Categories: Eveniment

De ce creşte peste noapte preţul apartamentelor din Cluj. „A doua zi era mai scump cu 13.000 de euro”

Un clujean care a vrut să cumpere un apartament a avut parte de o surpriză neplăcută. Prețul locuinței a crescut, peste noapte, cu 13.000 de euro.Bărbatul, care a vrut să cumpere un apartament în Gheorgheni, a povestit pe reţelele de socializare că s-a trezit cu un preţ mult mai mare decât cel pe care îl discutase cu proprietarul cu o zi înainte.
(foto arhiva)”65 mp, 3 camere, bloc vechi, cat de cat în stare buna. 142.000 euro, adică 2184 euro/mp. La câteva ore, proprietarul avea deja 50 clienți interesați, 2 pagini pline în agenda. Avea deja o oferta de 135.000 euro cash și 145.000 cu credit.Cand am mers sa vizionez, mă simțeam ca la interviu, veneau unu cate unu, așteptau în fața blocului sa intre la vizionare.A 2 -a zi îmi scrie proprietarul, ca in urma discuțiilor cu agenții imobiliari valoarea corecta ar fi 155.000 eur. Suprafața de fapt era 60 mp, după verificare, adică 2583 euro/mp.Ce sa mai zici..”, a explicat Mihai, pe Reddit, potrivit romaniatv.net.Românii au reacţionat imediat la postarea bărbatului. Oamenii spun că de vină pentru preţurile umflate sunt IT -iști, agenții imobiliari și presa.”Vad doua tipuri de comentatori si ‘miroase foooarte ciudat’:– oameni care vorbesc ( fara dovezi ) despre cozi de zeci de oameni pentru un ap comunist de 40 de ani vechime si supraevaluat cu 50%– oameni care dau vina pe IT-isti, dar ignora faptul ca TREI SFERTURI sunt cumparatate cu banii CASHMiroase a agenti care posteaza pe aici in ideea ca Redditul este foarte frecventat de catre IT-isti iar acestia trebuie putin „agitati” pentru ca au putere de cumparare si poate poate „musca momeala”.Piața imobiliarelor, în continuă creștere. Cele mai scumpe case sunt la ClujPrețul locuințelor se apropie de pragul psihologic de 2.500 de euro pe metrul pătrat. În Cluj găsești cele mai scumpe case. Orașul înregistrează cea mai cea mai mare creștere: 30% față de anul trecut, informează alephnews.ro.Tot cu 30 de procente a crescut si piața chiriilor, de la o lună la alta, iar cererea de achiziționare a unei locuințe, cu 13%.

Source link

Facebook Comments Box
Diana Petrescu

Recent Posts

Mișcarea ca mod de viață: Ciclismul câștigă tot mai mult teren în rândul clujenilor

În ultimii ani, tot mai mulți clujeni lasă mașina acasă și folosesc bicicleta pentru a…

20 hours ago

CARBOCHIM, CIFRĂ DE AFACERI DE 34,2 MILIOANE DE LEI ÎN 2023

CARBOCHIM S.A., cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, a încheiat anul 2023…

21 hours ago

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, despre Cluj vs București: Experiența după trei săptămâni în capitala Ardealului.

O nouă etapă a "competiției" Cluj vs București a fost marcată de sinceritatea președintelui TIFF,…

2 days ago

Studenții UAD au Transformat Căștile de Protecție în Opere de Artă pe Șantierul Carbochim, în Parteneriat cu Grupul IULIUS

Într-o inițiativă inedită de colaborare între mediul academic și cel industrial, 25 de studenți de…

2 days ago

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago