Connect with us

Eveniment

O tânără din Cluj, vacanță șoc în Bulgaria. „Patul era format din saltele suprapuse(una mai veche sub una mai noua), avea prins pe perete o scândură (care să dea probabil impresia de pat), sub care am aflat ca sunt prize”

Diana Petrescu

Published

on

O tânără din Cluj, vacanță șoc în Bulgaria. „Patul era format din saltele suprapuse(una mai veche sub una mai noua), avea prins pe perete o scândură (care să dea probabil impresia de pat), sub care am aflat ca sunt prize” 1

O tânără din Cluj și-a împărtășit una dintre cele mai neplăcute experiențe de-ale sale trăite într-un hotel din Sunny Beach, Bulgaria. Tânăra a stat cinci nopți cazată în condiții de nedescris.Ioana a scris pe grupul de Facebook ”Travel in Bulgaria – Călător în Bulgaria”, cât de multă mizerie și lipsă de bun simț a găsit acolo.”Am rezervat 2 camere(pentru 4 persoane), înainte cu aproximativ 3 săptămâni de plecare, moment în care hotelul avea recenzii bunicele, nota 7.4 pe Booking și am concluzionat că pentru suma plătită merită, însă, cel puțin cu câteva zile să ajungem noi și pana am plecat, recenziile au scăzut cu un punct.Ne-am cazat în jur de ora 13:30-14:00, după ce am plătit parcarea(75lv/5 nopți), dar la intrarea în cameră nu aveai cum să nu simți mirosul de aer închis și mucegai(probabil din cauza mochetei vechi și destul de murdare), pentru care am stat non stop cu ușa de la balcon larg deschisă, la fel, un miros foarte neplăcut în baie care se accentua mai ales dimineața.Patul era format din saltele suprapuse(una mai veche sub una mai noua), avea prins pe perete o scândură (care să dea probabil impresia de pat), sub care am aflat ca sunt prize pe care nu aveai cum sa le folosești.Frigiderul din cameră era murdar, motiv pentru care nici nu l-am folosit, și din alte recenzii am înțeles că priza la care era conectat, nu funcționa când plecai din cameră și scoteai cartela. În baie, cel mai mare inconvenient a fost mirosul, iar para de duș era crăpată, deci apa ieșea prin toate părțile. Cameristele veneau de fiecare data când puneam semnul pe ușa să ni se facă curat, însă toată curățenia pe care o făceau, era să schimbe gunoiul. După 3 zile nu au schimbat nici măcar un prosop, deși le-am pus pe jos, când ne-am întors erau tot acolo, așa că am fost nevoita sa mă duc la recepție să cer prosoape, la fel am pățit și cu hârtia igienică.Apa din piscină era rece și nu prea curată, motiv pentru care 3 persoane din 4 au avut erupții pe piele.Însă, după toate astea, pentru noi cea mai mare problemă, a fost restaurantul și mai ales comportamentul personalului. Mâncarea era adusă pe rând, dacă voiai sa prinzi ceva ok, trebuia să stai mult și bine pentru că felurile de mâncare se aduceau pe rând, nu toate odată, așa că primul venit, primul servit, sau nu-ți place ce este acum, stai și așteaptă că poate prinzi ceva bun😅. Mâncarea oricum foarte proastă, oaie în exces, tot ce era prăjit era rău, și multe altele cu mirosuri ciudate și neplăcute. Au fost zile în care nu am mâncat nimic la hotel.Lucrul care ne-a pus capac în penultima seara, a fost comportamentul unui domn din staff, care era în stare de ebrietate și consuma alcool pe terasă împreună cu un client, și care în momentul în care am vrut să intrăm în restaurant, pentru un pahar cu apă, a început să urle la noi într-un mod foarte agresiv, în bulgară, evident, pentru că aproape nimeni nu vorbește engleză, am mers si am întrebat la recepție, și doamna de acolo a venit cu noi să discutam cu el, moment în care clientul cu care „paznicul” își petrecea seara, ne-a spus în engleză că restaurantul este închis și nu se poate intra și dacă ne este sete să mergem la magazin (care era și el închis) sau să bem de la robinet. La fel și băiatul care face pizza, destul de fără chef, de multe ori se uita urât la tine dacă mergeai de 2 ori după pizza, și uneori mai bolborosea cate ceva în bulgară.În concluzie, din partea noastră, hotelul nu merita nici măcar o stea, servicii și condiții proaste, personal plictisit și fără bun simt. Nu ne-am mai întoarcem niciodată”, a scris Ioana, pe grupul de Facebook ”Travel in Bulgaria – Călător în Bulgaria”, citată de cancan.ro.Experiența unui român în Bulgaria, la ultra all inclusive. „Asta e metoda de acoperire a gustului de vechi, rânced”Bărbatul a descris pe grupul de Facebook Travel in Bulgaria – Călător în Bulgaria o experiență nefastă, la un hotel de lux, unde, spune el, mâncarea era veche și avea un gust foarte rău. De fapt, problemele au început încă din momentul în care a pus piciorul în parcarea hotelului.„M-am întors săptămâna trecută din vacanță: Sunny Beach, Hotel Planeta! Punctual, în ordine cronologică: Parcarea: a apărut un domn chel de la pază cu singură replică în engleză “parking full”. Nici 10 euro nu l-au impresionat, insistând să merg la parcarea de vis-a-vis la o dărăpănătură de construcție, fără camere și fără bariere (ele erau, dar tot timpul stăteau ridicate).Am mers la recepție, surpriză: duduia de acolo e mână în mână cu ei. Bun. Sun la Booking, iar în 5 minute apare alt domn de la pază care îmi spune că parcarea are un loc liber (??) Camera- senzațională! 42 mp, curată, balcon generos, doamna de la curățenie a venit zilnic. Plajă superbă, intrare lină în apă (nu este meritul celor de la hotel, bineînțeles)”, povestește turistul, citat de adevarul.ro.Cireașa de pe tort a fost mâncarea – necomestibilă, așa cum spune bărbatul. Din această cauză, el a fost nevoit să meargă la alte restaurante și nu s-a putut bucura de serviciile pe care le plătise.„Mâncarea. CANTINĂ!!! La Ultra All Inclusive băuturile trebuie să fie îmbuteliate. Ei le aveau la dozator. Calitatea lor? Dacă va spun că am luat o gură de Cola și atât, în 7 zile? Carnea veche, și gătită cu sosuri și multe condimente. La experiența pe care o am lucrând în domeniu, vă spun că asta e metodă de acoperire a gustului de vechi, rânced. Așa că m-am mulțumit cu grătar (a fost de 2 ori în 7 zile). Pizza era o glumă de aluat cu salam prăjit anterior tocmai pentru a ascunde defecte. Paște cu ketchup de la tub (alea se vroiau a fi bologneze), și baklava care avea gust de ulei uitat la soare. Ce se putea mânca? Orez, cartofi, salatele proaspete (dacă erau), și ceva chestii la micul dejun. Da, recunosc, am mâncat la restaurante în Sunny Beach și Nesebar Old Town, că la Planeta riscăm cine știe ce boli digestive”, a mai scris el.Ajuns acasă, bărbatul a solicitat grupului hotelier returnarea parțială a banilor, motivând că nu a beneficiat de ofertele promise. „Ajuns acasă am contactat serviciul management al grupului hotelier printr-o asociație de avocați pentru returnarea parțială a banilor, deoarece nu am beneficiat de ofertele pe care le au pe site. Minibar inexistent, Aquapark (2 tobogane), full saună (erau doar 2 ore pe zi) etc… Concluzia? Nu mergeți aici, documentați-vă, și dacă vă sunt încălcate drepturile de turist, reacționați!”, a conchis el.

Source link

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy

Eveniment

Pelerinajul de la Nicula – Rugăciune, lumină și speranță în ziua Adormirii Maicii Domnului

Alex Campian

Published

on

Vedere panoramică cu Mănăstirea Nicula și pelerinii veniți la hram

La poalele blânde ale dealului din satul Nicula, la câțiva kilometri de Gherla, Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” pulsează de credință. În fiecare an, pe 15 august, curțile ei se umplu de oameni care vin ca să atingă o bucată din pace — pelerini cu lumânări, copii în brațe, bătrâni cu pași mărunți, tineri cu glasuri tremurate. Anul acesta, ca dintotdeauna, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului rămâne inima acestei adunări: o prezență care adună rugăciuni, lacrimi și povești personale de mulțumire.

Povestea Niculei se împletește cu legenda icoanei care — spun cronicile vechi și memoria colectivă — a plâns în secolul al XVII-lea, un semn care a aprins atenția țăranilor și a clerului. De atunci, locul a devenit sanctuar: bisericuța modestă s-a transformat în mănăstire, iar drumul spre deal s-a umplut de poteci ale credinței. Mulți pelerini vorbesc despre vindecări neașteptate, despre chemări care le-au schimbat viața; alții trec pur și simplu pentru a mulțumi sau pentru a primi o clipă de liniște.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Mănăstirea Nicula, pictată în 1681

Ajunul hramului e o noapte de priveghere: cântecele liturgice se revarsă, tămâia se amestecă cu aerul rece al serii, iar lumânările creează mici constelații pe pavajul curții. Dimineața, procesiunile de pe 14 și 15 august se contopesc într-un flux neîntrerupt de credincioși care își așteaptă rândul la închinare. Mulți au venit pe jos din Gherla sau din satele din jur, tradiție păstrată din generație în generație — alegere făcută nu doar din credință, ci ca jertfă simbolică, ca dialog între trup obosit și sufletul care cere ajutor.

Credincioși participând la Slujba Prohodului Maicii Domnului la Mănăstirea Nicula

În 15 august 2025, pelerinajul a fost din nou un semn că tradiția trăiește: slujbe solemne oficiate la altarul de vară, predici încărcate de mângâiere și sute de mărturii adunate la coadă. Organizatorii au comunicat programul și indicațiile pentru pelerini public, așa cum fac de obicei pe pagina oficială de Facebook a Mănăstirii și pe site-ul instituției — detalii și anunțuri pe https://www.facebook.com/ManastireaNiculaOficial și pe http://www.manastireanicula.ro.

Legendele din jurul icoanei au crescut cu fiecare secol: se pomenește de părinți care au găsit vindecare, de oameni care au lăsat la tocul ușii câte o povară și au plecat mai ușori. Aceste relatări, unele însemnate în arhive, altele păstrate oral, dau culoare pelerinajului: nu e doar un eveniment liturgic, ci o colecție vie de destine care vibrează sub același acoperiș spiritual.

Atmosfera, mai presus de cifre, e una a comuniunii. Vezi freamătul pregătirilor — tarabe cu iconițe, rugăciuni șoptite, mame care leagă părul copilului cu o panglică de coroană, bătrâni care își găsesc loc pe o bancă și stau în tăcere, mulțumind. Pentru mulți, clipa închinării la icoană e mai mult decât ritual: e o reamintire că nu sunt singuri. Lacrima se naște firesc, uneori de bucurie, alteori de ușurare.

Mănăstirea Nicula rămâne, astfel, un far al spiritualității românești — un loc în care istoria, legenda și trăirea contemporană se întâlnesc. Indiferent dacă vii pentru prima oară sau revii după multe hramuri, pleci cu o poveste personală, cu o lumânare stinsă în inimă și cu speranța că drumul spre același deal va mai fi parcurs cândva.

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy
Continue Reading

Actualitate

IULIUS – 25 de ani de inovație în retail și regenerare urbană în România

Alex Campian

Published

on

ULIUS 25 de ani de retail și regenerare urbană în România

IULIUS marchează un sfert de secol de activitate, timp în care a redefinit standardele retailului românesc și a transformat marile orașe prin proiecte de referință. Cu o viziune integrată, ce îmbină shoppingul, businessul, natura și lifestyle-ul, compania a devenit un reper nu doar pe piața locală, ci și în Europa de Est.

De la primul mall regional, la proiecte mixed-use de talie europeană

Povestea a început în anul 2000, la Iași, cu primul mall din afara Capitalei – o premieră care a deschis drumul retailului modern în România. Următorii 25 de ani au adus investiții de peste 1,2 miliarde de euro, dezvoltarea rețelei Iulius Mall și lansarea unor proiecte de pionierat în regenerarea urbană: Palas Iași și Iulius Town Timișoara.

Astăzi, portofoliul include:

  • 8 proiecte regionale în Iași, Suceava, Cluj-Napoca și Timișoara

  • peste 320.000 mp de spații de retail

  • 1.000+ branduri internaționale și antreprenori locali

  • peste 73 de milioane de vizite anual

„Proiectele noastre sunt destinația strategică a marilor branduri internaționale. Am dorit să creăm spații vibrante, parte din viața comunității”, afirmă Oana Diaconescu, Head of Retail Leasing IULIUS.

Retail, business și natură – o formulă de succes

Centrele comerciale IULIUS sunt locuri unde cumpărăturile se îmbină cu experiențe de relaxare și socializare: cinematografe, zone HoReCa, centre de entertainment și grădini urbane spectaculoase.
Palas Iași și Iulius Town Timișoara sunt exemple de proiecte mixed-use unde retailul și spațiile office se completează reciproc, generând trafic constant și atractivitate pentru investitori.

Investiții în viitor

  • Iași – Reamenajarea Palasului: 80 milioane € investiți în modernizare, sub semnătura Foster + Partners, cu extinderea zonei verzi și integrarea armonioasă în centrul orașului.

  • Cluj-Napoca – RIVUS: 500 milioane € pentru cel mai mare proiect de reconversie urbană din țară, pe platforma Carbochim, cu 142.000 mp retail și peste 400 de magazine.

  • Constanța – Proiect de regenerare urbană: 800 milioane €, pe 38 ha, cu funcțiuni de retail, office, cultură și divertisment, după un proces unic de bioremediere a terenului.

  • Tomești, Iași – Family Market: 28 milioane €, cu 16.000 mp închiriabili, pentru comerț de proximitate.

O amprentă verde în marile orașe

IULIUS a integrat în proiectele sale 18 hectare de grădini urbane cu peste 80.000 de arbori și arbuști, aducând natura în inima orașelor. În plus, compania este un susținător activ al culturii și artei, găzduind 1.000+ evenimente anual.

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy
Continue Reading

Eveniment

Patru cetățeni străini, prinși cu bijuterii furate la un festival din Cluj

Alex Campian

Published

on

Hoți prinși pe Aeroportul Cluj-Napoca înainte de a fugi spre Barcelona

Cluj-Napoca, început de august. Orașul pulsează sub luminile și sunetul unui festival de muzică. În timp ce mii de oameni dansează, patru cetățeni străini își fac loc prin mulțime cu un alt “program artistic”: furturi de bijuterii.

📅 7–10 august – Polițiștii primesc 16 sesizări despre lănțișoare prețioase smulse de la gâtul oamenilor. Biroul de Investigații Criminale intră în alertă. Începe o vânătoare pe timp de festival.


Primul pas greșit al hoților

10 august, seara – Un bărbat de 45 de ani, suspect în mai multe cazuri, este depistat și reținut. Pistele duc rapid la restul grupului.

11 august, dimineața – Aeroportul Cluj-Napoca. Trei persoane – o femeie de 30 de ani și doi bărbați de 46 și 37 de ani – sunt surprinse chiar înainte de a se îmbarca spre Barcelona. Planul de evadare se încheie pe pista de control a Poliției de Frontieră.


Ce au găsit în bagaje

În valize, anchetatorii descoperă:

  • 18 lănțișoare din metale prețioase

  • parfumuri

  • cartușe de țigarete

  • pachete de cafea și alte bunuri

Bunuri furate recuperate de polițiștii din Cluj-Napoca


O operațiune la secundă

Acțiunea a fost coordonată de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, cu sprijinul Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca, Sectorului Poliției de Frontieră Aeroport Cluj-Napoca, Secției 7 Poliție și Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Toți cei patru suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, iar cercetările continuă pentru a reconstitui întreaga lor activitate infracțională.

📹 Momentul intervenției poate fi urmărit aici: Video

Info&Video: Facebook Inspectoratul de Politie Judetean Cluj

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy
Continue Reading

Cele mai citite


Tetarom