Sponsorizat
Categories: Eveniment

Dezinsecție în Baciu. Oamenii sunt sfătuiți să-și țină ferestrele închise

Sponsorizat
Sponsorizat

O procedură de dezinsecție va avea loc în localitatea Popești, din comuna Baciu, pe traseul Pârâul Cireșului – Popești Vale – Hagău – Popesti deal până la cruce.
Acțiunea va avea loc vineri, 20 August 2021, începând cu ora 21:30.

„Vă recomandăm în data de Vineri 20 August 2021 intervalul orar 21:30 – 23:00 pe traseul menționat mai sus, să țineți ferestrele locuințelor închise. Substanța folosită nu este periculoasă pentru oameni și animale. Substanța folosită la dezinsecție este avizată de ministerul sănătății iar societatea comercială care va efectua dezinsecția deține avizele DSP, DSV și documentele de calificare pentru perosnalul implicat în această acțiune”, au transmis reprezentanții primăriei Baciu.

Potrivit acestora, substanța folosită la intervenția de dezinsecție a drumurilor publice cu generatorul de ceață termică, este K-OTHRINE® EC 84. Acesta este un insecticid concentrat care conține doi piretroizi sintetici combinați cu un agent sinergic.

Esbiotrinul oferă un efect de șoc imediat, urmat de un knock-down consistent; deltametrinul este fotostabil și garantează o activitate de anihilare și control a dăunătorilor, având, de asemenea și o activitate reziduală bună, iar piperonil butoxid-ul îmbunătățește activitatea biocidă de contact, protejează ingredientele active atât împotriva degradării enzimatice, cât și ajută piretroizii să penetreze în corpul.

Caracteristica principală a K-OTHRINE® EC 84 este efectul său imediat rapid și letal combinat cu o activitate reziduală lungă (pentru aplicarile in interior).

Substanţe active: Deltamethrin 0,7 % Esbiotrin 0,7 % Piperonyl butoxide 7 % K-OTHRINE® EC 84 oferă, de asemenea, un efect puternic de „flush-out”, de „extragere” a daunatorilor din ascunzisuri, prin urmare, este recomandat pentru controlul atât al insectelor zburătoare, cât și târâtoare.

Datorită compoziției sale speciale, K-OTHRINE® EC 84 are și un efect repelent, îndepărtând (ținând departe) insectele de suprafețele tratate și este foarte eficient împotriva insectelor dăunătoare rezistente la ingredientul comun activ sau formulele piretroide nesinergizate.

Timpi de acțiune: între 30 min și 24h

Produsul poate fi utilizat pentru dezinsecțiile urbane de exterior, fie prin aplicare ULV, ceață caldă sau rece și atomizare, în zone urbane locuite, parcuri, curți, grădini, alte zone rezidențiale sau comerciale, în areale industriale sau ferme de animale și păsări.

Sistemul de dezinsecție folosit va fi Generatorul de Ceață Termică

Generatorul de ceață termică montat pe vehicul dezintegrează soluția insecticidă în particule foarte mici cu un diametru de 15 µm. Este important să subliniem faptul că dacă insecticidul nu intră în contact cu insectele, ele nu vor muri! În procesul de combatere a insectelor este important ca particula pulverizată să intre în contact cu acestea. Probabilitatea ca particulele de insecticid pulverizate de generatoarele de ceață termică să intre în contact și să omoare insectele dăunătoare este mult mai mare în comparație cu generatoarele de ceață rece.

O proprietate importantă a generatorului de ceață termică este aceea că este alimentat cu benzină și este capabil să efectueze pulverizarea cu diametre mici de microni prin intermediul motorului său cu jet de impulsuri. Insecticidul nu cade pe sol, deoarece generatorul de ceață termică transformă lichidul în vapori prin intermediul căldurii.

Astfel, rata de contact cu insectele este mai mare, deoarece timpul de suspensie al particulelor de insecticid în aer este mult mai îndelungat. Insectele mor atunci când apare contactul. În plus, deoarece diametrul particulelor pulverizate variază între dimensiunile de 0-15 µm, acestea sunt capabile să ajungă oriunde prin derivare.

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

O lecție de grație pe lac – Lebedele își învață puii să înoate, în inima Clujului

Într-o dimineață liniștită, pe luciul apei din Cluj, o imagine rară și profundă a atras…

11 hours ago

Premieră feroviară: trenul electric polonez care va circula pe ruta Huedin–Cluj–Bistrița

România face un pas important spre modernizarea transportului feroviar: primul tren electric regional produs de…

1 day ago

Prețul cireșelor în Cluj: testăm banca înainte să gustăm!

S-au întors cireșele în piețele din Cluj, dar și-au adus și prețul cu ele –…

1 day ago

Weekend de coșmar: țara sub cod de furtuni, ploi torențiale și vijelii până luni seara!

România se pregătește pentru un val de vreme extremă! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a…

1 day ago

Apa revine în Cluj! Lucrările de urgență sunt aproape finalizate

Lucrarea programată la rețeaua de apă din județul Cluj, desfășurată în intervalul 20–23 mai 2025,…

2 days ago

Judecătorii CCR închid jocul: Simion pierde definitiv, Nicușor Dan devine președintele României

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins joi, 22 mai, cererea depusă de George Simion…

2 days ago