Economie

Rheinmetall, Gigantul German din Industria de Vehicule Militare, Achiziționează 72,5% din Automecanica Mediaș

Grupul german Rheinmetall a anunțat achiziționarea unei participații de 72,5% la Automecanica Mediaș din România, într-un demers menit să consolideze prezența sa în industria de apărare din Europa Centrală. Rheinmetall estimează că această tranzacție va genera vânzări anuale de până la 300 de milioane de euro pentru noul entitate numită Rheinmetall Automecanica.

Achiziția marchează o expansiune semnificativă a Rheinmetall în România, confirmată și de directorul general al companiei, Armin Papperger, care a declarat: “Aducerea Automecanica Mediaș în familia Rheinmetall marchează o altă etapă importantă în strategia noastră de consolidare a prezenței grupului în Europa Centrală.” Rheinmetall este deja activă în alte două țări de pe flancul estic al NATO, Ungaria și Lituania.

Rheinmetall Automecanica, denumirea noului entitate, va beneficia de o rețea globală de producție a grupului german și se va implica în producția de vehicule militare. În decembrie 2023, România a acordat Rheinmetall o comandă majoră de apărare aeriană în valoare de 328 de milioane de euro, consolidând astfel parteneriatul dintre Rheinmetall și autoritățile române.

Așteptăm cu nerăbdare să sprijinim România în proiecte viitoare în domeniul vehiculelor, precum și cu alte tehnologii Rheinmetall. Aici, includerea partenerilor locali și întărirea economiei românești sunt chestiuni de interes central pentru noi”, a subliniat Armin Papperger.

Automecanica Mediaș, cu o istorie îndelungată în producția de vehicule speciale și accesorii pentru camioane și remorci, va juca un rol esențial în menținerea pregătirii operaționale a vehiculelor de luptă construite în Occident pentru Ucraina și în asigurarea suportului logistic.

Cu privire la tranzacție, Rheinmetall estimează că potențialul anual de vânzări al Rheinmetall Automecanica va ajunge la aproximativ 300 de milioane de euro, contribuind semnificativ la veniturile grupului.

Această achiziție extinde rețeaua globală de producție de vehicule a Rheinmetall, care include deja fabrici în Statele Unite, Canada, Australia, Regatul Unit, Austria, Țările de Jos și Germania. Prin această mutare, forțele dislocate pe flancul estic al NATO vor beneficia de timpi de răspuns mai scurți și lanțuri de aprovizionare mai solide.

Este important de menționat că acordul contractual necesită încă aprobarea autorităților guvernamentale competente înainte de a intra în vigoare.

Automecanica Mediaș, fondată în 1941, a evoluat de la Atelierele de Stat pentru Aeronautică Mediaș la producția actuală de echipamente pentru camioane și remorci pentru piața civilă și militară. Compania cooperează cu Rheinmetall încă din 2022, când cele două entități au înființat o unitate de întreținere și reparații pentru vehicule militare în Satu Mare, România.

Facebook Comments Box
Calin Roman

Recent Posts

Tragedie într-un supermarket din Cluj-Napoca, unde o femeie și-a pierdut viața.

O tragedie a avut loc în seara zilei de marți, într-un supermarket din Cluj-Napoca, unde…

2 days ago

Joi, 9 mai 2024, în Piața Unirii, începând cu ora 11:00, va avea loc un eveniment dedicat Zilei Europei

Joi, 9 mai 2024, în Piața Unirii, începând cu ora 11:00, va avea loc un…

2 days ago

Nicu Ceaușescu: ”Nici în 20 de ani nu veți reuși să zugrăviți ce a construit tata”

Declarația lui Nicu Ceaușescu din 20 iulie 1992, de la procesul în care era judecat,…

2 days ago

Florin Piersic a fost Transferat de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un Avion SMURD, Seara Trecută

Medicul din Cluj-Napoca care l-a operat pe Florin Piersic, despre starea de sănătate a marelui…

2 days ago

Mașina lui Bobby din Dallas, Descoperită la Iulius Mall Cluj – Vezi Imaginile

O Frumusețe de Mercedes Decapotabil, Asemănătoare Celei Conducute de Actorul Patrick Duffy în Serialul Dallas…

2 days ago

Un Locuitor dintr-un bloc din Gheorgheni Se Întreabă Cum Să bea Vecinul O Supă Din Cocoșul Enervant?” / Răspunsul Neașteptat Pe Care L-a Primit

Problema creșterii găinilor între blocuri este una semnificativă în anumite zone în care casele vechi…

3 days ago