BT a primit recunoașterea Most GHG Mitigated în Europa Centrală pentru contribuția adusă, prin acordarea finanțărilor verzi companiilor din România, pentru reducerea impactului emisiilor de gaz cu efect de seră.
Premiile Climate Reporting sunt acordate de International Finance Corporation (IFC) performerilor în utilizarea instrumentului Climate Assessment for Financial Institutions (CAFI) pentru a raporta investițiile și angajamentele climatice pe piețele emergente.
Banca Transilvania folosește CAFI începând cu anul 2021. Până în prezent, impactul finanțărilor verzi acordate de bancă au însemnat:
920 milioane de dolari – Valoarea totală a proiectelor în care BT a participat ca finanțator, din care aproximativ 444 milioane de dolari au avut ca destinație investiții pentru mediu.
909 tCO2/an – Echivalentul emisiilor de gaz cu efect de seră care au fost evitate prin finanțările verzi acordate de BT și pot reprezenta emisiile generate de o mașină pe benzină care a parcurs aproximativ peste 3,7 milioane kilometri.
Principalele proiecte finanțate de Banca Transilvania au fost din următoarele domenii:
Energie regenerabilă – Proiecte axate pe producția de energie electrică din surse regenerabile, precum energie solară, eoliană, hidroelectrică, geotermală.
Eficiență energetică – Proiecte de înlocuire a echipamentelor vechi cu alternative mai eficiente din punct de vedere energetic.
Reciclarea și reutilizarea resurselor – Proiecte de reciclare a deșeurilor care recuperează sau reutilizează materialele și deșeurile ca resurse pentru realizarea noilor produse.
Parteneriatul dintre IFC și Banca Transilvania a început în anul 2004 având ca rezultat 13 proiecte de investiții și 3 proiecte de consultanță.
Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei
Source link