Sponsorizat
Categories: Sport

Zahăr românesc, din sfeclă recoltată în Cluj, pe rafturile magazinelor. Fabrica din Luduș a început distribuția în țară.

Sponsorizat
Sponsorizat

Economie

Fabrica de zahăr din Luduş, preluată în primăvară de doi antreprenori români, a început distribuția în țară a zahărului 100% românesc, din sfeclă recoltată în Cluj și alte câteva zone din țară.

Etapa de procesare, fabrica de zahăr din Luduș/Foto: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Facebook.com

  La sfârșitul lunii septembrie, Fabrica de zahăr din Luduş, preluată în primăvară de la grupul francez Tereos de doi antreprenori români, reîncepea producţia, după ce preluase deja primele transporturi de sfeclă de zahăr de la cultivatori. Sfecla contractată de Fabrica din Luduş, de pe o suprafață totală de 3.400 de hectare, provine din judeţele Cluj, Mureș, Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov și Arad.Campania de recoltare și prelucrare a sfeclei de zahăr a început în 22 septembrie, iar primele cantități de zahăr românesc au fost deja livrate către punctele comerciale, potrivit anunțului făcut miercuri de ministerul Agrriculturii.  „Pe 22 septembrie a început campania de recoltare și prelucrare a sfeclei de zahăr, fiind deja livrate cantități de zahăr către magazinele din România, astfel încât consumatorii români să poată găsi la raft zahăr românesc 100%.CITEȘTE ȘI: 
Fabrica de zahăr de la Luduș reîncepe producția. Compania a fost salvată de doi antreprenori româniProcesarea sfeclei de zahăr s-a realizat pe o suprafață de aprox. 3400 ha, de la fermieri din județele: Mureș, Cluj-Napoca, Brașov, Alba, Bistrița-Năsăud și Arad”, potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). 
Fabrica de zahăr din Luduș/Foto: Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale/Facebook.comProcesarea reprezintă unul dintre aspectele însemnate ale etapei de producție, iar potrivit ministerului de profil, în perioada următoare va fi lansată procedura de depunere a cererilor pentru un program dedicat investițiilor în sectorul alimentar, care beneficiază de o alocare de 600 milioane de euro, pentru mai multe categorii de produse, inclusiv procesarea zahărului în România. Suprafețele cultivate cu sfeclă de zahăr ar putea crește în viitor, iar fabrica de la Luduș va intra într-un proces de retehnologizare.  Fabrica de Zahăr Premium Luduș a fost preluată de la grupul francez Tereos de către doi investitori români, la sfârșitul lunii ianuarie 2023.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Pelerinajul de la Nicula – Rugăciune, lumină și speranță în ziua Adormirii Maicii Domnului

La poalele blânde ale dealului din satul Nicula, la câțiva kilometri de Gherla, Mănăstirea „Adormirea…

6 days ago

IULIUS – 25 de ani de inovație în retail și regenerare urbană în România

IULIUS marchează un sfert de secol de activitate, timp în care a redefinit standardele retailului…

7 days ago

Cluj-Napoca interzice fumatul în parcuri, stații și baze sportive. Amenzi până la 500 lei

De astăzi, 13 august, în Cluj-Napoca intră în vigoare o măsură importantă pentru sănătatea publică:…

7 days ago

Un român schimbă istoria neuroștiinței la Stanford: Sergiu Pașca, pionier în modelarea creierului uman

Sergiu Pașca, cercetător român de renume internațional, face istorie în domeniul științelor comportamentale la Universitatea…

7 days ago

Patru cetățeni străini, prinși cu bijuterii furate la un festival din Cluj

Cluj-Napoca, început de august. Orașul pulsează sub luminile și sunetul unui festival de muzică. În…

1 week ago

Metroul din Cluj intră în faza subterană: au început lucrările la puțul de lansare pentru TBM-uri

Metroul din Cluj intră în faza subterană: lucrări la 24 de metri adâncime Luni, 11…

1 week ago