Administratie

Competiție acerbă pentru Supervizarea Lucrărilor la Metrou: Șase Asocieri de Firme în Cursa pentru Contractul de 211 Milioane de Lei

La peste un an și jumătate de la prima licitație pentru supervizarea lucrărilor la Magistrala I de metrou din Cluj-Napoca, șase asocieri de firme concurează pentru un contract în valoare de peste 211 milioane de lei, stabilind astfel un nou record în domeniul consultanței.

Potrivit informațiilor obținute din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), cele șase asocieri care au depus oferte sunt:

  1. Asociere: Venturo Investment (Lider), Liv Engineering & Consulting Ltd. Co., Tecnosistem SPA;
  2. Asociere: Hill International (Bucharest) (Lider), Hill International, Inc., Proiect Consulting;
  3. Asociere: TPF Inginerie SRL (Lider), TPF Getinsa Euroestudios SL;
  4. Asociere: TECNIC Consulting Engineering Romania (Lider), TUMAS Turk Muhendislik Musavirlik ve Muteahhitlik;
  5. Asociere: Systra (Lider), Metrans Engineering, SWS Engineering, StructurALL Consulting Napoca;
  6. Asociere: Modern Power Systems (Leader), Altinok Consulting Engineering Inc., Societatea Civilă Profesională de Avocați Giurgea, Ghidra și Asociații, Topo Road Design, ECO GEO Sibiu Laboratories S.R.L., ECO GEODRUM, Parcrom Service SRL, UTI Building SRL, Stetera, Star Prevent SRL.

Ofertele se află în prezent în proces de evaluare tehnică și financiară, urmând ca rezultatele să fie anunțate până la data de 9 februarie. După deliberări, contractul pentru supervizarea proiectului de metrou ar urma să fie atribuit.

Această licitație este a patra încercare a Primăriei Cluj-Napoca de a găsi o firmă de consultanță pentru lucrările la metroul din oraș. Lansată în octombrie 2023, termenul limită de depunere a ofertelor a fost prelungit de două ori. Solicitările de clarificare și propunerile de modificare a condițiilor din partea firmelor participante au fost numeroase, inclusiv cereri pentru un avans de 10% din valoarea contractului sau prelungirea termenului de depunere a ofertelor cu o lună.

Prima licitație pentru acest contract record a fost inițiată în iulie 2022 și a fost anulată din cauza lipsei ofertelor. A doua licitație, lansată în decembrie 2022, a suferit o suplimentare de 15,5 milioane de lei la valoarea inițială a contractului. A treia licitație, din aprilie 2023, a majorat valoarea contractului la peste 211 milioane de lei, devenind un record în domeniu. Cea de-a patra licitație, lansată în octombrie 2023, se află acum în proces de evaluare.

Serviciile de supervizare vizează consultanța pe toată durata proiectului de proiectare, execuție și garanție, cu un termen de implementare de 156 de luni (13 ani), fără posibilitate de reînnoire. Recent, Guvernul a aprobat despăgubiri-record de 283 milioane de lei pentru proprietarii care vor fi expropriați în urma lucrărilor la metroul din Cluj. Etapa de proiectare a primei magistrale de metrou din afara Bucureștiului a început la 1 septembrie 2023.

Magistrala de metrou M1 din Cluj, cu 21 de stații și un cost de 9 miliarde de lei, beneficiază de fonduri din PNRR în valoare de 1,5 miliarde de lei. Constructorul desemnat este Asocierea Gulermak (Turcia) – Alstom – Arcada, iar termenul de realizare este de 8 ani.

Facebook Comments Box
Maria Costea

Recent Posts

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

3 days ago

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca Deschide Piscina Olimpică Exterioară pe 15 Iunie 2024

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) anunță cu bucurie deschiderea Piscinei Olimpice exterioare, sâmbătă, 15 iunie…

1 week ago

Concertul Coldplay de pe Arena Națională, Marcat de Huiduieli după Intervenția Surpriză a unui Manelist: „Mi s-a dus tot cheful” | VIDEO

O Apariție Neașteptată și Neplăcută la Concertul Coldplay de pe Arena Națională Concertul trupei britanice…

1 week ago

Video viral: Mesajul Emoționant al Actorului Bogdan Bob Rădulescu către Elevii Clujeni

Mesajul actorului Bogdan Bob Radulescu la întâlnirea cu elevii liceului unitarian din Cluj. Actorul Bogdan…

1 week ago

FlyOne Debutează pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj cu Zboruri Charter către Antalya

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a anunțat în premieră absolută debutul unei noi companii aeriene,…

1 week ago