Sport

Universitatea Cluj, sub presiune înaintea duelului cu UTA: Sabău anunță o schimbare de strategie – VIDEO

Cluj-Napoca, 21 ianuarie 2024 – Antrenorul echipei Universitatea Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a vorbit într-o conferință de presă despre pregătirile intense pe care le-au avut înaintea meciului crucial împotriva echipei UTA, programat să aibă loc duminică, de la ora 13:00, pe Cluj Arena.

Universitatea Cluj ocupă în prezent locul 7 în clasamentul Superligii, la o distanță de doar 5 puncte față de UTA, echipă ce se află pe poziția a patra. După un eșec surprinzător în deplasare la Iași, Sabău a subliniat importanța mentalului și a aspectelor ofensive în pregătirea echipei pentru acest joc crucial.

Nu m-a mulțumit ce s-a întâmplat la Iași și nici pe jucători. A intervenit o mulțumire, apoi a venit acel gol. Nu am arătat așa cum am obișnuit suporterii. Am analizat foarte bine, au conștientizat și ei, trebuie să avem încredere, jucătorii au calitate și trebuie să ridicăm nivelul“, a declarat antrenorul.

Pregătiri intense la capitolul mental și ofensiv

Sabău a subliniat faptul că pregătirea echipei a inclus atât aspecte mentale, cât și lucrul intens la capitolul ofensivă. Antrenorul a evidențiat importanța găsirii de soluții în zona de 16 metri și a careului adversar, insistând asupra necesității ca jucătorii să-și recâștige încrederea și să aducă un nivel mai ridicat în următoarele partide.

Am lucrat la mental și la atac. Tot ce înseamnă zona de 16 metri, careul advers, acolo trebuie să găsim soluții. Trebuie să continuăm să credem în noi și să ne pregătim bine. Cred că vom fi o echipă puternică a campionatului“, a adăugat Sabău.

Avertisment pentru duelul cu UTA

Antrenorul Universității Cluj a analizat și adversarul din acest weekend, UTA, recunoscând calitățile echipei antrenate de Mircea Rednic. “UTA a făcut un meci bun cu Sepsi, știm experiența lui Mircea Rednic. E o echipă așezată bine în teren, cu momente în care fac pressing sus, închid bine spațiile. Ne pot pune în dificultate dacă nu suntem bine pregătiți. Trebuie să ne concentrăm pe calitatea noastră, să intrăm cât mai mulți în careu și să găsim soluțiile cele mai bune“, a avertizat Sabău.

Sursa: facebook/FCUCluj

Într-o notă pozitivă, antrenorul a lăudat performanțele echipei de baschet a Universității Cluj și a sperat ca acestea să servească drept exemplu pentru fotbaliștii săi. “Vreau să felicit echipa de baschet, pentru că ne reprezintă. Sunt niște campioni, staff-ul și toți oamenii care sunt lângă echipă. Sunt sportivi deosebiți. Asta trebuie să ne motiveze pe noi, echipa, să ridicăm nivelul“, a concluzionat Sabău.

Pentru suporteri și pasionații de fotbal, partida dintre Universitatea Cluj și UTA promite să fie una plină de intensitate și determinare, cu ambele echipe având obiective importante în clasamentul Superligii.

Facebook Comments Box
Alex Campian

Recent Posts

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

10 hours ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

14 hours ago

Carmen Grebenișan din Cluj transmite un mesaj delicat după divorțul de soțul ei, Alex Militaru:”Nu trebuie să mulțumești pe toată lumea”

La o lună de la despărțirea de soțul său, Alex Militaru, Carmen Grebenișan a transmis…

17 hours ago

Musafiri noi in Parcul Central

Tocmai că treceam azi prin parc și am observat doi bătrânei care se uitau în sus…

3 days ago

Spectacolul Cosmic Capturat de Sergiu Răzvan: Aurora Boreală din Grigorescu

În seara zilei de 10 mai 2024, cerul din Grigorescu a fost iluminat de un…

3 days ago

Clujul interbelic: Un aer parizian surprins într-o fotografie istorică de un laureat al Premiului Nobel – FOTO

În perioada interbelică, Piața Unirii din Cluj-Napoca emană un aer parizian distinct. În jurul statuii…

4 days ago