Cofetarii îşi caută noii angajaţi în băncile şcolii, în lipsa forței de muncă. Prima şcoală profesională de acest gen din România, a fost deschisă la Cluj.Elevii vor învăţa secretele celor mai bune prăjituri la singura şcoală profesională din România, inaugurată la Cluj-Napoca.“Compania noastră s-a hotărât acum doi ani să investească în comunităţile locale. Este cel mai important lucru pentru noi şi anume în a forma brutari, cofetari şi ciocolatieri pentru generaţiile care vin. Partea practică, care este cea mai importantă, cum să facă mousse-urile, cum să facă aluaturile, cum să facă totul mai modern şi mai sustenabil, este învăţat aici în acest centru de inovaţie cu specialiştii noştri”, a declarat Gabriela Bereş, director general, citat de antena3.ro.Primii doritori au încercat deja echipamentele moderne din laboratoarele şcolii din Cluj-Napoca.“Avem contracte cu cei mai specializaţi pe toate domeniile. Iată, am reuşit să intrăm şi pe partea de cofetărie-patiserie, ceea ce pentru noi este o noutate”, a explicat Anamaria Pop, directorul Liceului Tehnologic nr. 1 Cluj.Valoarea investiţiei s-a ridicat la 100.000 de euro.Noul proiect îşi propune să revitalizeze întreaga industrie de patiserie care a avut de suferit odată cu dispariţia şcolilor de meserii, informează observatornews.ro.Lidia Giurgiu, proprietară cofetărie: Abia aşteptăm să-i luăm pe aceşti copii să-i formăm la noi în laborator, să vadă de la început ce înseamnă această meserie. Este un domeniu frumos, plăcut în care se câştigă destul de bine, deci nu este o meserie slabă, e curat, e frumos, aduci bucurie oamenilor.
Source link