Connect with us

Eveniment

Aeroportul Internaţional Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1 milion în 2021! Este pentru a zecea oară în istorie

Published

on

Aeroportul Internaţional Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1 milion în 2021! Este pentru a zecea oară în istorie

Pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2021 a fost transportat anul acesta de către operatorul aerian Animawings, într-un zbor de la Zakynthos (Grecia) la Cluj-Napoca.
În anul 2021, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj atinge pentru a zecea oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri înregistrați într-un an calendaristic, această celebrare devenind deja un eveniment simbolic.

Norocosul pasager a fost selectat și premiat la debarcare, în prezența mai multor autorități locale. El a fost premiat de către compania aeriană cu un zbor de două persoane, destinația urmând a fi aleasă de acesta.

Fericitul câștigător, pe numele său Cristian, este clujean și a fost în concediu în Grecia. „Am venit de la aproape 30 de grade, iar la Cluj este mult mai frig. Nu mă așteptam deloc la așa ceva și sunt foarte fericit”, a fost prima reacție a pasagerului.

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a precizat că atingerea cotei de un milion de pasageri în anul curent este peste estimările inițiale.

„Am avut 45 de destinații anul acesta. Lunile august-septembrie 2021 am avut 80% comparativ cu perioada din 2019, încă avem mult de recuperat. Trebuie să fim prudenți pentru că gradul de încărcare încă nu este foarte bun, dar sperăm să oferim clujenilor în 2022 și pasagerul cu numărul 2 milioane. Este o realizare deosebită în contextul crizei, iar Aeroportul Cluj este mult peste media europeană în ceea ce privește revenirea după pandemie”, a declarat Ciceo.

Prima dată când Aeroportul Internațional Cluj a reușit depășirea numărului de 1.000.000 de pasageri înregistrați într-un an calendaristic a fost în 2010, iar de atunci cu excepția anilor 2012 și 2020, în fiecare an s-a ajuns la această cifră.

Dacă în anii 2010, 2011 și 2013, borna simbolică de 1 milion de pasgeri era depășită abia în luna decembrie, în 2019, cel mai bun an din istorie prin prisma traficului de pasageri înregistrat, acest prag a fost depășit încă din luna mai, respectiv 23 mai 2019.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

RSS Feed Generator, Create RSS feeds from URL

Published

on

RSS Feed Generator, Create RSS feeds from URL

Your trial has expired. Please update your subscription plan at rss.app. – (xaqrmXCdNE82kkIK)

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

România va mai primi în octombrie aproape 1.000.000 de doze Pfizer și Moderna

Published

on

România va mai primi în octombrie aproape 1.000.000 de doze Pfizer și Moderna


Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunțat că România urmează să primească alte sute de mii de vaccinuri anti-COVID în această lună.
“În această lună, vom mai primi, în cursul acestei săptămâni, 303.030 BioNTech/Pfizer şi acelaşi număr săptămâna viitoare – 303.030 de doze Pfizer. Pentru Moderna sunt dozele din această săptămână, 355.200 de doze, iar livrările pentru sfârşitul lunii sunt incerte. La fel şi pentru vaccinul produs de Johnson&Johnson: în afară de livrările de săptămâna trecută, livrările din această săptămână, de 300.000 de doze, iar pentru finalul lunii livrările sunt incerte. Pentru vaccinul produs de AstraZeneca livrările au fost suspendate pentru moment”, a declarat Baciu, marți, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Gheorghiţă, despre valul 4: Nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou

Published

on

Gheorghiţă, despre valul 4: Nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou


Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, marţi, că nu este exclus ca România să se apropie de un platou al cazurilor de COVID, precizând, însă, că un platou de 15.000 de cazuri pe zi este mult prea mare.
Întrebat marți, în conferința de presă de la Palatul Victoria dacă vârful valului 4 va fi atins în luna octombrie sau mai târziu și cum vor fi sărbătorile de iarnă în acest an, Valeriu Gheorghiță a spus că este posibil ca acum să ne apropiem spre un platou. 

“Dinamica numărului de cazuri este greu de estimat în această perioadă pentru că depinde foarte mult de măsura în care reuşim să respectăm măsurile care au ca obiectiv limitarea răspândirii infecţiei şi măsura în care vom reuşi să ne vaccinăm într-un număr mai mare. Din ceea ce am observat în datele raportate zilnic, nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou, însă, chiar şi în felul acesta, un platou la peste 15.000 de cazuri este mult prea mare pentru că, evident, numărul de cazuri grave va fi atât de crescut încât va depăşi capacitatea sistemului medical. Trebuie să reducem numărul de cazuri noi prin măsurile deja cunoscute şi prin vaccinare, să reducem numărul de cazuri grave – şi acest lucru se poate face pe de o parte prin vaccinare, pe de altă parte, printr-o monitorizare corectă a pacienţilor care se află acasă să nu întârzie prezentarea la medic şi să ţină legătura cu medicii de familie, tocmai pentru că așa putem să identificăm din timp acele semne de alarmă, de gravitate care trebuie să ne ducă la spital, în felul acesta cred că putem să avem un control mai bun a presiunii pe spitale”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. 

În ceea ce privește cât de “liniștite” vor fi sărbătorile, medicul a spus că acest lucru depinde de fiecare dintre noi.

“Depinde de cât de mult ne vom implica fiecare dintre noi. Este evident că, pe de o parte, vorbim de rolul autorităţilor, dar pe de altă parte este important ca oamenii să se informeze din surse oficiale şi să înţeleagă că doar prin respectarea măsurilor igienico-sanitare şi prin vaccinare, având exemplul celorlalte ţări, putem să ţinem sub control efectele negative ale acestei pandemii şi aici mă refer la numărul de cazuri grave şi la spitalizări şi evident la decese”, a mai completat Gheorghiță.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate