Categories: Eveniment

Celebra pălărie a lui Napoleon Bonaparte a fost vândută pe o sumă uriașă la o licitație din Paris

Pălăria bicorn a lui Napoleon Bonaparte, considerată dreăr „Sfântul Graal” pentru colecționari, a fost vândută la o licitație din Paris la sfârșitul săptămânii trecute. 
Pălăria bicorn a lui Napoleon Bonaparte, evaluată între 600.000 şi 800.000 de euro, a fost scoasă la licitaţie la Paris, reprezentând o piesă de colecţie deosebită şi un simbol al epocii imperiale franceze.

Pălăria lui Napoleon, considerată „Sfântul Grall” pentru colecționari
Piesa, parte a unei colecţii napoleoniene, se remarcă prin provenienţa impecabilă, rămânând în aceeaşi familie a comisului palatului lui Napoleon din secolul al XIX-lea, iar licitatorii o consideră adevăratul „Sfânt Graal” pentru colecţionari, având o semnificaţie istorică deosebită.

Pălăria bicorn neagră, din blană de castor, cu două colţuri şi o cocardă tricoloră brodată, care i-a aparţinut împăratului francez Napoleon Bonaparte în secolul al XIX-lea, a fost vândută pentru 1,9 milioane de euro la o licitaţie organizată la Paris, duminică. Aceasta a fost evaluată între 600.000 şi 800.000 de euro, potrivit BBC, citat de Mediafax.

Pălăria neagră, simbol al lui Napoleon în bătălii, era purtată într-o parte pentru a fi uşor recunoscut. Piesa, parte a unei colecţii napoleoniene, vine cu o provenienţă impecabilă, rămânând în familia comisului palatului lui Napoleon din secolul al XIX-lea. Împăratul purta pălăria cu cozile paralele cu umerii – cunoscută sub numele de „en bataille” – în timp ce majoritatea ofiţerilor săi purtau pălăriile perpendicular pe umeri.

Jean Pierre Osenat, licitator, a declarat: „Oamenii recunoşteau această pălărie oriunde. Când o vedeau pe câmpul de luptă, ştiau că Napoleon era acolo.

Împăratul francez a deţinut în total 120 de pălării similare, iar aceasta este una dintre cele 20 estimate să mai existe astăzi, ca parte a unor colecţii private.

Pălăria scoasă la licitaţie de casa de licitaţii Osenat din Fontainebleau are o cocardă pe care Napoleon a fixat-o în 1815, în timpul traversării Mediteranei din exilul său din Elba spre Antibes, unde a avut o scurtă revenire la putere.

Licitaţia a inclus şi alte obiecte, cum ar fi o farfurie de argint luată din trăsura împăratului după înfrângerea de la Waterloo din 1815 şi o trusă de toaletă din lemn, cu aparate de ras, o periuţă de dinţi din argint, foarfeci şi alte obiecte deţinute de Napoleon.

Jean Pierre Osenat, licitator, a subliniat că pălăria reprezintă un adevărat „Sfânt Graal” pentru colecţionari, datorită semnificaţiei sale istorice şi alegoriei pentru imaginea şi simbolul împăratului Napoleon.

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

6 days ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

6 days ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

1 week ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

1 week ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago