Clujul e tot mai verde. O spune primarul, văd şi clujenii şi le place. Ceea ce nu le place, însă, e faptul că au rămas cu gunoiul în drum de cam multişor după ce şi-au curăţat grădinile.
Ne place faptul că avem tot mai multe parcuri şi că vedem cum se implică municipalitatea să ne împădurească grădinile din cartiere. Avem nevoie de oxigen, mai ales că suntem printre premianţi şi la capitolul poluare.
“Continuăm plantările – am depășit pragul de 1000 arbori și arbuști în acest an plantați pe aliniamente stradale (str. Primăverii, str. Traian Vuia, str. Plopilor, str. Observator, etc.), în curțile școlilor (Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania, Școala de muzică „Augustin Benea”) și grădinițelor (str.Rovine nr.3, str. Nasaud nr.2), în locuri de joacă și parcuri (Parcul Central, Parcul Rozelor, str. Meziad, str. Bucegi, str. Grădinarilor, str. Unirii, str. Meteor), la Baza Sportivă Gheorgheni
sau în locul garajelor (str. Bârsei).
Săptămâna aceasta: peste 450 de arbori și arbuști plantați în municipiu pe aliniamente stradale, în zona spațiilor publice (Piata Marasti, Piața Avram Iancu, Piața Cipariu) în parcuri, precum și pe spațiile verzi ale cimitirelor”, a anunţat primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook.
Şi se vede. Am văzut şi noi ieri, în Mănăştur, cum au fost plantaţi câţiva arbori pe Aleea Padin în câteva minute. Cât ai clipi, pe spaţiul vedere dintre blocurile de pe Padin 2 şi Grigore Alexandrescu 4 au răsărit câţiva copăcei.
Însă pe partea cealaltă a blocului zac de mai bine de o săptămână sacii plini cu deşeurile vegetale adunate după curăţarea grădinilor. Clujenii ar dori şi aici mai multă implicare din partea autorităţilor. Pentru un Cluj mai vedre, dar şi mai curat.
Source link