La punctul de trecere a frontierei de la Sighet se află și chef Adi Hădean, cu un proiect ce asigură hrană caldă refugiaților din Ucraina.
Bucătarul Adi Hădean face voluntariat la granița de la Sighet. Acesta serveşte cu mâncare caldă oameni din zonele de conflict. ”Ne-am unit forţele cu World Central Kitchen, să-i ajutăm pe refugiaţii care vin din Ucraina, să se simtă mai bine măcar un minut, mâncând o supă caldă sau o tocană înainte de a pleca mai departe”, a declarat chef Hădean.
”Îi vedeți pe oamenii aceștia, ei fac în mod normal mâncare pentru evenimente fericite, nunți botezuri, chestii de felul ăsta, ei acuma fac mâncare pentru un moment nefericit, dar în felul acesta s-ar putea să aducă un pic de fericire în sufletul unor oameni destul de nefericiți în perioada asta”, spune Hădean în clipul de pe pagina de Facebook.
”Pregătim ingredientele pentru porțiile din seara asta. Facem paste penne cu sos ragu din carne de vițel și legume – să fie bogat, să fie gustos și cald. În vreo 2 ore plecam cu porțiile astea la vamă”, a postat Adi Hădean pe Facebook.
Acesta spune că joi va pleca spre zona Botoşani şi Rădăuţi. ”Sunt şi acolo nişte situaţii destul de complicate şi ne-a fost solicitat ajutorul. Am pus la punct deja o linie de aprovizionare în direcţia aceea, dar vreau să ajung împreună cu colegii mei, să ne asigurăm că lucrurile se întâmplă fără prea multe bătăi de cap pentru partenerii noştri locali.
De acolo vom coborî înspre Siret şi Isaccea. Între timp partenerii noştri de la Bucureşti fac deja mâncare pentru refugiaţii din Ucraina: sunt studenţi indieni de fapt, care au reuşit să plece de acolo; acum sunt în capitală şi aşteaptă câteva zile până când li se va organiza transport către casele lor. Ei au nevoie de o mâncare bună şi onestă, care să-i ajute să treacă peste aceste zile”, a declarat Hădean, citat de Radio România Cluj.
Acesta îi îndeamnă pe cei care doresc să facă donații pentru asigurarea hranei refugiaților din Ucraina care ajung pe teritoriul țării noastre la: https://activsocial.adihadean.ro.
Source link