Actualitate

Patru Persoane Retinute de Polițiști: Organizau Petreceri unde Oferau Droguri, Inclusiv Minorilor

Patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore în urma a șapte percheziții desfășurate în județul Bistrița-Năsăud, în cadrul a două cauze penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, punerea la dispoziție a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără drept, conform comunicatului de presă transmis luni de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

În prima cauză, anchetatorii au reținut că, în perioada aprilie 2023 – ianuarie 2024, un inculpat a deținut și comercializat, în mod repetat (13 acte materiale), diverse cantități de cristal, un drog de mare risc (3-CMC), către consumatori de pe raza județului Bistrița-Năsăud. De asemenea, în cadrul unor petreceri private, acesta a oferit gratuit cantități de drog de mare risc, inclusiv unor minori.

În cea de-a doua cauză, actele de urmărire penală au relevat că inculpații au comercializat în mod repetat droguri de risc și de mare risc (canabis și cristal) și substanțe psihoactive din clasa catinonelor către consumatori, inclusiv minori, de pe raza județului. De asemenea, doi dintre aceștia sunt acuzați că, pe parcursul anului 2023, în calitate de organizatori ai unor petreceri private, și-au pus la dispoziție locuințele pentru consumul de droguri.

La data de 14 ianuarie, procurorii DIICOT și polițiștii au efectuat șapte percheziții domiciliare în județul Bistrița-Năsăud, identificând și ridicând obiecte și plicuri cu urme de substanțe, telefoane mobile și alte mijloace de probă, conform informațiilor furnizate de Agerpres. În cursul zilei de luni, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a fost sesizat cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost desfășurate în colaborare cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, beneficiind de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și al luptătorilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, cu suportul de specialitate asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facebook Comments Box
Diana Petrescu

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

6 days ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

6 days ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

1 week ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

1 week ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago