Deputatul USRPLUS Emanuel Ungureanu a anunțat ieri că oferă o recompensă de 500 de euro celui care găsește lucrarea de doctorat a primarului Clujului, Emil Boc.”Lucrarea mea de doctorat e însă la BCU, a fost vizitată și de prieteni dar mai ales de dușmani. Când au văzut că trece de 1000 de pagini și că este unicat, au tăcut. O fi ceva foarte prețios în lucrarea de doctorat a domnului Boc, ceva invenție, secret de stat. Eu cred că e plagiată, de aceea o ascunde, dar eu sunt un om rău, de aia zic asta”, a spus Ungureanu.Ungureanu a mai spus că îi cere primarului Emil Boc să își publice pe Facebook teza de doctorat pentru a da un exemplu de transparență.În replică, primarul Emil Boc spune că teza poate fi găsită la Biblioteca Universității Babeș Bolyai și la alte biblioteci din țară.“N-o să permit nimănui să încerce să-și bată joc de munca mea de 6 ani, pentru că a fost făcută corect, pe baza studiilor efectuate în țară și în străinătate, am susținut-o la Babeș Bolyai, a fost acredită de Comisia de Doctorate, am publicat-o și poate fi găsită la Biblioteca Universității Babeș Bolyai și la alte biblioteci din țară, o am și acasă si pot oferi poze, detalii despre carte”, a declarat Boc la Realitatea Plus.Profesoara Mihaela Miroiu (SNSPA) a respins acuzațiile deutatului, anunțând pe Facebook că a fost membru în comisia de susținere a doctoratului lui Boc.„Despre doctoratul lui Emil Boc.Suspiciunile, insinuările și prezumția de vinovăție vor distruge încrederea în orice și oricine. Văd că se rostogolesc pariuri pe Facebook cu insinuarea că, negăsindu-i cineva teza de doctorat, aceasta fie nu este, fie e un fake.
Am fost în comisia de susținere a tezei de doctorat a lui Emil Boc. Se întâmpla în anul 2000.L-am cunoscut pe Emil Boc ca asistent universitar, apoi lector în nou înființata facultate de Științe politice de la UBB, Cluj. Un tânăr atât de dedicat creării unui domeniu foarte nou rar am întâlnit. Era mâna dreaptă a profesorului Boari. Între 1994-2000 a făcut ceea ce am făcut mulți dintre noi: ne-am împărțit viața între două mari scopuri: 1. să studiem noi înșine în vest (mai ales SUA); 2. să aducem acea știință în domeniile pe care le introduceam în învățământul superior românesc. Era un regim de muncă de de 16-18 ore pe zi. Desigur, fără week-end și vacanțe. Mai tânărul meu coleg de la Cluj făcea exact la fel. Politică nu făcea. Deloc. Era devotat proiectului universitar.
I-am citit teza, i-am studiat-o. O teză foarte bună despre constituții comparate, cu accent pe analiza regimurilor prezidențiale, semiprezidențiale și parlamentare. Ca în cazul oricărei teze foarte bune, am avut numeroase critici și întrebări în referatul meu. La susținere, în partea finală a trebuit să răspundă (să își apere teza, potrivit tradiției oricărui doctorat care se respectă). Timp de aproape o oră și jumătate a răspuns criticilor și întrebărilor mele și ale altor colegi din comisie. A făcut-o exemplar, științific vorbind, extrem de pasionant, uman vorbind. A fost unul dintre cele mai vii și mai bune evenimente de acest tip. Văzându-i pasiunea, i-am spus că este cazul să își transfere ideile la nivel politic. M-a privit surprins. Da, cred că are vocație pentru politică. A devenit în scurt timp parlamentar. Pe vremea aceea mai selectau partidele și oameni cu carte veritabilă.Nu îl iau în brațe politic. A avut și imensul ghinion al uni prim-ministeriat în plină criză financiară mondială. Un lucru vreau să îl rețineți: nu îl mai confundați cu făcăturile cunoscute. Nu are nicio legătură. Omul acesta a studiat și a muncit enorm pentru doctorat”, a scris Profesoara Mihaela Miroiu pe Facebook
Source link