Categories: Eveniment

Bărbat din Cluj prins la volan cu alcoolemie mare după ce a făcut un accident

Un bărbat de 64 de ani, din comuna Călărași, județul Cluj, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Polițiștii din Câmpia Turzii au identificat, în data de 8 august, în jurul orei 15:40, un șofer de 64 de ani implicat într-un accident rutier. Acesta se afla în stare de ebrietate.

“Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că la aceeași dată, în jurul orei 15.15, în timp ce conducea autoturismul pe DC 62, în afara localității Câmpia Turzii, acesta ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată concentrația de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a transmis IPJ Cluj.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 
 
De asemenea, la aceeași dată, polițiștii au depistat în trafic un alt bărbat de 38 de ani, din comuna Cășeiu, care conducea un autoturism, deși consumase alcool.

La testarea cu aparatul etilotest a fost înregistrată concentrația de 0,65 mg/l alcool în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Polițiștii readuc în atenția conducătorilor auto noile modificări legislative, reglementate prin Legea Anastasia, care se referă la faptul că, în cazul persoanelor care conduc vehicule fără a deține permis de conducere conform legii, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și care provoacă accidente soldate cu decesul victimei, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Noi Reguli pentru Șoferi: Ce Se Întâmplă Cu Cei Care Refuză Primirea Procesului-Verbal?

Poliția a anunțat recent modificări legislative relevante pentru șoferii amendați care refuză să primească procesul-verbal…

1 day ago

Controversele Ordonanței 84: Controversele Ordonanței 84: Teste DrugTest fals pozitive și medicamentele care te pot lăsa fără permis

Poliția Română avertizează că anumite medicamente pot avea efecte psihoactive și pot genera rezultate false…

1 day ago

GALERIE FOTO: Noile grădini urbane unesc comunitățile – Un nou parc va fi realizat în nordul Clujului pentru evenimente culturale, relaxare și conectare cu natura

Cluj-Napoca este cunoscut pentru dimensiunea sa culturală vibrantă și dinamică, pentru diversitatea sa istorică, pentru…

1 day ago

Mișcarea ca mod de viață: Ciclismul câștigă tot mai mult teren în rândul clujenilor

În ultimii ani, tot mai mulți clujeni lasă mașina acasă și folosesc bicicleta pentru a…

3 days ago

CARBOCHIM, CIFRĂ DE AFACERI DE 34,2 MILIOANE DE LEI ÎN 2023

CARBOCHIM S.A., cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, a încheiat anul 2023…

3 days ago

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, despre Cluj vs București: Experiența după trei săptămâni în capitala Ardealului.

O nouă etapă a "competiției" Cluj vs București a fost marcată de sinceritatea președintelui TIFF,…

4 days ago