Categories: Eveniment

Fostl deputat de Cluj, plângere penală împotriva celor care l-au amenințat cu moartea, in scandalul ambarcațiunilor de pe Tarnîța

“Am depus plângere penală la adresa dlui Victor Vic, prieten cu Abdul Rahim, amândoi pasionați de bărci cu motor, pentru amenințare cu moartea. Am depus sesizare la poliție și la adresa dlui Abdul Rahim”, scrie Adrian Dohotaru pe Facebook.
Scandalul a izbucnit după dezbaterea organizată de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, pe tema noului regulament care interzice ambarcaţiunile cu motor pe lacurile Fântânele şi Tarniţa, cel din urmă fiind sursa de apă potabilă pentru Cluj-Napoca. 

Adrian Dohotaru, fost deputat şi activist de mediu, susţine acest nou regulament, cât şi petiţia prin care se cere demisia Rocsanei Contraş, şefa Biroului Arii Protejate, birou ce va supraveghea aplicarea regulamentului menţionat. Scandalul vine în contextul în care Rocsana Condraş a fost iubita lui Abdul Rahim, după cum scria presa locală, un împătimit al sporturilor nautice, care are şi un ponton cu skijeturi și bărci cu motor pe Tarnița. 

După dezbaterea menţionată, Dohotaru a relatat pe Facebook: 

“M-a sunat Abdul Rahim, iubitul Rocsanei Contraș, și m-a amenințat cu moartea. Mi-a spus că o să „mor în chinuri la Tarnița”, că o să mă înec. M-a făcut „bă, homosexualule! în mod repetat, la care l-am întrebat ce are cu homosexualii. După care mi-a zis că n-are nimic, dar că „ar face dragoste cu mine”. Bineînțeles, la așa replică, i-am recomandat un psiholog, un psihiatru chiar. La care a replicat că psihologii sunt „ca voi, politicienii, niște mincinoși”.

Abdul Rahim a răspuns, însă, în secţiunea mesaje, la postarea lui Dohotaru: “Minți la fel cum respiri!!!! Am spus și ma repet ca îmi doresc sa mori mușcat de vipere pe Tarnita!!!!”, iar la un alt utilizator i-a replicat că Rocsana Contraş nu mai este iubita lui: “Ești depășit de situație Adriane! Roxana nu mai este iubita mea, am rămas doar amici”. 

Acum, Adrian Dohotaru a postat un nou mesaj în legătură cu acest scandal:

“Inițial, mi-am propus să ignor astfel de amenințări, dar la sugestia multora dintre voi, am mers la Poliție pentru că este anormal ca astfel de comportamente să fie încurajate în spațiul public. În același timp, nu pot să nu constat lipsa de profesionalism a Rocsanei Contraș. Dânsa e angajată pe filieră PNL în Consiliul Județean, ca șefă la Arii Protejate, cu rol de constatare a contravențiilor pe lac, potrivit viitorului regulament de navigație, aflat în dezbatere publică.

După ce a băut apă din Tarnița, ca să ne demonstreze cât de puțin poluată este apa din care beau clujenii, clamează apoi că a dormit în timpul audierii publice pe tema regulamentului de navigație pe lacurile Tarnița și Beliș-Fântânele, pe care trebuie să-l aplice, pentru a ne anunța ulterior cât de poluată e totuși apa. Dar nu din cauza proprietarilor de ambarcațiuni motorizate, nu din cauza proprietarilor „care au construit ilegal, a celor care deversează fecalele în Tarnița, dar și a turiștilor care aruncă deșeuri”, așa cum arătăm într-o petiție semnată de 9.000 de clujeni, ci din cauza medicamentelor aruncate în lac.

Aruncarea medicamentelor în lac este condamnabilă și e bine că se fac cercetări în acest sens, dar atitudinea Rocsanei Contraș, pe ultima sută de metri, de a arăta problemele de poluare, de a mă invita batjocoritor la curățenie sunt cel puțin ipocrite și tardive.

Am participat la curățenii, dar mai important am participat la realizarea de campanii de sesizări colective, în urma cărora s-au strâns, doar în ultimele luni, sute de tone de deșeuri. Cele mai recente sesizări colective, care au dus la mobilizare de masă din partea autorităților sunt strângerea deșeurilor de pe malul Someșului, pe câteva zeci de hectare, la aeroport și în Florești.

Rolul unui activist civic nu e să strângă voluntar gunoiul în locul altora, deși poate să aibă un rol simbolic și acest lucru, ci să gândească preventiv, să determine autoritățile să acționeze pentru a diminua cantitatea de deșeuri depozitate ilegal.

În sensul acesta, Asociația Societatea Organizată Sustenabil S.O.S, alături de Mai Mult Verde și, sperăm, cât mai multe autorități locale de pe culoarul Someșului, vom relua acțiunile, în primăvară, menite să ducă la curățarea altor sute de tone de deșeuri de pe malul râului. În același timp, la propunerea Poliției locale Cluj-Napoca, contribuim cu asociația, cât ni se permite, la conturarea unei strategii la nivel metropolitan care să prevină depozitarea de deșeuri.

Nu cred că o persoană ca Rocsana Contraș trebuie să conducă un birou de Arii protejate, de aceea am cerut prin petiție demisia dânsei. Nu pentru că am avea personal ceva cu dânsa, ci pentru că nu a dovedit nicio calificare, alta decât apartenența la PNL, pentru a ocupa această funcție.

Nu cred că sunt „atacuri la persoană”, cum susține dânsa, faptul că arăt că există un conflict de interese între relația sa intimă din trecut cu Abdul Rahim, pasionat de sporturi motorizate, care a condus la moartea fostei iubite într-un accident tragic, și „controlul modului de aplicare a prevederilor prezentului regulament [de navigație], precum și constatarea contravențiilor prevăzute de legislația în vigoare și de prezentul regulament se fac de către agenții constatatori din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Cluj – Biroul Arii Protejate”.

Asta mai ales în condițiile în care Abdul Rahim se autopropune, în mod repetat, drept persoana cu rol de coordonare în aplicarea sancțiunilor și regulamentului?! „Aici doar eu sunt persoana potrivită pentru acest lucru deoarece dispun de toate mijloacele necesare supravegherii căilor navigabile de pe lacul Tarnița și sunt un foarte bun coordonator.”

După cum nu cred că este atac la persoană a constata incompatibilitatea morală a deținerii funcției de șef birou la Arii Protejate, în cadrul Consiliului Județean Cluj, și pasiunea pentru tigri, așa cum are în curtea sa fostul iubit, actualul prieten, Abdul Rahim. În paranteză fie spus, dacă tigrul este deținut cu acte (aparent) legale, propun parlamentarilor clujeni să facă un efort comun să schimbe legislația de deținere de animale exotice, așa cum și în trecut ne-am coalizat pentru Tarnița sau pentru Parcul Feroviarilor și alte cauze de interes public.

Chiar dacă nu sunt de acord cu maniera prin care și-au expus punctele de vedere, Rocsana Contraș, Abdul Rahim, Victor Vic ș.a., ei au avut un rol important, anume acela că ne-au făcut să dezbatem problemele legate de Tarnița. Ne-au arătat că dacă ai conexiuni politice poți ajunge în funcții publice fără pregătire. Ne-au arătat că dacă ai bani îți poți permite să îi disprețuiești pe cei din jur, pe cei „săraci”, „rupți în cur”, fără „teren pe malul lacului”, care ne uităm invidioși, de pe baraj, la șmecherii care au reușit în viață și se bucură de ea pe skijet.

Tarnița e un bun comun, spunem unii, apa din care bem, unde ne putem relaxa. Pentru alții, e bunul lor privat, locul unde poți face ce vrea mușchii mei. Și banii mei. Despre asta e vorba, Tarnița e o metaforă pentru România ultimilor 30 de ani, o luptă între reglementare și dereglementare”, adaugă Adrian Dohotaru. 

Citește și:  Fost deputat de Cluj, ameninţat cu moartea. Sâmburele de scandal: interzicerea ambarcaţiunilor cu motor pe Tarniţa / Replica acuzatului

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Cel mai mare glob de zăpadă din România va fi atracția principală la un târg de Crăciun inedit din Cluj-Napoca.

În perioada 23 noiembrie – 8 decembrie, Cluj-Napoca va găzdui cea de-a șaptea ediție a…

2 days ago

Un spectacol pe care nu-l vei uita niciodată. Cei mai talentați rideri din lume SuperEnduro World Championship – GP of Romania VIDEO

Pe 18 ianuarie 2025, Sala Polivalentă BTarena din Cluj-Napoca se transformă într-o arenă a adrenalinei…

3 days ago

Impact violent pe strada București din Cluj-Napoca: Scuterist proiectat câțiva metri după coliziunea cu un SUV

Un grav accident de circulație a avut loc astăzi, pe strada București din Cluj-Napoca, implicând…

4 days ago

DJ Bobo a electrizat Clujul: primul concert susținut în România s-a încheiat cu piesa “Freedom”

Seara trecută, Cluj-Napoca a fost epicentrul muzicii dance, găzduind unul dintre cele mai așteptate evenimente…

5 days ago

Dispeceratul Termoficare Napoca: Tehnologia și modernizarea aduc eficiență și siguranță pentru clujeni (P)

Termoficare Napoca trece printr-un amplu proces de modernizare, aducând în prim-plan tehnologia de ultimă generație…

1 week ago