Administratie

Primarul Emil Boc Anunță Demolarea Gheretelor de pe Canalul Morii din Dreptul Pieței Mihai Viteazu

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că intenționează să demoleze gheretele situate pe Canalul Morii, în zona Pieței Mihai Viteazu. Această decizie vine în urma unei propuneri corecte din partea Consiliului Civic Local, care a avut loc în cadrul dezbaterii pe buget desfășurate miercuri. Condiția principală pentru demolare este expirarea contractelor de concesionare a terenului ocupat de gherete.

Potrivit declarațiilor primarului Boc, la anul vor expira contractele de concesionare a terenului pentru gheretele amplasate în zona Pieței Mihai Viteazu, contracte încheiate în anii 1990. Primăria nu are intenția de a le prelungi, deschizând astfel calea pentru demararea procesului de decopertare a Canalului Morii în această zonă.

A fost o propunere corectă din partea Consiliului Civic Local la dezbaterea de miercuri pe buget de a continua decopertarea Canalului Morii. La anul expiră contractele gheretelor care au fost date în anii 1990 în zona Pieței Mihai Viteazu, iar noi nu le prelungim. Se va face și acolo decopertarea Canalului Morii, pentru a readuce la normalitate zona de acolo”, a subliniat primarul Emil Boc într-o declarație la un post de radio local.

Gheretele în cauză au apărut în perioada “erei Gheorghe Funar“, după ce Canalul Morii fusese acoperit cu dale din beton. La acea vreme, decizia de a acoperi canalul și de a permite amplasarea gheretelor a fost criticată, însă primarul Funar nu a ținut cont de nicio opinie contrară.

Demersul propus de primarul Boc reflectă o abordare de regenerare urbană și de readucere la normalitate a zonelor afectate de decizii contestate din trecut. Odată cu expirarea contractelor de concesionare, se deschide oportunitatea pentru revitalizarea Canalului Morii și pentru redefinirea peisajului urban în această parte a orașului.

Facebook Comments Box
Diana Petrescu

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago