Connect with us

Prin Oras

DUPĂ CE S-AU BĂTUT CU CĂRĂMIDA COALIŢIEI “PENTRU BINELE ROMÂNILOR” ÎN PIEPT, guvernanţii ne anunţă că vom avea buget la anul. Şi, la mulţi ani!

Alex Campian

Published

on

DUPĂ CE S-AU BĂTUT CU CĂRĂMIDA COALIŢIEI "PENTRU BINELE ROMÂNILOR" ÎN PIEPT, guvernanţii ne anunţă că vom avea buget la anul. Şi, la mulţi ani!

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat luni că există posibilitatea ca bugetul de stat să fie adoptat la finalul lunii ianuarie 2022, într-o sesiune extraordinară a Parlamentului, în caz că nu va fi gata la 24 decembrie. “Există posibilitatea” este egal cu “luaţi-vă la revedere de la anul 2021, discutăm la anul”. Este clar că nici ăştia nu se înţeleg prea bine la cum să-şi împartă ciolanul.Întrebat de reporteri la sediul PSD dacă bugetul de stat va fi adoptat în acest an, Marcel Ciolacu a spus că ”ministrul Finanțelor a strâns toate solicitările de la ministere și discutăm în ședința coaliției de azi, vor fi ședințe și în zilele următoare și sperăm să finalizăm până pe 24 decembrie. Avem două variante pentru buget – ori până la 24 decembrie, ori la finalul lunii ianuarie în sesiune extraordinară”.De altfel, şi vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, după şedinţa conducerii PSD, că a fost sceptic în privinţa şanselor ca bugetul de stat pe 2022 să treacă şi de votul din Parlament până în sărbători. Coaliţia de guvernare urmează să se reunească, în şedinţă, de la ora 16.00, pentru a discuta despre bugetul pe 2022, ministrul Finanţelor Publice fiind aşteptat să prezinte prima schiţă a bugetului, relatează News.ro. Asta ca să înţelegeţi ce înseamnă: “există posibilitatea”.”Am fost sceptic că vom putea, până în sărbători, să îl şi votăm în Parlament, mi-aş dori acest lucru, dacă aceste discuţii vor fi mai scurte şi vor mulţumi, cât de cât, fiecare titular, fiecare parte”, a spus Grindeanu la sediul partidului.Guvernul României și-a asumat pentru anul viitor o țintă a deficitului bugetar de 6,2% din PIB, cu referire la Procedura de Deficit ExcesivÎntrebat dacă PSD e de acord cu ținta de deficit asumată de guvern în programul de guvernare, de 5,84% din PIB, Marcel Ciolacu a declarat că ”eu nu mi-am asumat 5,84% din PIB. Eu știu că guvernul României, indiferent care a fost, și-a asumat pentru anul viitor un deficit de 6,2% din PIB, nu 5,84. Indiferent cine se schimbă la guvernare, ar trebui să ne asumăm”.Ciolacu face referire la Procedura de Deficit Excesiv în care a intrat România în 2020 din cauza deficitelor bugetare peste limita de 3% înregistrate. În angajamentul asumat în fața UE în cadrul procedurii, Guvernul Orban și-a asumat pentru 2022 un deficit bugetar de 6,2% din PIB, dar este vorba despre deficit calculat pe metodologia ESA, ceea ce este echivalentul unui deficit de 5,84% din PIB pe metodologia cash.

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Diana Petrescu

Published

on

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile Someșului, conferind un aer proaspăt și îmbietor. Primarul Emil Boc, aflat în plină campanie electorală, nu ratează ocazia de a sublinia aspectul verde al orașului. “Vă invităm la relaxare și mișcare!”, a transmis acesta, evidențiind, în același timp, preocuparea pentru mediu și promovarea activităților în aer liber.

Cu toate că malurile Someșului arată încântător în această perioadă, nu putem trece cu vederea faptul că în ultimii ani s-a construit intens pe aceste terenuri. În ciuda acestor aspecte, imaginile selectate cu grijă de echipa de comunicare a primarului Emil Boc scot în evidență zonele care emană frumusețe și arată foarte bine.

Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!

 

Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Maria Costea

Published

on

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene. Pe măsură ce infrastructura și spațiile verzi sunt dezvoltate și îmbunătățite, Someșul devine tot mai asemănător cu malurile Senelui, râul emblematic al Parisului.

Această transformare nu este doar o simplă coincidență, ci reflectă eforturile continue ale autorităților locale de a îmbunătăți calitatea mediului urban și de a crea spații publice atractive pentru locuitori și turiști. Prin investiții în parcuri, promenade și alte facilități recreative, malurile Someșului devin tot mai mult un loc preferat pentru plimbări și relaxare.

Compararea cu Sena pariziană sugerează nu doar o schimbare fizică, ci și o transformare culturală și socială în comunitatea locală. Această evoluție reflectă dorința de a integra natura și frumusețea peisajului în viața urbană, oferind locuitorilor o oază de relaxare și reîmprospătare în mijlocul orașului.

În final, această transformare a malurilor Someșului demonstrează potențialul incredibil al dezvoltării urbane sustenabile și al revitalizării spațiilor naturale în cadrul orașelor moderne.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Musafiri noi in Parcul Central

Diana Petrescu

Published

on

Tocmai că treceam azi prin parc și am observat doi bătrânei care se uitau în sus intr-un copac. Inițial am crezut că se uită după vreo veveriță sau vreo ciocănitoare, dar ce să vezi …  într-o scorbură erau 2 bufnițe.. 😮… Una a zburat în celălalt copac iar cealaltă a rămas în scorbură ( probabil există şi pui acolo.)

Poate au mai observat și alții ( eu abea aci 😀 ) dar din câte am înțeles nu sunt de multă vreme “stabiliți” acolo … ( bătrânul zicea că ii urmăresc de ceva vreme cu nevastăsa și mereu le si fac poze 😊 ) .  a spus Tunde Pop trecătoarea care a observat bufnițele.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite