Categories: Sport

Tal Haimi, israelianul cu cetăţenie română răpit de Hamas pe 7 octombrie, a murit

Social

Decesul lui Tal Chaimi, israelian de origine română, a fost confirmat miercuri de autoritățile israeliene. Acesta a fost luat prizonier de teroriștii Hamas la 7 octombrie, iar decesul lui s-ar fi produs chiar în acele zile.

Tal Haimi e decedat. Sursa foto: The Times of Israel

  


Ambasada Israelului în România a anunţat, miercuri, că Tal Haimi, israelianul cu cetăţenie română, răpit de Hamas pe 7 octombrie, este decedat, potrivit Agerpres. Soţia acestuia a venit la Bucureşti la sfârşitul lunii octombrie pentru a cere sprijinul României în scopul intensificării demersurilor privind eliberarea ostaticilor. 


„În acest moment de grea încercare, ne îndreptăm gândurile de compasiune şi susţinere către familia îndurerată. Ella, suntem alături de tine şi de rudele tuturor celor ucişi în mod barbar de teroriştii Hamas! Fie memoria lor binecuvântată!”, se afirmă într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului în România.Şi premierul Marcel Ciolacu s-a declarat, miercuri seara, profund întristat de vestea decesului lui Tal Haimi şi a condamnat cu fermitate terorismul şi atacurile asupra civililor.



Încă doi români, ostatici în Fâșia GazaMinisterul Afacerilor Externe a confirmat joi decesul persoanei cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza.„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza”, a informat joi dimineaţă MAE.


Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiei îndoliate.În prezent, două persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatice în Fâşia Gaza, arată sursa citată, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza.


Ambasada României la Tel Aviv menţine contactul cu autorităţile israeliene.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

6 days ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

6 days ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

1 week ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

1 week ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago