Categories: Eveniment

Cluj. Actorul Bogdan Bob Rădulescu: „Tocmai am asistat la un jaf în plină stradă în centrul Clujului”

Actorul clujean Bogdan Bob Rădulescu anunță că a fost martorul unui jaf chiar în centrul Clujului comis de un adolescent. Un băiat de 9 ani a rămas fără banii primiți la ziua lui. Actorul spune că a încercat să-l ajute pe copil, însă nu a reușit„Dragi părinți, aveți grijă de copiii voștri, măcar informându-i!
Tocmai am asistat la un jaf în plină stradă în centrul Clujului și deși am acționat imediat, nu am putut face mai nimic.

(foto arhiva)Eram la volan, pe strada Cuza Vodă, oprit la semaforul de lângă sediul CEC, față în față cu Prefectura, unde e parcul mic cu statuia lui Cuza. Detaliu pentru clujeni.
Îmi atrage atenția un puști de vreo 11-12 ani care țâșnește din loc și o ia la fugă prin parc, pe lângă sediul CEC, pe Bulevardul 21 Decembrie către centru.
Pe trotuarul de unde a plecat văd un băiat de vreo 9-10 ani care mergea cumva tulburat înspre aceeași direcție cu cel care fugise.Se face verde la semafor, pornesc înainte către Catedrala Ortodoxă, dar simt că ceva nu e ok și deși încurc circulația, pun pe avarii și opresc lângă Prefectură, mă dau jos și mă-ntorc către băiatul rămas în urmă. Traversase și el între timp și venea pe lângă Prefectură înspre Eroilor.
Mă apropiu de el și îl întreb dacă băiatul care a fugit i-a făcut ceva sau i-a luat ceva.Izbucnește în plâns și-mi spune:
-Da, mi-a luat 100 de lei, când am scos telefonul să răspund că-mi sunase, mi-a băgat mâna în borsetă și mi-a luat 100 de lei. Aveam 200 lei, erau banii de ziua mea! Și continuă să plângă în hohote.Parchez mașina pe avarii, pe contrasens pe străduța Iuliu Maniu și o iau la fugă pe Bulevardul 21 Decembrie înspre centru.
Mă uit după adolescentul brunet, bine bronzat, în pantaloni scurți și tricou galben deschis, fără mâneci, gen maiou și fac traseul pana la magazinul Sora, mă învârt în zonă uitandu-mă atent după el în toate părțile, degeaba.Mă întorc pe alte străduțe către sediul CEC și parcul mic cu statuia lui Cuza în speranța că-l văd pe ceva străduțe, din nou, degeaba.
Mă reîntorc la mașină după 10 minute dezamăgit, nervos, turbat, scârbit de toată situația, de faptul că de la volan n-am putut face mare lucru, că nu puteam sa virez după hoț și să-l urmaresc cu mașina neștiind sigur ce se întâmplase, că nici un trecător nu a văzut nimic sau că…naiba mai știe.Băiatul păgubit avea o borsetă pusă exact cum i-aș pune-o și eu copilului meu. Peste umăr și piept, închisă în față, cu fermoar, să nu poată nimeni să îi fure ceva din ea.
Și totuși, puștiul iscusit a reușit să-l jefuiască și să scape neprins, ziua, în centrul Clujului.Știu că se întâmplă mai rele în centrul fiecărui oraș mare din Europa și din lume, dar frustrarea mea e că am vazut ceva, am simțit ceva, am încercat ceva dar n-am reușit nimic.
Și nu l-am gasit nici pe păgubit să îi mai cer detalii, deși nu știu la ce m-ar fi ajutat și îmi vine să înnebunesc când mă gândesc ce face lipsa educației și sărăcia și mediul și anturajul și neputința…” a scris Bogdan Bob Radulescu pe Facebook.Poliția Cluj a anunțat astăzi, pe siteul lor, că au prins mai mulți hoți în Cluj.DEPISTAȚI ÎN FLAGRANT – REȚINUȚI PENTRU FURT CALIFICATLa data de 18 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 2 Poliție au dispus reținerea a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 41 de ani, din județul Cluj, cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.Azi, în jurul orei 01.50, cei trei au fost depistați în flagrant de polițiști, la intersecția străzilor Aleea Bibliotecii – Calea Dorobanților, doi dintre ei aflându-se în interiorul unui cămin tehnic (canal) având asupra lor un fierăstrău, cu care ar fi secționat 6 cabluri de comunicații.Până în prezent, prejudiciul a fost evaluat parțial la 2.000 de lei. Cei trei bărbați au fost conduși la sediul unității de poliție în vederea continuării cercetărilor, ulterior, pe numele acestora fiind emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.La expirarea acestor măsuri, bărbații voi fi prezentați instanței, în vederea dispunerii unor noi măsuri preventive.REȚINUT PENTRU FURT CALIFICATLa data de 18 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Cluj-Napoca au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunea de furt calificat.Un tânăr de 18 ani a fost reținut pentru 24 de ore.Din cercetările derulate de polițiștii de investigații criminale a Secției 7 Poliție Cluj-Napoca a reieșit faptul că de la începutul anului 2023 și până în prezent, tânărul de 18 ani, împreună cu alte persoane bănuite, în cadrul activităților de manipulare a coletelor ar fi sustras diferite bunuri, cauzând operatorului de servicii de curierat un prejudiciu în valoare de aproximativ 8.000 de lei, recuperat parțial de polițiști până în prezent.În cadrul percheziției au fost identificate și ridicate mai multe bunuri care fac obiectul cercetărilor.Pe parcursul activităților s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Serviciului Criminalistic Cluj, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj, precum și polițiștilor din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Turda.În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Source link

Facebook Comments Box
Diana Petrescu

Recent Posts

Mișcarea ca mod de viață: Ciclismul câștigă tot mai mult teren în rândul clujenilor

În ultimii ani, tot mai mulți clujeni lasă mașina acasă și folosesc bicicleta pentru a…

17 hours ago

CARBOCHIM, CIFRĂ DE AFACERI DE 34,2 MILIOANE DE LEI ÎN 2023

CARBOCHIM S.A., cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, a încheiat anul 2023…

17 hours ago

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, despre Cluj vs București: Experiența după trei săptămâni în capitala Ardealului.

O nouă etapă a "competiției" Cluj vs București a fost marcată de sinceritatea președintelui TIFF,…

2 days ago

Studenții UAD au Transformat Căștile de Protecție în Opere de Artă pe Șantierul Carbochim, în Parteneriat cu Grupul IULIUS

Într-o inițiativă inedită de colaborare între mediul academic și cel industrial, 25 de studenți de…

2 days ago

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago