Connect with us

Eveniment

Bariera de pe Tăietura Turcului a blocat circulaţia până pe strada Donath în Cluj-Napoca. “E batjocură curată”

Published

on

Bariera de pe Tăietura Turcului a blocat circulaţia până pe strada Donath în Cluj-Napoca. "E batjocură curată"

Pe strada Donath din municipiul Cluj-Napoca s-au creat blocaje în trafic miercuri dimineaţa. Cauza ar fi nu doar începutul şcolii, ci timpii aberanţi de la bariera de trecere peste calea ferată de pe Tăietura Turcului, care a fost lăsată 40 de minute.  
Şoferii din Cluj s-au anunţat pe pagina de Facebook Info Trafic în dimineaţa de miercuri, 22 septembrie să evite strada Donat. “Staţionăm de 10-15 minute înainte de Tăietura Turcului! Evitaţi zona!”

Se pare că motivul blocajului de pe Donath era mai la deal. “Oare e defectă bariera de la Tăietura Turcului? E lăsată de 40 de minute… între timp a trecut un tren, apoi o locomotivă, apoi înca un tren… îl aşteptăm pe urmatorul…”, au anunţat alţi parrticipanţi la trafic. 

Oamenii spun că ar trebui reglaţi timpii de aşteptare la barieră. “Nu se poate evita circulaţia de pe calea ferată! Clar! Dar bariera se poate ridica şi coborâ de câte ori e necesar! Nu închizi bariera o oră în orele de vârf!”

“Niciodată nu am înţeles, de ce trebuie lăsată o barieră cu 5-10 minute înainte să vină efectiv trenul???? Dacă ar fi vorba de TGV-ul din Franţa…. dar aşa? De parcă în intersecţii s-ar face roşu la unii cu 5 minute înainte să se facă verde la ceilalţi… Dă-o în mama naibii de treabă. În secolul XXI când sunt extrem de multe lucruri moderne, CFR se bazează pe nişte senzori mecanici puşi cu 10 km în faţa barierelor? E batjocură curată într-un oraş sufocat indirect de imobiliari şi de către automibilişti”, a comentat postarea un şofer. 

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

RSS Feed Generator, Create RSS feeds from URL

Published

on

RSS Feed Generator, Create RSS feeds from URL

Your trial has expired. Please update your subscription plan at rss.app. – (xaqrmXCdNE82kkIK)

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

România va mai primi în octombrie aproape 1.000.000 de doze Pfizer și Moderna

Published

on

România va mai primi în octombrie aproape 1.000.000 de doze Pfizer și Moderna


Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunțat că România urmează să primească alte sute de mii de vaccinuri anti-COVID în această lună.
“În această lună, vom mai primi, în cursul acestei săptămâni, 303.030 BioNTech/Pfizer şi acelaşi număr săptămâna viitoare – 303.030 de doze Pfizer. Pentru Moderna sunt dozele din această săptămână, 355.200 de doze, iar livrările pentru sfârşitul lunii sunt incerte. La fel şi pentru vaccinul produs de Johnson&Johnson: în afară de livrările de săptămâna trecută, livrările din această săptămână, de 300.000 de doze, iar pentru finalul lunii livrările sunt incerte. Pentru vaccinul produs de AstraZeneca livrările au fost suspendate pentru moment”, a declarat Baciu, marți, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Gheorghiţă, despre valul 4: Nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou

Published

on

Gheorghiţă, despre valul 4: Nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou


Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, marţi, că nu este exclus ca România să se apropie de un platou al cazurilor de COVID, precizând, însă, că un platou de 15.000 de cazuri pe zi este mult prea mare.
Întrebat marți, în conferința de presă de la Palatul Victoria dacă vârful valului 4 va fi atins în luna octombrie sau mai târziu și cum vor fi sărbătorile de iarnă în acest an, Valeriu Gheorghiță a spus că este posibil ca acum să ne apropiem spre un platou. 

“Dinamica numărului de cazuri este greu de estimat în această perioadă pentru că depinde foarte mult de măsura în care reuşim să respectăm măsurile care au ca obiectiv limitarea răspândirii infecţiei şi măsura în care vom reuşi să ne vaccinăm într-un număr mai mare. Din ceea ce am observat în datele raportate zilnic, nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou, însă, chiar şi în felul acesta, un platou la peste 15.000 de cazuri este mult prea mare pentru că, evident, numărul de cazuri grave va fi atât de crescut încât va depăşi capacitatea sistemului medical. Trebuie să reducem numărul de cazuri noi prin măsurile deja cunoscute şi prin vaccinare, să reducem numărul de cazuri grave – şi acest lucru se poate face pe de o parte prin vaccinare, pe de altă parte, printr-o monitorizare corectă a pacienţilor care se află acasă să nu întârzie prezentarea la medic şi să ţină legătura cu medicii de familie, tocmai pentru că așa putem să identificăm din timp acele semne de alarmă, de gravitate care trebuie să ne ducă la spital, în felul acesta cred că putem să avem un control mai bun a presiunii pe spitale”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. 

În ceea ce privește cât de “liniștite” vor fi sărbătorile, medicul a spus că acest lucru depinde de fiecare dintre noi.

“Depinde de cât de mult ne vom implica fiecare dintre noi. Este evident că, pe de o parte, vorbim de rolul autorităţilor, dar pe de altă parte este important ca oamenii să se informeze din surse oficiale şi să înţeleagă că doar prin respectarea măsurilor igienico-sanitare şi prin vaccinare, având exemplul celorlalte ţări, putem să ţinem sub control efectele negative ale acestei pandemii şi aici mă refer la numărul de cazuri grave şi la spitalizări şi evident la decese”, a mai completat Gheorghiță.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate