Connect with us

Eveniment

Fanii Untold își pot vota festivalul favorit în cadrul competiției DJ MAG TOP 100 FESTIVALS

Published

on

Fanii Untold își pot vota festivalul favorit în cadrul competiției DJ MAG TOP 100 FESTIVALS

Pentru acest an, publicația britanică DJ MAG a deschis voturile pentru fanii festivalurilor din întreaga lume. TOP 100 Festivals va lua în calcul și opțiunile unor DJ de top, dar important în clasamentul final va fi votul participanților, al celor care merg în fiecare an la evenimentul favorit.
Fanii pot alege să voteze pentru oricare festival, din oricare colț al lumii – mare, mediu sau mic și e modul în care participanții pot fi parte la cel mai extins poll dedicate industriei muzicii electronice. 80% din rezultate aparțin celor care se implică în procedura de vot, restul de 20 % aparținând unor DJ incluși în Top 100 DJ Mag. În acest an va fi pentru prima dată când votul fanilor festivalurilor va face diferența.

Voturile pot fi înregistrate până pe data de 29 aprilie 2020, rezultatele finale urmând să fie anunțate pe data de 26 mai. În 2019 DJ Mag a lansat un clasament, Top 50 Festivals, dedicat celor mai mari evenimente ale lumii iar Untold a fost poziționat pe locul 8, devansand festivaluri de renume și cu tradiție. Atunci votul a aparținut în totalitate DJ-ilor. VOT AICI!

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Se introduce o nouă etichetă pe produsele românești. Semnificația logo-ului DOR

Published

on

Se introduce o nouă etichetă pe produsele românești. Semnificația logo-ului DOR


Parlamentarii au adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede introducerea unei noi etichete pe produsele românești.
Este vorba despre etichetarea cu denumirea “De Origine România – DOR” a produselor agroalimentare care utilizează în procesul de fabricaţie materii prime de bază de origine românească şi îndeplinesc anumite condiţii.

Schema se va aplica pe tot teritoriul României pentru etichetarea produselor agroalimentare care utilizează în procesul de fabricaţie materii prime de bază de origine românească şi care respectă cerinţele prevăzute în lege, scrie Agerpres.

“Pentru a beneficia de etichetarea voluntară, produsul agroalimentar trebuie să îndeplinească următoarele caracteristici specifice:

a) în cazul produselor neprelucrate, producţia, cultivarea sau reproducerea, inclusiv recoltarea şi mulsul, în cazul vacilor, ovinelor şi caprelor, să aibă loc pe teritoriul României;

b) în cazul cărnii, aceasta trebuie şi să fie obţinută de la animale născute, crescute şi sacrificate pe teritoriul României;

c) în cazul produselor de origine animală, altele decât carnea, acestea trebuie şi să fie obţinute de la animale crescute pe teritoriul României;

d) în cazul produselor prelucrate, fabricarea acestora se va face din produse neprelucrate, în conţinutul cărora este permisă utilizarea, în cantitate de până la 25% din greutatea acestora, conform reţetei, a unor ingrediente care nu pot fi înlocuite cu ingrediente similare produse pe teritoriul României.

Legea adoptată prevede că autoritatea competentă responsabilă cu implementarea schemei este Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care va înfiinţa, în acest sens, un Registru naţional al Schemei de Certificare Voluntară “De Origine România” – document în format digital cu toţi beneficiarii care au obţinut certificatul DOR.

Pentru a beneficia de această schemă, solicitanţii trebuie să transmită Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale un dosar care cuprinde: atestat de producător; caiet de sarcini care să conţină fotografia şi caracteristicile specifice fiecărui produs agroalimentar ingrediente, formă, mod de ambalare, flux tehnologic; cerere tip de certificare voluntară “De Origine România – DOR “; declaraţie pe proprie răspundere care să ateste originea ingredientului primar; declaraţie pe proprie răspundere privind arealul în care se produce şi/sau procesează fiecare produs pentru care se solicită certificarea şi înregistrarea; lista produselor pentru care se solicită certificarea şi înregistrarea; numărul autorizaţiei sau înregistrării sanitar-veterinare pentru locaţia în care se produc şi/sau procesează produsele agroalimentare pentru care se solicită certificarea şi înregistrarea.

Beneficiarii schemei vor utiliza logo-ul “De Origine România – DOR”, iar Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va desemna reprezentanţi pentru verificarea periodică a respectării cerinţelor schemei de către beneficiari.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

UTCN a acordat titlul de Profesor Onorific domnului dr. ing. Hüseyin Özmeral, Fabrica Bosch Cluj

Published

on

UTCN a acordat titlul de Profesor Onorific domnului dr. ing. Hüseyin Özmeral, Fabrica Bosch Cluj

Miercuri, 6 decembrie 2023, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a avut onoarea de a acorda titlul de Profesor Onorific domnului dr. ing. Hüseyin Özmeral, Senior Vice President, General Plant Manager, Fabrica Bosch Cluj.
Ceremonia festivă a avut loc în Aula Centenar din complexul universitar de pe Bdul. Muncii nr. 103-105. 

Festivitatea a avut loc în prezența reprezentanților conducerii UTCN și ai Fabricii Bosch Cluj, alături de colaboratori, cadre didactice și studenți.

