Administratie

Primăria Cluj oferă colectare gratuită a brazilor de Crăciun și îi transformă în compost ecologic. Boc: „Ne așteptăm să fie în jur de 15.000 de brazi”.

Primarul Emil Boc a anunțat că, până pe 22 ianuarie, clujenii pot scăpa de brazii de Crăciun în mod gratuit și eco-friendly. Cu o simplă vizită la punctele gospodărești din municipiu, cetățenii pot contribui la transformarea acestor brazii în compost lemnos.

“Ce facem cu pomii de Crăciun? Până în data de 22 ianuarie, inclusiv, pomii de Crăciun pot fi ridicați gratuit de către firmele de salubritate de la punctele gospodărești. Ceea ce dumneavoastră trebuie să faceți este să duceți pomii de Crăciun la punctele gospodărești, iar de acolo, firmele de salubritate îi ridică, îi prelucrează și se transformă apoi în compost vegetal, amestecat cu alte produse specifice.” – a explicat Emil Boc într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Clujenii au deja un start bun, cu peste 3.000 de brazi colectați din cei aproximativ 15.000 care sunt obișnuiți să fie aruncați anual. Pentru a continua acest trend pozitiv, după 22 ianuarie, brazii pot fi duși la cele două centre de colectare selectivă din Mănăștur și Mărăști. Totuși, este esențial ca aceștia să fie lăsați lângă punctele gospodărești, nu în interiorul lor, pentru o colectare mai eficientă.

„După data de 22 ianuarie, puteți să duceți pomii de Crăciun la cele două centre de colectare selectivă pe care le avem în Mănăștur și în Mărăști. Acolo se preiau gratuit, dar dumneavoastră trebuie să îi duceți acolo pe cont propriu.” – a completat Emil Boc.

Viceprimarul Dan Tarcea a subliniat că aruncarea brazilor în afara punctelor de colectare și nedecuparea ramurilor facilitează procesul de colectare, încurajându-i pe clujeni să respecte aceste indicații simple.

„Avem nevoie să avem un Cluj curat, de asemenea să prelucrăm și să readucem în natură, prin compost vegetal, brazii de Crăciun, să asigurăm pașii spre economie circulară și să păstrăm Clujul curat” – a concluzionat primarul Emil Boc, subliniind importanța contribuției fiecăruia la protejarea mediului înconjurător.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago