Administratie

Clujul în Plină Dezvoltare Datorită Investițiilor Europene de Peste 400 de Milioane de Euro

Clujul, unul dintre cele mai dinamice orașe din România, se bucură de o perioadă de dezvoltare susținută, marcând investiții semnificative în infrastructură și proiecte sociale. Primarul Emil Boc a evidențiat, în cadrul ședinței de Consiliu Local de luni, importanța investițiilor europene în transformarea orașului.

O investiție considerabilă de peste 400 de milioane de euro a fost direcționată către școli, grădinițe și parcuri, fapt realizat prin intermediul fondurilor nerambursabile. Bugetul general al municipiului pentru anul curent se ridică la 721 milioane de euro, cu o secțiune de dezvoltare de 406 milioane de euro, marcând o creștere semnificativă față de anul anterior. Acest avans financiar a fost susținut în mare parte de proiectele finanțate din fonduri europene.

Primarul Emil Boc a subliniat importanța apartenenței la Uniunea Europeană și a îndemnat tinerii să sprijine dimensiunea europeană a orașului. În acest sens, vizita ambasadorilor Germaniei și Franței la Primăria Cluj-Napoca a subliniat colaborarea europeană și importanța susținerii valorilor democratice.

Primarul a evidențiat proiectele de peste 4 miliarde de euro aflate în implementare sau în pregătire, care acoperă domenii precum sănătatea, transportul public și infrastructura rutieră. Dezvoltarea orașului se datorează, în mare măsură, colaborării strânse cu Uniunea Europeană și pieței economice libere.

În cadrul discursului său, primarul Boc a lansat întrebări retorice privind modul în care ar arăta Clujul fără investițiile de peste 400 de milioane de euro deja realizate din fonduri europene. De asemenea, a subliniat importanța alocării a peste 4 miliarde de euro pentru proiecte viitoare, menționând Spitalul Regional de Urgență, metroul și centura ocolitoare.

Primarul Boc a adus în atenție și aspecte politice, avertizând asupra ascensiunii partidelor extremiste cu discurs populist în Europa. El a subliniat necesitatea apărării democrației, libertății și colaborării europene, amintind că pacea și prosperitatea au fost câștigate cu greu după cele două războaie mondiale.

În încheiere, primarul a reiterat apelul către tineri de a susține valorile democratice și de a se implica în viitorul Europei și al României. Vizita ambasadorilor Germaniei și Franței la Cluj a fost privită ca un semnal al importanței pe care o are orașul în cadrul dimensiunii europene.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago