Sponsorizat
Categories: Eveniment

Langa Cluj se construieste Transalpina de Apuseni, drum spectaculos de 78,5 kilometri – E fain la Cluj!

Sponsorizat
Sponsorizat

Consiliul Judetean Alba continua lucrările la una dintre cele mai importante investiții de infrastructură locală din Transilvania. Este vorba despre construcția unei șosele lungi de 78,5 kilometri, care va străbate o zonă până acum inaccesibilă și va lega Munții Apuseni de autostradă, la Aiud.

Drumul pleacă din Aiud (DN1) spre Rîmeț și ajunge în Bucium Sat (DN 74), trecând prin mai multe sate și cătune aproape izolate, dar cu potențial turistic natural important. De aceea, drumul a fost numit și ”Transalpina de Apuseni”.

Drumul străbate o zonă turistică importantă a judeţului Alba, care, astfel, va fi scoasă din izolare şi va permite că localităţile de pe traseu să se dezvolte. Este vorba despre comunele Râmeţ, Ponor şi Mogoş, trei dintre cele mai sărace şi mai depopulate din România, cu mai puţin de 800 de locuitori fiecare.

”Cea mai mare investiție din România pe un drum județean va revitaliza comunitățile izolate și va dezvolta potențialul turistic natural al uneia dintre cele mai pitorești zone din România. În condiții climatice favorabile, suntem încrezători că în acest an vom ajunge cu covorul asfaltic până în dreptul primăriei Râmeț. Vineri și sâmbătă 1200 tone de asfalt puse în practică” a anunat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.

Ce vei putea vizita pe Transalpina de Apuseni?

După ce modernizarea traseului va fi finalizată, turiștii din întreaga lume pot veni să viziteze zona. În momentul de față, drumul poate fi parcurs doar cu o mașină de teren. Frumusețea Munților Apuseni este bine cunoscută, iar acest traseu va facilita accesul la o serie de atracții turistice precum: Cheile Mânăstirii, Cheile Geogelului, Cheile Râmețului, numeroase zone care oferă priveliști până spre Retezat, Sureanu sau Muntele Mare.

In departare, Cheile Rametului

De asemenea, în această regiune, se află Pădurea Sloboda, o rezervație naturală pe o suprafață de 20 de hectare, plină cu vegetație forestieră, alcătuită din specii de stejar, carpen și conifere.

Intr-un material video realizat in 2020 puteti vedea mai multe cadre cu peisajele acestui traseu incredibil de fain, un adevarat spectacol in inima Apusenilor.

Source link

Facebook Comments Box
Tudor Calinescu

Recent Posts

Poliția Română, prezentă la datorie în zona Tarnița: „Acționăm pentru ca weekendul să se încheie în siguranță, nu cu neplăceri

Într-o postare publicată pe rețelele de socializare, Poliția Română anunță că acționează și în acest…

20 hours ago

🐾 Primăria Cluj-Napoca permite accesul cu animale de companie în instituțiile publice

🐾 Cluj-Napoca: Acces permis pentru animalele de companie în instituțiile publice Un pas important spre…

3 days ago

Cum ajungi rapid la Electric Castle 2025: tren, autobuz sau mașină? Ghid complet pentru Bonțida

Electric Castle 2025 revine între 16–20 iulie la Castelul Banffy din Bonțida, cu un line-up…

4 days ago

Kids Thursday revine la Iulius Mall Cluj – Teatru de păpuși gratuit în aer liber, toată vara!

Spectacole magice pentru cei mici, în fiecare joi din vară, la Iulius Mall Cluj! Vara…

4 days ago

Accident tragic în Cluj: Copil de 2 ani și 7 luni, lovit mortal de o mașină în Căpușu Mic

Un grav accident rutier a avut loc marți seara, 2 iulie, în localitatea Căpușu Mic,…

4 days ago

Tragedie la Săvădisla, Cluj: Bărbatul prins între fiarele contorsionate a murit

Un grav accident rutier a avut loc în localitatea Săvădisla, județul Cluj. Un bărbat de…

5 days ago