Actualitate

Vremea Capricioasă: Precipitații și Ninsori Anunțate în Weekend, cu Intensificări Ale Vântului

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări pentru precipitații moderate și intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor

Vremea se anunță capricioasă în acest weekend, potrivit ultimelor informații emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Acesta a emis, vineri, o informare privind precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului, valabilă până sâmbătă după-amiaza în majoritatea regiunilor țării.

Conform prognozei specialiștilor, în intervalul 19 ianuarie, ora 10:00 – 20 ianuarie, ora 17:00, se așteaptă precipitații temporare în toate regiunile. În Muntenia și în zona Carpaților Orientali, acestea vor fi moderate cantitativ, cu o acumulare estimată între 10 și 15 litri pe metru pătrat, iar izolat peste 20 litri pe metru pătrat.

De asemenea, se prognozează ploi care se vor transforma în ninsoare în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei, începând de vineri după-amiază. Fenomenul va continua și în timpul nopții, afectând întreg teritoriul și ducând la depunerea unui strat consistent de zăpadă.

Meteorologii avertizează că sâmbătă, în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, ninsorile vor continua, însă în general vor fi slabe cantitativ. Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, atingând viteze de 40-50 km/h. Ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ.

ANM subliniază că temperaturile vor scădea semnificativ vineri în jumătatea de nord a țării, iar sâmbătă și în restul zonelor. Astfel, se recomandă ca locuitorii să fie pregătiți pentru schimbările bruște de vreme și să ia măsuri de precauție.

Într-o proiecție actualizată, ANM estimează că până la jumătatea lunii februarie, temperaturile vor fi ușor peste media normală pentru această perioadă, iar vremea se va încălzi treptat. Cu toate acestea, se recomandă monitorizarea atentă a prognozelor meteorologice, având în vedere caracterul schimbător al condițiilor meteorologice în această perioadă.

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago