Școala de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan (SAPSM) Cluj-Napoca va găzdui testele pe care le vor da, în vederea admiterii la școlarizarea ca polițist de frontieră, candidații din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu.
Poliţia de Frontieră Română (PFR) a informat absolvenţii de liceu care vor să devină poliţişti de frontieră că în februarie încep înscrierile la concursurile de admitere organizate de Ministerul Afacerilor Interne la nivelul mai multor instituţii postliceale din subordine, pentru sesiunea 2021.
Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră (SPAPF) Avram Iancu Oradea, instituţie de învăţământ care pregăteşte agenţi de poliţie cu această specializare, va pune la dispoziţie 220 de locuri. Recrutarea se realizează în raport de domiciliul înscris în cartea de identitate a candidatului.
Candidații care nu au domiciliul într-un județ limitrof frontierei de stat sunt recrutați de structurile de resurse umane din unitățile cu sarcini de recrutare din Inspectoratele de Poliţie Judeţene unde aceștia locuiesc. Perioada de de înscriere este 15-28 februarie.
Susținerea probei de evaluare a performanței fizice are loc în perioada 18 -24 martie în centrele zonale de selecție pentru toţi candidaţii care s-au înscris la unităţile de învățământ subordonate MAI, potrivit arondării. La SAPSM se vor prezenta candidații din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu.Susţinerea probelor de verificare a cunoştinţelor va avea loc în 27 martie, la unitatea de recrutare / selecție, iar subiectele de concurs vor fi unice pentru toate unitățile de învățământ din cadrul MAI. Examinarea medicală va avea loc în perioada 29 martie- 16 aprilie.
Pentru a se putea înscrie la concursurile de admitere, candidaţii trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul aici; să cunoască limba română, scris şi vorbit; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fie apţi medical, fizic şi psihologic; să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat.
Aceștia trebuie să aibă minimum 18 ani; să aibă un comportament corespunzător principiilor ce guvernează profesia de poliţist; să nu aibă antecedente penale; să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni; să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii șapte ani și să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică.
Sunt excluși camdidații cu tatuaje ori elemente ornamentale aplicate, inserate sau implantate pecorp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară. Ei trebuie să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00 și să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.
Salarii de până la 2.500 euro/lunăPolițiștii de frontieră ajung să câștige până la 11.949 de lei lunar. Personalul contractual, funcții fără comandă, câștigă între 1.862 și 2.886 de lei, conform datelor declarate pentru luna august 2020. Agenții de poliție câștigă lunar între 2.345 și 4.719 lei.
Source link