Dragoş Damian, CEO Terapia și Director Executiv al Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER), a transmis un mesaj companiilor, invitate să susțină în număr mai mare proiectele serioase ale autorităților locale.
“Terapia a fost onorată să fie partener și să sprijine din prima zi proiectul Primăriei Cluj-Napoca de operare a aparatelor de colectare selectivă. Este un proiect care arată că educația și motivația pozitivă pot duce la rezultate spectaculoase”, a declarat Dragoș Damian pentru ZIUA de CLUJ.
“Terapia va sprijini în continuare absolut toate proiectele Primăriei care se află în legătura cu mediul și educatia, sunt cele doua direcții în care orice companie din oraș ar trebui să fie alături de autorități. Pe aparatele de colectare selectivă scrie “E fain la Cluj”. Dacă avem «zoomeri» și «alpheri» bine pregătiți care rămân în România și un mediu înconjurător care să fie curățat prin colectare selectivă, atunci Cluj-Napoca va fi etalonul a ceea ce este «fain»”, a mai spus CEO-ul Terapia Cluj.
“Ar fi bine ca mult mai multe companii să vină alături de autorități în proiecte serioase și oferind o finanțare generoasă care să sprijine tânăra generație și să ajute la curățarea mediului. Plantarea de copaci, ornarea sensurilor giratorii și declarațiile de PR ale companiilor nu țin locul banilor de care au nevoie copiii noștri și mediul înconjurător”, a concluzionat Dragoș Damian.
Colectezi selectiv și primești bilete de autobus
Reamintim că Terapia Cluj suportă integral costul biletelor de transport în comun liberate gratuit cetățenilor în cadrul proiectul realizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Envipco Solutions – Production, Compania de Transport Public – CTP Cluj-Napoca și Supercom SA care încurajează colectarea selectivă.
Clujenii care aduc 15 ambalaje reciclate la cele două puncte de colectare selectivă a ambalajelor – tip PET/plastic, doze, sticle – primesc bilete cu două călătorii pentru transportul public urban.
Cele două containere amplasate în zona piețelor agroalimentare din cartierele Zorilor și Mănăștur și fac parte dintr-un proiect pilot lansat în vara anului 2022 la Cluj-Napoca. În următoarea perioadă municipalitatea clujeană va achiziționa încă un astfel de aparat de reciclare.
Biletul gratuit poate fi obținut urmând pașii de mai jos:
Adu ambalajele curate, fără lichide sau alte substanțe toxice, cu eticheta intactă și fără a fi presate la aparatul amplasat în zona pieței agroalimentare din Zorilor;
Ambalajele trebuie să fie fără dop/capac;
Recipientele din sticlă pot avea maximum 1,5 l, iar PET-urile maximum 3l;
Introdu fiecare ambalaj, unul câte unul, în partea rotundă a containerului, luminată cu verde;
Nu forța ambalajul pentru a-l introduce în partea luminată cu verde. Durează câteva secunde procesul de detectare a ambalajului;
Așteaptă voucherul cu sumarul ambalajelor introduse și detalii despre recompensă;
Aparatul va elibera câte un voucher pentru fiecare tip de ambalaj introdus;
La 15 ambalaje reciclate ai un bilet cu 2 călătorii pentru transportul în comun, care poate fi ridicat de la punctele sau centrele de vânzare a biletelor CTP – Compania de Transport Public Cluj-Napoca.
Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei
Source link