Sponsorizat
Categories: Eveniment

Ce înseamnă revenirea la viaţa normală: sfaturile specialiştilor pentru o adaptare mai uşoară

Sponsorizat
Sponsorizat

Relaxarea măsurilor după 15 mai presupune o atenţie specială.
Diana Loreta Păun care este consilier prezidenţial pentru probleme de sănătate a declarat, în cadrul unei videoconferinţe, că măsurile de astăzi trebuie urmate şi după 15 mai. Sublinează că ţara nu a ajuns la vârful numărului de infecţii. 

”Luăm zilele acestea decizii despre relaxarea măsurilor începând cu 15 mai. Este foarte important să reţinem faptul că încă nu am atins valul de infectări. Măsurile trebuie luate gradual. Relaxarea măsurilor presupune o atenţie specială. Igiena şi măsurile de distanţare trebuie respectate de populaţie”, a declarat Diana Loreta Păun, consilier prezidenţial pentru probleme de sănătate.

Al doilea val de cazuri cu Covid-19 va reprezenta o provocare pentru ţările lumii, fapt ce ne obligă să ne pregătim cât mai mult cu puţintă, îţi mai spune Loreta Păun.

Şi Giovanni Rezza, director al Departamaentului de boli infecţioase de la ISS, ţi-a vorbit despre situaţia din Italia.  ,,Am fost prima ţară europeană care a fost afectată de pandemie. Lunea viitoare va fi o zi crucială pentru că ne vom intoarce la muncă. Ce o sa se întâmple după acest lucru? Nu ştiu. Va trebui să evităm carantina. Această măsură este foarte proastă pentru economie şi pentru populatie. Trebuie să fim foarte atenţi. Suntem îngrijoraţi că va apărea un nou val de epidemie. Trebuie sa mărim numărul de teste. Va trebui să testăm şi persoanele care nu prezintă simptome. Economia trebuie repornita”, a declarat Giovanni Rezza, director al Departamaentului de boli infecţioase de la ISS.

Şi Alexandru Rafila a subliniat importanţa efectuării testelor în ţara noastră. Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie spune că ”până acum am fost norocoşi pentru că numărul de persoane infectate nu a fost foarte mare”. ”Noi în România avem o situaţie puţin diferită, în comparaţie cu Italia. Am purtat discuţii cu mai mulţi medici. Avem de învăţat multe de la colegii noştri italieni”, a declarat Alexandru Rafila, Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie

Rafila îţi mai spune că relaxarea restricţiilor după 15 mai trebuie realizată cu prudenţă. Şi declară că realizarea unui proiect de cercetare pentru identificarea unui medicament, este un obiectiv greu de îndeplinit, pentru că în această privinţă România are o legislaţie greoaie.

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Judecătorii CCR închid jocul: Simion pierde definitiv, Nicușor Dan devine președintele României

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins joi, 22 mai, cererea depusă de George Simion…

5 hours ago

În Cluj-Napoca va circula un autobuz cu conducere autonomă

Angajații companiei Adastec, deținută de turci, efectuau testele finale la autobuzul autonom pe care compania…

7 hours ago

Distinguished Gentleman’s Ride revine la Cluj-Napoca – Eveniment caritabil pentru sănătatea bărbaților

Pe 25 mai, Clujul nu este doar vibrant – devine epicentrul unui spectacol urban cu…

7 hours ago

Istoric! U Cluj revine în cupele europene după o pauză de 53 de ani. Sabău: „La revedere, Untold!”

Universitatea Cluj scrie istorie! După o pauză de 53 de ani, „Șepcile Roșii” revin în…

9 hours ago

Arestat la doar 19 ani pentru trafic de droguri de mare risc vindea minorilor in Cluj

Un tânăr de doar 19 ani a fost arestat la Cluj, după ce a fost…

21 hours ago

Clujul sărbătorește! De Joi, orașul prinde viață la Zilele Clujului 2025

În perioada 22–25 mai, Clujul prinde viață și îmbracă cele mai colorate straie de sărbătoare!…

23 hours ago