Sponsorizat
Categories: Sport

Zahăr românesc, din sfeclă recoltată în Cluj, pe rafturile magazinelor. Fabrica din Luduș a început distribuția în țară.

Sponsorizat
Sponsorizat

Economie

Fabrica de zahăr din Luduş, preluată în primăvară de doi antreprenori români, a început distribuția în țară a zahărului 100% românesc, din sfeclă recoltată în Cluj și alte câteva zone din țară.

Etapa de procesare, fabrica de zahăr din Luduș/Foto: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Facebook.com

  La sfârșitul lunii septembrie, Fabrica de zahăr din Luduş, preluată în primăvară de la grupul francez Tereos de doi antreprenori români, reîncepea producţia, după ce preluase deja primele transporturi de sfeclă de zahăr de la cultivatori. Sfecla contractată de Fabrica din Luduş, de pe o suprafață totală de 3.400 de hectare, provine din judeţele Cluj, Mureș, Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov și Arad.Campania de recoltare și prelucrare a sfeclei de zahăr a început în 22 septembrie, iar primele cantități de zahăr românesc au fost deja livrate către punctele comerciale, potrivit anunțului făcut miercuri de ministerul Agrriculturii.  „Pe 22 septembrie a început campania de recoltare și prelucrare a sfeclei de zahăr, fiind deja livrate cantități de zahăr către magazinele din România, astfel încât consumatorii români să poată găsi la raft zahăr românesc 100%.CITEȘTE ȘI: 
Fabrica de zahăr de la Luduș reîncepe producția. Compania a fost salvată de doi antreprenori româniProcesarea sfeclei de zahăr s-a realizat pe o suprafață de aprox. 3400 ha, de la fermieri din județele: Mureș, Cluj-Napoca, Brașov, Alba, Bistrița-Năsăud și Arad”, potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). 
Fabrica de zahăr din Luduș/Foto: Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale/Facebook.comProcesarea reprezintă unul dintre aspectele însemnate ale etapei de producție, iar potrivit ministerului de profil, în perioada următoare va fi lansată procedura de depunere a cererilor pentru un program dedicat investițiilor în sectorul alimentar, care beneficiază de o alocare de 600 milioane de euro, pentru mai multe categorii de produse, inclusiv procesarea zahărului în România. Suprafețele cultivate cu sfeclă de zahăr ar putea crește în viitor, iar fabrica de la Luduș va intra într-un proces de retehnologizare.  Fabrica de Zahăr Premium Luduș a fost preluată de la grupul francez Tereos de către doi investitori români, la sfârșitul lunii ianuarie 2023.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

🐾 Primăria Cluj-Napoca permite accesul cu animale de companie în instituțiile publice

🐾 Cluj-Napoca: Acces permis pentru animalele de companie în instituțiile publice Un pas important spre…

2 days ago

Cum ajungi rapid la Electric Castle 2025: tren, autobuz sau mașină? Ghid complet pentru Bonțida

Electric Castle 2025 revine între 16–20 iulie la Castelul Banffy din Bonțida, cu un line-up…

3 days ago

Kids Thursday revine la Iulius Mall Cluj – Teatru de păpuși gratuit în aer liber, toată vara!

Spectacole magice pentru cei mici, în fiecare joi din vară, la Iulius Mall Cluj! Vara…

3 days ago

Accident tragic în Cluj: Copil de 2 ani și 7 luni, lovit mortal de o mașină în Căpușu Mic

Un grav accident rutier a avut loc marți seara, 2 iulie, în localitatea Căpușu Mic,…

3 days ago

Tragedie la Săvădisla, Cluj: Bărbatul prins între fiarele contorsionate a murit

Un grav accident rutier a avut loc în localitatea Săvădisla, județul Cluj. Un bărbat de…

4 days ago