Connect with us

Eveniment

Fără permis și cu mașina furată, hai-hui prin Cluj. Plimbarea, finalizată cu dosar penal

Published

on

Fără permis și cu mașina furată, hai-hui prin Cluj. Plimbarea, finalizată cu dosar penal

Polițiștii clujeni au depistat, în trafic, un bărbat care, pe lângă faptul că se afla la volanul unui autoturism furat, nu avea nici permis de conducere.
Marți, 7 ianuarie 2020, în jurul orei 20.40, polițiștii din Gherla au depistat un bărbat de 32 de ani, din comuna Breaza, județul Mureș, în timp ce conducea un autovehicul pe Drumul Județean nr. 109C, prin localitatea Geaca, din județul Cluj, fără a deține permis de conducere.

“În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că bărbatul a intrat în posesia autovehiculului pe care îl conducea fără a avea acordul proprietarului, autoturismul în cauză aparținându-i unui bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Hodac, județul Mureș. 

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și furt în scop de folosință, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal”, transmite Poliția Cluj.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Peste 100.000 de clujeni și turiști au sărbătorit împreună Ziua Națională a României la Cluj-Napoca

Published

on

Ziua Națională a României, sărbătorită de peste 100.000 de oameni la Cluj-Napoca/Foto: 1 decembrie 2023 Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com


Peste 100.000 de clujeni și nu numai au sărbătorit, vineri, 1 decembrie 2023, la Cluj-Napoca, Ziua națională a României.
 Evenimentele realizate la Cluj-Napoca cu ocazia Zilei Naționale a României au început dis-de-dimineață în Piața Mihai Viteazul, cu ceremonialul de depunere coroane și jerbe de flori, după care acțiunea s-a mutat în Piața Avram Iancu unde a avut loc defilarea cu tehnică militară și de intervenție.

„Parada” a adus uimire pe fața celor mici, dar și a celor mari, iar artificiile de zi au colorat cerul în tricolor. Manifestarea cultural patriotică „Avram Iancu, de 30 ani în inima Clujului” a încheiat seria evenimentelor din prima parte a zilei, aducând elogii celui ce a fost eroul Revoluției de la 1848. 

De asemenea, clujenii și turiștii au avut astăzi oportunitatea să trăiască momentele Marii Uniri printr-o scenetă istorică realizată pe Bulevardul Eroilor sau să imortalizeze Ziua Națională a României la photobooth.

La „kilometrul 0” al orașului, în Piața Unirii, evenimentele dedicate Zilei Naționale au început la ora 15:00 cu un regal folcloric susținut de artiști și ansambluri folclorice de renume precum Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș, Ana Ilca Mureșan, Maria Golban Șomlea, Valeria și Traian Ilea, Cristian Totpati, Mariana Sfechiș, Lucia Potra, Adriana Irimieș, Mihaela Grindean, ansamblul folcloric Mărțișorul și ansamblul folcloric Dor Transilvan.

Iluminatul festiv a fost aprins în tot orașul la ora 19:00, iar seara a continuat cu concertele susținute de Delia și Cargo care au electrizat zecile de mii de inimi prezente în centrul orașului. 

Punctul culminant al serii a fost fără îndoială spectacolul de drone, lumini și artificii din Piața Avram Iancu, un spectacol culminant care a strâns laolaltă peste 50.000 clujeni și turiști.

Povestea scrisă pe cerul Clujului, acompaniată de o coloană sonoră remarcabilă, a fost una plină de emoție pentru toți cei prezenți. 

„Atâta vreme cât văile vor răsuna pe notele doinelor, dorul de cei dragi și de tradiții ne va întoarce mereu cu gândul către România. Cât îi vom cânta bucuria și amarul, vom rămâne suflete în sufletul neamului nostru.”

La mulți ani, Cluj-Napoca!
La mulți ani, România! 
La mulți ani, români, oriunde v-ați afla!

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Accident la Turda! Un șofer a intrat într-un stâlp

Published

on

Accident la Turda! Un șofer a intrat într-un stâlp


Un accident grav a avut loc, sâmbătă dimineața, la Turda, pe str. Simion Barnutiu. Un șofer a intrat într-un stâlp.
Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit în această dimineață în urma unui accident rutier petrecut pe strada Simion Bărnuțiu din Turda. 

„În accident a fost implicat un singur autoturism, intrat într-un stâlp și ieșit în afara părții carosabile.

Din fericire, nu au existat victime încarcerate, iar o femeie și un bărbat au primit îngrijiri medicale. În cele din urmă, cei doi au refuzat transportul la spital”, transmite ISU Cluj.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Codul roșu de inundații a făcut ravagii la Cluj

Published

on

Codul roșu de inundații a făcut ravagii la Cluj

Inundațiile de vineri, 1 decembrie, au afectat mai multe locuințe din localitățile județului Cluj. 
Inundațiile devastatoare provocate de ploile torențiale din județul Cluj au lovit mai multe localități, afectând serios mai multe locuințe.

Codul roșu de inundații, care a fost valabil până la miezul nopții, a intensificat alarmele în zonele adiacente râurilor Someșul Cald, Drăgan, Săcuieu, Călata și Arieș.

Potrivit informațiilor furnizate de hidrologi și conform Agerpres, precipitațiile abundente însoțite de topirea zăpezii au declanșat scurgeri masive în versanți, viituri rapide și creșteri alarmante de debite.

Conform estimărilor, mai multe locuințe au fost grav afectate de aceste inundații, iar riscul depășirii cotelor de pericol rămâne ridicat.

Autoritățile și echipele de intervenție au intervenit prompt pentru a gestiona situația și a oferi sprijin comunităților afectate de furia apelor

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate