Connect with us

Eveniment

Experţii se tem că turiştii care vor călători vara aceasta vor aduce noi tulpini de COVID

Stefania Heinz

Published

on

Experţii se tem că turiştii care vor călători vara aceasta vor aduce noi tulpini de COVID

Suntem în pragul celei de-a doua veri a pandemiei, iar destinațiile turistice din Europa așteaptă cu nerăbdare revenirea vizitatorilor. Însă experţii în sănătate publică au rezerve cu privire la călătoriile din această vară. 
Speranțele celor din industria HORECA ar putea fi ruinate de avertismentele experților în sănătate publică. Aceştia se tem că oamenii care călătoresc pot aduce l aun moment dat noi tulpini ale coronaviruslui în țări care au reuşit într-o oarecare măsură să treacă de ceea ce era mai rău, transmit stirileprotv.ro

Pe de altă parte, Uniunea Europeană este gata să-și deschidă porțile pentru cetățenii din afara spațiului comunitar. Dar, numai pentru cei vaccinați. 

Cyril Vanier, corespondent CNN: „În ultimele 10 luni nu a fost posibilă intrarea terților pe teritoriul UE fară motive întemeiate. Comisia Europeană tocmai a anunțat intenția de a permite accesul călătorilor din afara UE dacă au fost vaccinați cu unul dintre serurile aprobate în UE, cu cel puțin două săptămâni înainte de călătorie. Lista vaccinurilor aprobate în UE include serurile: Pfizer, AstraZeneca, Johnson&Johnson și Moderna.”

Oamenii sunt dornici însă să ajungă cât mai aproape de mare, de soare, de nisip, un peisaj care să fie într-un contrast izbitor cu mizeria cotidiană a pandemiei globale.

Însă oamenii de ştiinţă au rezerve cu privire la deschiderea turismului. Linda Bauld, profesor de sănătate publică la Universitatea Edinburgh: „Când faci progrese pe plan intern în lupta cu pandemia, reduci rata de infectare, vaccinezi populația, trebuie să protejezi aceste câștiguri. Dacă imporți noi tulpini și noi cazuri din străinătate, subminezi și chiar pui în primejdie tot acest progres.”

Dar până la urmă, fiecare tară își controlează granițele după cum dorește, deci aplicarea planului ar putea varia. E clar, totuși, că țările europene încep să simtă impactul vaccinariii și vor să dea un impuls economiilor lor. 

Source link

Facebook Comments

Eveniment

Cum a fost sărbătorită Ziua Europei la Cluj

Stefania Heinz

Published

on

Cum a fost sărbătorită Ziua Europei la Cluj

Municipalitatea clujeană a prezentat imagini de la ceremonia sărbătoririi Zilei Europei la Cluj-Napoca.
Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Uniunii Europene au fost sărbătorite duminică, în Piața Unirii, din Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Cluj, Divizia 4 Infanterie Gemina, Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj-Napoca și Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj.

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

“Dacă lărgim bulevardele în orașe, vom avea mai mulți pietoni morți”. Ce solicită specialiștii în infrastructură

Stefania Heinz

Published

on

"Dacă lărgim bulevardele în orașe, vom avea mai mulți pietoni morți". Ce solicită specialiștii în infrastructură

Pietonii și bicicliștii reprezintă jumătate dintre victimele acidentelor de circulație din România, remarcă Asociația Pro Infrastructură (API). Aceasta respinge propuneri ale aleșilor precum lărgirea bulevardelor urbane cu benzi auto sau stabilirea unei viteze maxime pentru bicicliști. 
“Chiar și în anul pandemic 2020, România a fost tot la coada clasamentului siguranței rutiere, cu 85 de victime la un milion de locuitori, peste dublul mediei europene. Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, cere investiții în domeniu. Suntem de acord, cu mențiunea că banii trebuie cheltuiți cu cap. Fără o schimbare radicală de strategie și de atitudine față de factorul uman, vom rămâne repetenții Europei și la acest capitol.Adăugarea de benzi la bulevardele urbane, preferată de mulți primari deoarece aduce voturi, face acele drumuri mult mai greu de traversat de către pietoni. Concentrarea discursului public pe autostrăzi nu va schimba radical poziția codașă a României din cauză că aproape jumătate din victime sunt pietoni și bicicliști, cea mai mare pondere din Europa.Discutăm de mulți ani pe Forumul Pe Unde Merg despre viziunea zero pentru siguranță rutieră care pornește de la ideea că oamenii nu sunt perfecți și că pot greși. Niciun efort de a preveni eroarea umană prin infrastructură nu este prea mare. Numărul acceptabil de vieți umane pierdute pe șosele este zero. Deci siguranța poate fi crescută preponderent prin infrastructură, nu prin legislație”, conform API.

Aceasta consideră drept caraghioasă propunerea legislativă recentă de a impune o viteză maximă pe bicicletă. “Ce urmează, viteza maximă la mersul pe jos? În spiritul Viziunii Zero, pietonii și bicicliștii sunt participanți la trafic neprotejați, deci trebuie protejați cu infrastructură, și nu blamați regulat cu expresii de tipul “indisciplina pietonilor”.

Remarcăm că politicienii nu se gândesc la aceștia pentru că mulți dintre ei se deplasează exclusiv cu mașina. Viziunea Zero presupune și ținte clare, precum reducerea cu 50% a victimelor din România într-un deceniu.

Ea nu poate fi aplicată de un singur minister, ci la nivel guvernamental, iar responsabilul cu siguranța rutieră din guvern să fie tras la răspundere dacă țintele parțiale la doi ani nu sunt atinse. Investițiile necesare trebuie derulate la mai multe niveluri, de la separare de sens pe drumuri naționale la măsuri de protecție a pietonilor și bicicliștilor în localități”.

Ministerul Afacerilor Interne a organizat o dezbatere publică, la cererea mai multor organizații de bicicliști, pe tema unui proiect de modificare a legislației rutiere, care propune introducerea unor restricții generale de viteză pentru biciclete, de 30 km/h.

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

O limuzină s-a făcut scrum pe Autostrada – Sebeș Turda

Stefania Heinz

Published

on

O limuzină s-a făcut scrum pe Autostrada - Sebeș Turda

Un autoturism BMW X3 a luat foc pe Autostrada Sebeș – Turda (A10), iar mașina incendiată a ars complet, nemaiputând fi salvată de intervenția pompierilor. 
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba a cominicat că un autoturism a luat foc pe Autostrada A10 Sebeş Turda. Detaşamentul de Pompieri Aiud a intervenit pentru lichidarea focului. Maşina incendiată circula pe sensul Turda – Aiud, la kilometrul 49, în zona Miraslău.  

Şoferul a staţionat maşina pe banda de urgentă, unde incendiul s-a manifestat generalizat. La faţa locului s-a deplasat o maşină de stins incendii şi o autospecială a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare. Autoturismul marca BMW X3 a ars complet. La fața locului nu s-au înregistrat victime.  

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate