Sponsorizat
Categories: Sport

Zahăr românesc, din sfeclă recoltată în Cluj, pe rafturile magazinelor. Fabrica din Luduș a început distribuția în țară.

Sponsorizat
Sponsorizat

Economie

Fabrica de zahăr din Luduş, preluată în primăvară de doi antreprenori români, a început distribuția în țară a zahărului 100% românesc, din sfeclă recoltată în Cluj și alte câteva zone din țară.

Etapa de procesare, fabrica de zahăr din Luduș/Foto: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Facebook.com

  La sfârșitul lunii septembrie, Fabrica de zahăr din Luduş, preluată în primăvară de la grupul francez Tereos de doi antreprenori români, reîncepea producţia, după ce preluase deja primele transporturi de sfeclă de zahăr de la cultivatori. Sfecla contractată de Fabrica din Luduş, de pe o suprafață totală de 3.400 de hectare, provine din judeţele Cluj, Mureș, Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov și Arad.Campania de recoltare și prelucrare a sfeclei de zahăr a început în 22 septembrie, iar primele cantități de zahăr românesc au fost deja livrate către punctele comerciale, potrivit anunțului făcut miercuri de ministerul Agrriculturii.  „Pe 22 septembrie a început campania de recoltare și prelucrare a sfeclei de zahăr, fiind deja livrate cantități de zahăr către magazinele din România, astfel încât consumatorii români să poată găsi la raft zahăr românesc 100%.CITEȘTE ȘI: 
Fabrica de zahăr de la Luduș reîncepe producția. Compania a fost salvată de doi antreprenori româniProcesarea sfeclei de zahăr s-a realizat pe o suprafață de aprox. 3400 ha, de la fermieri din județele: Mureș, Cluj-Napoca, Brașov, Alba, Bistrița-Năsăud și Arad”, potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). 
Fabrica de zahăr din Luduș/Foto: Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale/Facebook.comProcesarea reprezintă unul dintre aspectele însemnate ale etapei de producție, iar potrivit ministerului de profil, în perioada următoare va fi lansată procedura de depunere a cererilor pentru un program dedicat investițiilor în sectorul alimentar, care beneficiază de o alocare de 600 milioane de euro, pentru mai multe categorii de produse, inclusiv procesarea zahărului în România. Suprafețele cultivate cu sfeclă de zahăr ar putea crește în viitor, iar fabrica de la Luduș va intra într-un proces de retehnologizare.  Fabrica de Zahăr Premium Luduș a fost preluată de la grupul francez Tereos de către doi investitori români, la sfârșitul lunii ianuarie 2023.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Cluj-Napoca se aliniază crizei: buget redus pentru evenimentele de 1 Decembrie și Revelion

Municipiul Cluj-Napoca reduce semnificativ bugetul alocat evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României și Revelionului. Consiliul…

8 hours ago

Caz șocant la un liceu din Cluj-Napoca: ministrul Educației cere măsuri după agresarea gravă a unui copil

Un incident de o gravitate extremă petrecut la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca a…

16 hours ago

Ai 60 de minute? Athletic Sport Center le transformă într-un antrenament care chiar contează.

Aici nu pierzi timpul: ai un traseu clar, echipamente noi și mult spațiu de mișcare.…

1 day ago

RCA devine obligatoriu pentru unele trotinete și biciclete electrice

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) estimează că aproximativ 7.500 – 30.000 de trotinete electrice ar…

1 day ago

Tragedie pe Feleac: un bărbat a murit, iar trei persoane – între care o minoră – au fost rănite într-un accident grav la ieșire din Cluj-Napoca

O tragedie rutieră s-a produs sâmbătă dimineață pe DN1 E60, la ieșirea din Cluj-Napoca spre…

2 days ago

Arestat pentru agresiuni sexuale asupra mai multor femei, inclusiv o vârstnică de 74 de ani

n bărbat de 35 de ani din Cluj-Napoca a fost arestat preventiv pentru 30 de…

4 days ago