În alocuțiunea domniei sale, domnul Rector, Prof.dr.ing. Vasile Țopa, a subliniat parteneriatul fructuos dintre UTCN și Bosch, parteneriat care s-a dezvoltat tot mai mult și mai amplu în ultimii ani, prin numeroasele proiecte de cercetare, educaționale, prin implicarea specialiștilor Bosch în coordonarea lucrărilor de licență, masterat și doctorat ale studenților universității noastre. Domnul rector a menționat, de asemenea, și importanța prezenței Bosch în cadrul consorțiului de învățământ dual clujean semnat recent, precum și proiectele de mare succes care se adresează studenților, cum este programul Bright Student, proiect pilot de 3 ani de învățământ dual pentru studenți, ce cuprinde o serie de cursuri de formare și experiență practică și care oferă burse studenților implicați în domeniu, de-a lungul anilor de studii.

În același timp, domnul dr. ing. Hüseyin Özmeral, Senior Vice President, General Plant Manager, Fabrica Bosch Cluj, a apreciat colaborarea excepțională cu UTCN, flexibilitatea și agilitatea cu care universitatea a răspuns propunerilor și inițiativelor Bosch, în toți acești ani.

Titlul de Profesor Onorific a fost acordat domnului dr. ing. Hüseyin Özmeral, în semn de recunoaștere pentru viziunea de dezvoltare asupra întregii colaborări dintre UTCN și Bosch, precum și a activității desfășurate în cadrul Fabricii Bosch Cluj. Printre cele mai relevante activități se numără deschiderea în toamna anului 2021 a Laboratorului Bosch Industry 4.0, creat pentru dezvoltarea competențelor digitale în contextul unei marcante evoluții tehnolgice. Firma germană a înființat în complexul universitar de pe Bd. Muncii un spațiu de comunicare și recreere destinat studenților și cadrelor didactice, numit Bosch Corner.  

În cadrul Proiectului Erasmus +NexGEng, Fabrica Bosch Cluj de la Jucu este un partener important al acestui demers coordonat de UTCN, conceput pentru perfecționarea și modernizarea programelor de studii în cadrul a șase cursuri de specialitate destinate formării profesionale a studenților ca ingineri la standarde europene. De asemenea, Fabrica Bosch Cluj este un partener esențial în cadrul Consorțiului integrat pentru învățământ dual, proiect inițiat de UTCN și finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Fabrica Bosch Cluj este implicată și în programul de burse acordate studenților UTCN cu un dosar educațional remarcabil, precum și în programele de internship, în cadrul stagiilor de practică profesională. START lansat pentru o carieră de succes și PAVING sunt două proiecte finanțate din fonduri europene în cadrul unui parteneriat dintre UTCN și Fabrica Bosch Cluj, în efortul de a crea oportunități de practică profesională pentru studenții clujeni.

Fabrica Bosch Cluj susține și o serie de evenimente organizate de UTCN precum Zilele Mecatronicii, SSET, Battle Lab Robotica, Zilele Carierei, fiind un partener Platinum în cadrul proiectului Startup an Engineer.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

HOROSCOP 7 decembrie 2023

Published

on

HOROSCOP 7 decembrie 2023


Iată ce vă rezervă astrele, în funcţie de zodie, pentru ziua de joi, 7 decembrie 2023.
Berbec

Cateva intalniri neprevazute iti dau programul peste cap si te obliga sa amani unele activitati. Noroc ca se ofera cineva sa te ajute, asa ca le rezolvi pe toate mai repede decat ai fi crezut.

Taur

Incerci in mod cinstit sa rezolvi o problema, dar constati ca ti se inchid toate usile in fata. Esti nevoit sa apelezi la cineva cu influenta in domeniu. Nu esti adeptul unei astfel de abordari, insa pare a fi singura solutie.

Gemeni

Te lovesti, astazi, de diverse neintelegeri care iti vor afecta munca. Pana se lamuresc cei in cauza, pui la punct un alt plan care se va dovedi mult mai bun. Pana la urma, tot raul spre bine…

Rac

Te simti obosit, asa ca fi bine sa amani activitatile mai dificile si sa te ocupi doar de cele de rutina. In a doua parte a zilei te revezi, dupa multa vreme, cu un prieten bun. Seara va prinde tot stand de povesti…

Leu

Esti in mare verva astazi. Ai grija sa nu depasesti anumite limite pentru ca poti ajunge la discutii in contradictoriu cu cineva. Dupa-amiaza incearca sa-i acorzi mai multa atentie persoanei iubite. Are nevoie!

Fecioara

Ai tot amanat rezolvarea unei probleme si situatia s-a agravat. Nu mai astepta, actioneaza! Nu uita ca nu esti singurul afectat si te poti trezi cu reprosuri din partea cui nici nu te-ai fi asteptat.

Balanta

Esti foarte aglomerat, dar linistit in acelasi timp. Stii ca te poţi organiza astfel incat sa-ti rezolvi problemele in timp util. Totusi, nu le lasa pe toate pe ultimul moment!

Scorpion

Te apuci de un proiect si cineva din anturaj incearca sa te descurajeze. nu te lasa descurajat. Incearca sa ignori micile rautati si mergi mai departe pe drumul tau.

Sagetator

Trebuie sa iei parte la un eveniment si te grabesti sa termini ce ai de facut. Concentreaza-te, altfel s-ar putea sa incurci unele lucruri si iti va lua mult timp pana vei reusi sa pui totul la punct.

Capricorn

O urgenta ivita la job te obliga sa ramai peste program si risti sa ratezi programul stabilit cu partenerul de viata. Nu uita sa-ti anunti intarzierea, in caz contrar nu vei scapa de reprosuri.

Varsator

Vei avea parte de o zi linistita. Seara ajungi acasa bine dispus dupa ce vei intalni pe cineva la care tii foarte mult. Atentie la eventuale probleme de sanatate.

Pesti

Urmeaza sa primesti o suma de bani, o prima sau un cadou. Deja iti poti face linistit planuri pentru vacanta de iarna. Vezi ce isi doreste si partenerul…

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate