Actualitate

Românii preferă călătoriile și în 2024, iar muntele rămâne destinația preferată. Cât plănuiesc să cheltuie pe noapte?

Mai mult de jumătate dintre români vor călători în următoarea perioadă călduroasă de patru luni, iar destinațiile montane câștigă teren în ceea ce privește locațiile alese.

Un sondaj realizat de o agenție de turism din Cluj-Napoca relevă că majoritatea românilor (68%) își doresc să călătorească în țară în următoarele patru luni, dar preferințele lor s-au schimbat, destinațiile montane fiind acum preferatele lor.

Datele platformei de rezervări arată că 40% dintre români își doresc acum un sejur la munte, 21% alegând stațiunile balneoclimaterice, iar 20% optând pentru concedii pe litoral. Această schimbare de preferințe poate fi atribuită și cererii crescute pentru îmbunătățirea serviciilor de pe litoralul românesc, subiect intens dezbătut în fiecare sezon estival.

CEO-ul Travelminit, Timea Imecs-Ambrus, a subliniat: „Românii vor să călătorească și anul acesta: e concluzia la care am ajuns după ce am văzut datele sondajului, date pe care le-am corelat cu numărul rezervărilor de pe platforma noastră, care este în continuă creștere. Ne bucurăm să vedem că există o revenire în forță a promoțiilor last minute, în funcție de prețul oferit și de destinație.

Potrivit platformei de rezervări, hotelierii se pregătesc pentru cea mai mare minivacanță din 2024, iar românii au început deja să își contureze planurile de călătorie pentru perioada cuprinsă între 1 și 6 mai.

Sondajul a relevat și prețul ideal pe care românii ar fi dispuși să-l plătească pe o cameră dublă/noapte: 67,5% susțin că ar plăti între 150-300 de lei, 15,5% optând pentru 300-500 de lei.

Chiar dacă au în plan o călătorie în perioada imediat apropiată, doar 26% dintre respondenți spun că vor rezerva din timp cazarea, în timp ce 40% oscilează între planificare de timp și improvizație de moment.

Totodată, 61% dintre români vor să călătorească în timpul verii, perioada tradițională a concediilor, pe când 10% dintre ei intenționează să meargă în minivacanța de 1 Mai și Paște.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Drulă și USR mint și își bat joc din nou de clujeni!

Aflat în turism electoral la Cluj, președintele USR, Cătălin Drulă, unul dintre groparii dezvoltării României,…

2 hours ago

Toscana din Ardeal: Un colț de vis ce te transpune în Italia! Descoperă cine a creat acest loc magic în Transilvania

”I Giardini di Zoe”, cunoscută și sub numele de ”Grădina Zoei” sau ”Grădinile Banpotoc”, reprezintă…

4 days ago

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile…

5 days ago

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

6 days ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

6 days ago