Sponsorizat
Categories: Eveniment

Cum ar trebui să arate orașele viitorului? “La Cluj-Napoca, nimeni nu trebuie lăsat în urmă”

Sponsorizat
Sponsorizat

Primarul Emil Boc împreună cu reprezentanți ai mediului academic, experți, reprezentanți ai sectorului privat și din domeniul administrației publice locale au ţinut ieri o dezbatere despre modul în care ar trebui să arate orașele viitorului, astfel încât acestea să ofere cetățenilor o calitate a vieții cât mai ridicată.
Dezbaterea Orașele viitorului a fost organizată de Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca. 

“Am discutat astăzi alături de reprezentanți ai mediului academic, experți, reprezentanți ai sectorului privat și din domeniul administrației publice locale despre modul în care ar trebui să arate orașele viitorului, astfel încât acestea să ofere cetățenilor o calitate a vieții cât mai ridicată.

Cu această ocazie, am subliniat încă o dată că orașul viitorului trebuie să fie cu certitudine verde, digital și incluziv. Toți primarii trebuie să gândească “green & digital”. Acesta este “trenul modernizării” pe care fiecare comunitate are șansa să îl prindă”, a anunţat primarul Emul Boc pe pagina sa de socializare.

Dezbaterile s-au centrat asupra modului în care comunitățile urbane trebuie să jongleze cu provocările astfel încât să rezolve cu brio ecuația viitorului. Capacitatea de a răspunde nevoilor cetățenilor va sta la baza supraviețuirii orașelor: vor reuși să se dezvolte în continuare acele orașe care reușesc să își mențină talentele și să răspundă nevoilor oamenilor – care variază de la infrastructură de bază la nevoi sofisticate, precum competitivitatea mediului antreprenorial sau diversitatea culturală.

A fost subliniat totodată rolul esențial al universităților în dezvoltarea orașelor. Comunitățile competitive trebuie să depună eforturi pentru a-și menține acasă oamenii buni, tinerii capabili, bine pregătiți. “La fel de important este ca un oraș să fie realmente incluziv. Dorim să nu ne abatem de la direcția pe care ne-am încadrat, anume că aici, la Cluj-Napoca, nimeni nu trebuie lăsat în urmă”, mai precizează primarul municipiului.

“Dacă vom avea atenție la toate aceste ingrediente, Clujul se poate menține pe primul loc în domeniile noastre de competitivitate, și poate deveni nu doar un oraș de care suntem mândri, ci un oraș al viitorului așa cum ni-l dorim pentru copiii noștri”, a precizat Emil Boc.

La webinarul organizat de Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca au luat parte: Călin Hințea – decan FSPAC, Bogdana Neamțu – FSPAC, Marcel Heroiu – World Bank, Maria Metz – NTT Data Romania, Voicu Oprean – AROBS Transylvania Software, Ioan Popa – Primarul municipiului Reșița, Bogdan Surdea-Blaga – Sykes Enterprises Romania, Nicolae Urs – prodecan FSPAC, Digitalizare și ITC.

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

🐾 Primăria Cluj-Napoca permite accesul cu animale de companie în instituțiile publice

🐾 Cluj-Napoca: Acces permis pentru animalele de companie în instituțiile publice Un pas important spre…

2 days ago

Cum ajungi rapid la Electric Castle 2025: tren, autobuz sau mașină? Ghid complet pentru Bonțida

Electric Castle 2025 revine între 16–20 iulie la Castelul Banffy din Bonțida, cu un line-up…

3 days ago

Kids Thursday revine la Iulius Mall Cluj – Teatru de păpuși gratuit în aer liber, toată vara!

Spectacole magice pentru cei mici, în fiecare joi din vară, la Iulius Mall Cluj! Vara…

3 days ago

Accident tragic în Cluj: Copil de 2 ani și 7 luni, lovit mortal de o mașină în Căpușu Mic

Un grav accident rutier a avut loc marți seara, 2 iulie, în localitatea Căpușu Mic,…

3 days ago

Tragedie la Săvădisla, Cluj: Bărbatul prins între fiarele contorsionate a murit

Un grav accident rutier a avut loc în localitatea Săvădisla, județul Cluj. Un bărbat de…

4 days ago