National

Tragedie în Prahova: Un copil și 5 adulți au murit într-un incendiu la o pensiune – FOTO-VIDEO

Tragedie în județul Prahova: Incendiu devastator la o pensiune în Gura Vadului

Pensiunea din Gura Vadului, distrusă de flăcări în a doua zi de Crăciun

“Un copil și 5 adulți au pierit, iar 2 persoane sunt date dispărute”

Pensiunea din Gura Vadului, județul Prahova, a fost cuprinsă de flăcări într-un incendiu devastator, marți dimineața, în a doua zi de Crăciun. Potrivit informațiilor furnizate de autorități, un copil și cinci adulți și-au pierdut viața în tragedie, iar alte două persoane sunt date dispărute și sunt căutate intens de echipajele de intervenție. La momentul izbucnirii incendiului, în pensiune se aflau 26 de persoane care participaseră la o petrecere organizată de proprietar.

Cercetări în desfășurare: Clădirea nu avea autorizație de incendiu

Conform datelor preliminare, 18 persoane au reușit să se evacueze la timp, în timp ce doi răniți, un copil și un adult, au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Se pare că clădirea nu deținea autorizație de incendiu, iar în 2019, în urma unor verificări, au fost identificate mai multe nereguli, soldate cu 6 avertismente. Autoritățile demarează cercetări pentru a stabili cauzele tragediei, iar un procuror se află deja la fața locului. Pentru sprijinirea anchetei, Inspectoratul General al Poliției Române trimite o echipă de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică.

ACTUALIZARE 13:30: Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a preluat coordonarea anchetei, deschizând un dosar în care se cercetează infracțiuni de distrugere și ucidere din culpă. Ancheta se află încă în stadiul incipient, iar procurorii nu exclud nicio ipoteză, de la accident la provocare intenționată a incendiului.

Recepționera pensiunii a sunat la 112: Informații despre patron și soacra

ACTUALIZARE 12:55: Recepționera pensiunii a fost cea care a sunat la 112. Surse indică faptul că, până în prezent, patronul și soacra acestuia nu au fost audiați. Se spune că patronul a încercat să salveze copiii, dar a fost împiedicat de flăcări puternice.

Incendiul lichidat, dar bilanțul tragic crește

ACTUALIZARE 12:50: Incendiul a fost lichidat, iar pompierii rămân la fața locului pentru înlăturarea efectelor negative. Cu toate acestea, bilanțul tragic a crescut, cu o a cincea persoană scoasă fără viață din pensiune, ajungând la 5 morți (un copil și patru adulți).

Intervenție în forță: Echipe de specialiști și criminaliști

ACTUALIZARE 11:58: Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică pentru a sprijini ancheta. Bilanțul morților a ajuns la 4.

Bilanțul tragic continuă să crească

ACTUALIZARE 11:52: Pompierii anunță că o a cincea persoană a fost scoasă fără viață din pensiune, fiind vorba despre un adult. Astfel, bilanțul morților ajunge la cinci (un copil și patru adulți).

Detalii despre cei prezenți în pensiune

ACTUALIZARE 10:50: Din cele 26 de persoane, 4 erau turiști, iar restul erau apropiați ai patronului, organizatorul petrecerii care a sfârșit tragic. Un martor a afirmat că minorul carbonizat este fiul proprietarului.

Alte victime carbonizate și informații despre autorizație

ACTUALIZARE 10:29: A fost extrată o a treia victimă carbonizată, un adult, iar bilanțul morților ajunge la trei (un copil și doi adulți). Informații inițiale indicau 22 de persoane în pensiune, dar autoritățile au actualizat datele.

Situația inițială și intervenția rapidă a pompierilor

ACTUALIZARE 10:00: Potrivit ISU Prahova, 26 de persoane se aflau în pensiune în momentul izbucnirii incendiului. 18 au reușit să se autoevacueze, 2 au fost transportate cu arsuri minore, iar 3 au fost găsite carbonizate. Căutările pentru alte 5 persoane dispărute continuă.

Incidentul și antecedentele: Pensiunea, fără autorizație de securitate la incendiu

ACTUALIZARE 9:40: Informații indică faptul că la etajul clădirii avea loc o petrecere privată organizată de patronul pensiunii. Minorul carbonizat ar fi fiul acestuia. Patronul a fost amendat în 2020 pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.

Persoane rămase blocate și primele intervenții medicale

ACTUALIZARE 9:21: Prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu, menționează că 8 persoane, 5 adulți și 3 copii, au rămas blocate în clădire după incendiu, iar două dintre acestea au fost găsite carbonizate, un copil și un adult.

Acțiuni de căutare-salvare în desfășurare

ACTUALIZARE: Pompierii au instituit echipe de căutare-salvare pentru a identifica persoanele dispărute. Incendiul a afectat o suprafață de peste 1000 mp, dificultând intervenția. Se fac eforturi intense pentru localizarea și lichidarea completă a focului.

Bilanțul inițial și desfășurarea acțiunilor de intervenție

La fața locului au fost mobilizate ample resurse pentru intervenție, inclusiv 10 autospeciale de stingere și echipe medicale. Planul Roșu de Intervenție a fost activat, iar focul a fost localizat, însă nu s-au comunicat date precise despre victime sau persoane evacuate.

Până în acest moment, informațiile actualizate reflectă eforturile autorităților în gestionarea și investigarea tragediei în pensiunea din Gura Vadului, județul Prahova. Evoluția situației rămâne sub atenta monitorizare a echipelor de intervenție și a autorităților competente.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Drulă și USR mint și își bat joc din nou de clujeni!

Aflat în turism electoral la Cluj, președintele USR, Cătălin Drulă, unul dintre groparii dezvoltării României,…

1 day ago

Toscana din Ardeal: Un colț de vis ce te transpune în Italia! Descoperă cine a creat acest loc magic în Transilvania

”I Giardini di Zoe”, cunoscută și sub numele de ”Grădina Zoei” sau ”Grădinile Banpotoc”, reprezintă…

5 days ago

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile…

6 days ago

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

1 week ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

1 week ago