Categories: Eveniment

El este Ilie Dunca, comandantul Detașamentului de Pompieri, care ieri a salvat câteva vieți: „Se îndrepta spre Cluj, împreună cu soția, și a fost martorul unui accident rutier produs între două autoturisme”

Cinci persoane au fost rănite, luni, în urma unui accident care s-a produs pe DN 17D, în judeţul Bistriţa-Năsăud.
O tânără de 26 de ani, din Sebeş, judeţul Alba, în timp ce conducea maşina dinspre Săsarm spre Beclean, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de o femeie de 43 de ani, din Bonţida, judeţul Cluj.În ajutorul victimelor a sărit și Ilie Dunca comandantul Detașamentului de Pompieri Bistrița, care se îndrepta împreună cu soția spre Cluj.„În această poză zâmbește… și are toate motivele.El este Ilie Dunca, comandantul Detașamentului de Pompieri Bistrița, iar astăzi a mai salvat câteva vieți.
Se îndrepta spre Cluj, împreună cu soția, și a fost martorul unui accident rutier produs între două autoturisme, în localitatea Săsarm, din județul Bistrița – Năsăud.A oprit rapid mașina și s-a îndreptat spre accident.
A găsit un morman de fiare contorsionate între care a zărit cinci oameni conștienți, dar răniți grav.Nu era prima oară când vedea o astfel de scenă teribilă și știa exact ce are de făcut.
-A sunat cineva la 112?
-Nu a sunat nimeni, acum câteva secunde s-a produs impactul, i-a răspuns unul dintre martorii evenimentului.
– Sun eu, a spus Ilie.
Rapid le-a transmis colegilor din dispecerat toate datele de la fața locului.
– Trimiteți și elicopterul. E nevoie de el. Vă trimit imediat coordonatele GPS. Aștept urgent echipajele.A evaluat rapid victimele din prima mașină. Nu prezentau răni grave, dar erau încarcerate.
-O să am rugămintea să nu încercați să îi scoateți din mașină până când nu ajung colegii mei de la pompieri.Nu știm ce leziuni interne au. Trebuie să vorbim cu ei permanent ca să nu-și piardă cunoștința! le-a spus aceasta oamenilor adunați la locul accidentului.Oana, ai grijă să se întâmple asta. Merg la a doua mașină. Văd că iese fum de sub capotă.Ajuns în dreptul mașinii a observat că victima se afla într-o stare de semiconștiență. Și-a dat seama că fata nu putea să vorbească, i-a eliberat rapid căile aeriene și a așezat-o într-o poziție de siguranță.
În timp ce încerca să comunice cu aceasta, a strigat după ajutor.
– Să mă ajute cineva. Trebuie să decuplăm urgent bornele mașinilor. Din mașina asta iese fum deja! Mă poate ajuta cineva, vă rog?
-Te ajut eu! s-a auzit din mulțimeÎn doar câteva minute, au apărut și primele echipaje de la ISU Bistrița. Victimele au fost descarcerate și transportate în siguranță la spital.
– Pentru fata aterizează imediat elicopterul. Eliberați zona de acolo. Acolo va ateriza, le-a spus Ilie localnicilor care se strânseseră în apropierea mașinilor.Într-un final, victima a fost stabilizată și transportată cu elicopterul SMURD la spital.
El este Ilie Dunca, comandantul Detașamentului de Pompieri Bistrița, iar astăzi a mai salvat câteva vieți.
Poate că mulți vor spune că și-a făcut meseria, însă pentru noi, el este un erou, la fel ca toți salvatorii!
Felicitări, Ilie!
Îți mulțumim!”, au transmis cei de la Ministerul Afacerilor Interne.

Source link

Facebook Comments Box
Diana Petrescu

Recent Posts

Noi Reguli pentru Șoferi: Ce Se Întâmplă Cu Cei Care Refuză Primirea Procesului-Verbal?

Poliția a anunțat recent modificări legislative relevante pentru șoferii amendați care refuză să primească procesul-verbal…

1 day ago

Controversele Ordonanței 84: Controversele Ordonanței 84: Teste DrugTest fals pozitive și medicamentele care te pot lăsa fără permis

Poliția Română avertizează că anumite medicamente pot avea efecte psihoactive și pot genera rezultate false…

1 day ago

GALERIE FOTO: Noile grădini urbane unesc comunitățile – Un nou parc va fi realizat în nordul Clujului pentru evenimente culturale, relaxare și conectare cu natura

Cluj-Napoca este cunoscut pentru dimensiunea sa culturală vibrantă și dinamică, pentru diversitatea sa istorică, pentru…

1 day ago

Mișcarea ca mod de viață: Ciclismul câștigă tot mai mult teren în rândul clujenilor

În ultimii ani, tot mai mulți clujeni lasă mașina acasă și folosesc bicicleta pentru a…

3 days ago

CARBOCHIM, CIFRĂ DE AFACERI DE 34,2 MILIOANE DE LEI ÎN 2023

CARBOCHIM S.A., cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, a încheiat anul 2023…

3 days ago

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, despre Cluj vs București: Experiența după trei săptămâni în capitala Ardealului.

O nouă etapă a "competiției" Cluj vs București a fost marcată de sinceritatea președintelui TIFF,…

4 days ago