Clujenii au rămas cu gunoaile în drum de câteva zile. Furnizorul de servicii de salubritate Supercom, care a pus monopol pe deşeurile Clujului pe 10 ani, nu a ridicat gunoaiele de la pubele chiar dintr-o zonă centrală a municipiului Cluj-Napoca.
Contractul de servicii de salubrizare cu Supercom pe raza județului Cluj, respectiv colectare și transport deșeuri municipale și a unor fluxuri speciale de deșeuri, precum și operarea și administrarea spațiilor de transfer a intrat în vigoare începând cu data de 27 ianuarie 2023.
Chiar înainte de această dată clujenii au tras un semnal de alarmă cu privire la vechii salubrişti ai oraşului, Rosal şi Bratner, care nu ridicaseră gunoaiele de la anumite puncte de colectare din municipiul Cluj-Napoca.
A trecut şi data de 27 ianuarie, iar Supercom se presupune că şi-a intrat în drepturi, în virtutea contractului pe 10 ani cu municipalitatea, însă gunoiul se ridică deasupra pubelelor chiar în unele zone centrale ale oraşului, aşa cum atrag atenţia clujenii.
Supercom a anunţat că deșeurile se vor cântări pe mașina de gunoi, iar fiecare client va plăti exact cât a aruncat (la case) și paușal (la blocuri). Potrivit ultimelor informaţii va fi plătit inclusiv gunoiul selectat colectiv:
0,35 de lei pe kilogram se va achita pentru gunoiul menajer
0,28 de lei pe kilogram se va plăti pentru deșeurile reciclabile
Amintim că în data de 26 ianuarie operatorul care a câștigat licitația pentru gestionarea deșeurilor pe raza județului Cluj, Supercom, a prezentat flota de utilaje cu care vor opera pe lotul I (Municipiile Cluj-Napoca, Huedin, și alte 43 de comune).
“Aștept seriozitate și profesionalism din partea operatorului. Aștept un parteneriat corect între operator și fiecare primărie în parte. Aștept să înțeleagă că județul Cluj trebuie să rămână un model pentru calitatea vietii și trebuie să trateze în mod egal cetățenii atât din mediul rural, cât și din mediul urban. Mașinile sunt NOI, înmatriculate în județul Cluj și sunt convins că acest lucru va aduce calitate și stabilitate în prestarea serviciilor”, a transmis președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe în data de 26 ianuarie, prezent fiind la prezentarea flotei de utilaje Supercom.
Deocamdată, seriozitatea sau profesionalismul nu au fost remarcate în ograda Supercom, iar mormanele gunoaie fotografiate de clujeni nu au cum să devină un “model pentru calitatea vieţii” şi se ridică întrebarea: Să fie Clujul, o pălărie prea mare pentru Supercom?
Vezi şi: “Se anunță ZILE… PUTUROASE, la propriu, la Cluj-Napoca”. Alo, Supercom, se aude?
Source link