Administratie

Primăria Cluj-Napoca Anunță Un Nou Proiect: Parcare cu Peste 220 de Locuri și Spațiu Verde Extins în Zorilor

Primăria municipiului Cluj-Napoca se pregătește să demareze construcția unui amplu proiect care vizează reamenajarea și modernizarea zonei străzii Gheorghe Dima din cartierul Zorilor. Principalul obiectiv al proiectului constă în construirea unui parking cu peste 220 de locuri, însoțit de spații verzi extinse, pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare urbană și de creștere a calității vieții locuitorilor din zonă.

Potrivit informațiilor obținute, proiectul se află în etapa finală de obținere a avizelor necesare, iar Primăria a depus luni solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiect. Anunțul construirii parking-ului Gheorghe Dima a fost făcut de municipalitate acum câțiva ani și ulterior a fost corelat cu un alt proiect care prevede amenajarea unui spațiu verde de 2 hectare în aceeași zonă. Documentația tehnică a proiectului este aproape finalizată, iar viceprimarul Dan Tarcea a declarat că acest proiect este rezultatul unui efort susținut al administrației locale pentru a oferi o soluție la aglomerarea din zonă.

Este vorba de acel parc care este poziționat tangențial cu cimitirul și cu Parcul Iuliu Prodan. Cred că zona are nevoie și de un parc de mari dimensiuni, și de un parking, pentru că vedem cât este de aglomerată zona și cât este de înțesată de mașini. Este un proiect la care lucrăm de ceva vreme și care ajunge, acum, la maturitate“, a afirmat viceprimarul Dan Tarcea.

Terenul propus pentru amenajarea parcului este situat între Parcul Iuliu Prodan și Cimitirul Mănăștur, fiind ales pentru accesibilitatea sa excelentă. Proiectul propune nu doar construirea parking-ului, ci și redimensionarea terenurilor existente, inclusiv a terenului de sport și a locurilor de joacă pentru copii. Circulațiile pietonale vor fi dimensionate, va fi realizat un teren de sport complex, iar instalațiile de iluminat public vor fi modernizate cu sisteme LED.

Prin această inițiativă, administrația locală urmărește reorganizarea și eficientizarea spațiului public, reabilitarea infrastructurii și amenajarea aleilor și spațiilor verzi pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor. Proiectul propune, printre altele, construirea unei construcții pavilionare, un teren multisport, reorganizarea terenurilor de joacă pentru copii, asigurarea circulațiilor pietonale pentru persoanele cu dizabilități și modernizarea parcului pentru câini.

Finanțarea proiectului, evaluat la suma de 28.263.370,48 lei cu TVA inclus, este prevăzută să se facă din fonduri bugetare, iar durata estimată de realizare este de 24 de luni.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago