Categories: Eveniment

Doi strabunici s-au casatorit la Cluj. El 84 de ani, ea 74 de ani – E fain la Cluj!

După aproape jumătate de secol, doi străbunici din Cluj-Napoca s-au regăsit, s-au reîndrăgostit, și au hotărât să se căsătorească.
La 84, respectiv 74 de ani, cei doi spun că dintr-o prietenie frumoasă din tinerețe acum speră să aibă împreună o căsnicie în care să se bucure de fiecare zi trăită împreună.
Cei doi s-au cunoscut în urmă cu peste 40 de ani, însă atunci drumurile lor în viață au fost diferite. Fiecare și-a întemeiat propria familie. Și după aproape jumatate de secol s-au reîntâlnit și au redescoperit cât de mult se iubesc. El, în vârstă de 84 de ani, și-a făcut curaj si a cerut-o de soție pe femeia cu zece ani mai tânără.
Ștefan Geambașu: „Ne-am cunoscut în secolul trecut. Împrejurarea nu-i relevantă, ci faptul că ne-am reîntâlnit și ne-am unit destinele. Tata a decedat la 104 ani. Așa că dacă mă supăr tare, s-ar putea să încerc să-l ajung”.
Cei doi s-au căsătorit în prezența martorilor. Deși acum sunt străbunici, mirii au fost felicitați de prieteni și rude, pentru că au făcut acest pas, cu mult optimism.
Gyongyi Geambașu: „A fost emoționant. Efectiv emoționant. Frumos. Noi doi și doi martori ai noștri, cum s-ar zice nașii”.
Pentru că s-au căsătorit la o vârstă atât de înaintată, membrii unei asociații din Cluj-Napoca i-au premiat și le-au oferit în dar o cină la un restaurant cochet din oraș.
Emese Dan, președinte asociație: „În acest an, motto-ul nostru a fost ‘Acela asumă-ți căsnicia’ și exact asta s-a întâmplat în sensul că atunci când am povestit cu dânsa a fost de ce la această vârstă și a zis că mie mi se pare o dovadă de seriozitate, asumare și de integritate”.
Maria Muntiu, șef serviciu Stare Civilă Primăria Cluj-Napoca: „Nu întâlnim des astfel de căsătorii”.
Anul trecut, în Cluj-Napoca, aproape 500 de cupluri au aniversat 50 de ani de căsătorie.
Sursa: ProTV

Source link

Facebook Comments Box
Tudor Calinescu

Recent Posts

Noi Reguli pentru Șoferi: Ce Se Întâmplă Cu Cei Care Refuză Primirea Procesului-Verbal?

Poliția a anunțat recent modificări legislative relevante pentru șoferii amendați care refuză să primească procesul-verbal…

1 day ago

Controversele Ordonanței 84: Controversele Ordonanței 84: Teste DrugTest fals pozitive și medicamentele care te pot lăsa fără permis

Poliția Română avertizează că anumite medicamente pot avea efecte psihoactive și pot genera rezultate false…

1 day ago

GALERIE FOTO: Noile grădini urbane unesc comunitățile – Un nou parc va fi realizat în nordul Clujului pentru evenimente culturale, relaxare și conectare cu natura

Cluj-Napoca este cunoscut pentru dimensiunea sa culturală vibrantă și dinamică, pentru diversitatea sa istorică, pentru…

1 day ago

Mișcarea ca mod de viață: Ciclismul câștigă tot mai mult teren în rândul clujenilor

În ultimii ani, tot mai mulți clujeni lasă mașina acasă și folosesc bicicleta pentru a…

3 days ago

CARBOCHIM, CIFRĂ DE AFACERI DE 34,2 MILIOANE DE LEI ÎN 2023

CARBOCHIM S.A., cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, a încheiat anul 2023…

3 days ago

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, despre Cluj vs București: Experiența după trei săptămâni în capitala Ardealului.

O nouă etapă a "competiției" Cluj vs București a fost marcată de sinceritatea președintelui TIFF,…

4 days ago