Connect with us

Eveniment

După Moldovan, clujenii întreabă când dă Protecţia Consumatorilor şi pe la rafturile Auchan şi Carefour cu produse din carne

Published

on

După Moldovan, clujenii întreabă când dă Protecţia Consumatorilor şi pe la rafturile Auchan şi Carefour cu produse din carne

După ce o echipă de la Protecţia Consumatorilor a descins la carmargeria Moldovan pentru verificări în urma reclamaţiilor din spaţiul public, clujenii se plâng de faptul că şi de la Auchan şi Carrefour au cumpărat carne care mirosea foarte urât. 
O echipă de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj a “descins” în depozitele carmangeriei Moldovan, după ce în spațiul public au apărut reclamații la adresa produselor comercializate.

Unii clujeni, fidelizaţi de carmargeria Moldovan spun că ar fi vorba despre o acţiune a concurenţei şi “Trebuie văzut dacă este adevărat, dar nu cred, pentru ca este o firmă serioasă şi mult apreciată!!”.

Însă alţii au spus că, la rândul lor, ar fi cumpărat carne de la Moldovan care avea miros, aşa că au încetat să mai cumpere de la Moldovan. “Din păcate şi eu am luat carne împuţită de la ei aşa că i-am părăsit”.

Pe de altă parte oamenii spun că şi la Auchan şi la Carefour experienţa cu produsele din carne e jalnică şi că ar fi cazul ca Protecţia Consumatorilor să dea şi pe acolo. “La Auchan şi la Carefour nici o carne nu are termen mai lung de 2 zile până expira, adică le ţine în Vest pe rafturi până expiră, apoi le spală, le trimit în România şi le mai dau 3 zile de valabilitate şi le vinde la români (…)

Peştele când îl cumperi, în maxim 20 de ore se strică în frigider. Când cumperi cârnaţi de la firma asta Moldovanu simţi pe gust că are carne stricată în ea. Am cumparat 4 pulpe de pui la Moldovan, una era stricată şi mirosea chiar foarte tare.”

Un alt cetăţean confirmă că peştele se strică imediat ce l-ai dus acasă. “Aşa este am dus peştele înapoi şi i-am rugat să-l miroase, dar au refuzat.”

Cineva a comentat ştirea cu carmangeria Moldovan şi a spus că în general oamenii poartă o mare parte din vină deoarece le permit comercianţilor un astfel de comportament şi nu sancţionează la timp atitudinea acestora faţă de consumatori.

Citeşte şi: Carmangeria Moldovan își bate joc de clujeni. Produse expirate și reetichetate, descoperite de Protecția Consumatorului

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

RSS Feed Generator, Create RSS feeds from URL

Published

on

RSS Feed Generator, Create RSS feeds from URL

Your trial has expired. Please update your subscription plan at rss.app. – (xaqrmXCdNE82kkIK)

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

România va mai primi în octombrie aproape 1.000.000 de doze Pfizer și Moderna

Published

on

România va mai primi în octombrie aproape 1.000.000 de doze Pfizer și Moderna


Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunțat că România urmează să primească alte sute de mii de vaccinuri anti-COVID în această lună.
“În această lună, vom mai primi, în cursul acestei săptămâni, 303.030 BioNTech/Pfizer şi acelaşi număr săptămâna viitoare – 303.030 de doze Pfizer. Pentru Moderna sunt dozele din această săptămână, 355.200 de doze, iar livrările pentru sfârşitul lunii sunt incerte. La fel şi pentru vaccinul produs de Johnson&Johnson: în afară de livrările de săptămâna trecută, livrările din această săptămână, de 300.000 de doze, iar pentru finalul lunii livrările sunt incerte. Pentru vaccinul produs de AstraZeneca livrările au fost suspendate pentru moment”, a declarat Baciu, marți, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Gheorghiţă, despre valul 4: Nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou

Published

on

Gheorghiţă, despre valul 4: Nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou


Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, marţi, că nu este exclus ca România să se apropie de un platou al cazurilor de COVID, precizând, însă, că un platou de 15.000 de cazuri pe zi este mult prea mare.
Întrebat marți, în conferința de presă de la Palatul Victoria dacă vârful valului 4 va fi atins în luna octombrie sau mai târziu și cum vor fi sărbătorile de iarnă în acest an, Valeriu Gheorghiță a spus că este posibil ca acum să ne apropiem spre un platou. 

“Dinamica numărului de cazuri este greu de estimat în această perioadă pentru că depinde foarte mult de măsura în care reuşim să respectăm măsurile care au ca obiectiv limitarea răspândirii infecţiei şi măsura în care vom reuşi să ne vaccinăm într-un număr mai mare. Din ceea ce am observat în datele raportate zilnic, nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou, însă, chiar şi în felul acesta, un platou la peste 15.000 de cazuri este mult prea mare pentru că, evident, numărul de cazuri grave va fi atât de crescut încât va depăşi capacitatea sistemului medical. Trebuie să reducem numărul de cazuri noi prin măsurile deja cunoscute şi prin vaccinare, să reducem numărul de cazuri grave – şi acest lucru se poate face pe de o parte prin vaccinare, pe de altă parte, printr-o monitorizare corectă a pacienţilor care se află acasă să nu întârzie prezentarea la medic şi să ţină legătura cu medicii de familie, tocmai pentru că așa putem să identificăm din timp acele semne de alarmă, de gravitate care trebuie să ne ducă la spital, în felul acesta cred că putem să avem un control mai bun a presiunii pe spitale”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. 

În ceea ce privește cât de “liniștite” vor fi sărbătorile, medicul a spus că acest lucru depinde de fiecare dintre noi.

“Depinde de cât de mult ne vom implica fiecare dintre noi. Este evident că, pe de o parte, vorbim de rolul autorităţilor, dar pe de altă parte este important ca oamenii să se informeze din surse oficiale şi să înţeleagă că doar prin respectarea măsurilor igienico-sanitare şi prin vaccinare, având exemplul celorlalte ţări, putem să ţinem sub control efectele negative ale acestei pandemii şi aici mă refer la numărul de cazuri grave şi la spitalizări şi evident la decese”, a mai completat Gheorghiță.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate