Connect with us

Eveniment

Nelu Tătaru: Când avem zece mii de cazuri în trei-patru zile, la nivelul întregii țări, se impune starea de urgență

Stefania Heinz

Published

on

Nelu Tătaru: Când avem zece mii de cazuri în trei-patru zile, la nivelul întregii țări, se impune starea de urgență

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă, într-un interviu acordat joi AGERPRES, că România nu a depăşit primul val al pandemiei de coronavirus şi că ”asistăm la a II-a cocoaşă a primului val”, după ce pe teritoriul ţării au fost înregistrate peste 600 de noi cazuri.
“De patru săptămâni a urmat o creştere uşoară, progresivă, pe care ne-am asumat-o în contextul acestor relaxări, dar nu era numai partea noastră, este şi partea de colaborare a celorlalţi. O dată cu nerespectarea unor reguli am putut vedea şi o transmitere comunitară accentuată. Acele aglomerări urbane, că a fost litoral, că a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou număr de cazuri. O creştere care a fost progresivă accelerată în ultimele două săptămâni. (…)

Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată. (…) Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână- jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă.

În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”, a declarat ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a făcut referire şi la capacitatea secţiilor de terapie intensivă, dar şi la modificările aduse legislaţiei privind aplicarea măsurilor de carantină sau izolare, precum şi la anchetele făcute de procurori DNA la Unifarm.

“Acolo este atent DNA-ul. Noi trebuie să fim atenţi la ce se întâmplă în Ministerul Sănătăţii, în Institutul Naţional de Sănătate Publică, care este evoluţia acestei pandemii şi la sănătatea românilor”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Source link

Facebook Comments

Eveniment

Bărbat prins în timp ce înşela o femeie din Cluj prin metoda ”accidentul”

Stefania Heinz

Published

on

Bărbat prins în timp ce înşela o femeie din Cluj prin metoda ''accidentul''

Un bărbat a fost prins în flagrant de poliţiştii clujeni în timp ce primea de la o femeie din Dej 2.000 de lei, după ce o păcălise că fiul acesteia are nevoie de bani, fiind spitalizat în urma unui accident.
Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Dej, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au depistat în flagrant delict un bărbat de 36 de ani, din oraşul Beclean, care ar fi înşelat o femeie din Dej prin metoda ,,Accidentul”.

“În fapt, la data de 1 august a.c., cel în cauză s-ar fi deplasat la domiciliul unei femei de 73 de ani, din municipiul Dej şi, atribuindu-şi o calitate falsă, ar fi indus în eroare persoana vătămată, afirmând că fiul acesteia a suferit un accident casnic, iar banii sunt necesari pentru o intervenţie chirurgicală”, informează IPJ Cluj.

În urma celor expuse, femeia i-ar fi înmânat acestuia un plic care conţinea suma de 2.000 lei.

La scurt după plecarea de la domiciliul femeii, bărbatul a fost prins în flagrant delict de poliţişti, fiind retinut pentru o perioadă de 24 de ore.

“În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că la fapta de înşelăciune ar mai fi participat încă un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Şieu Odorhei, judeţul Bistriţa-Năsăud. Acesta a fost depistat la data de 4 august de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale pe raza municipiului Cluj-Napoca”, precizează Poliția Cluj.

În baza probatoriului administrat, faţă de cei doi s-a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej.

 

Prejudiciul a fost recuperat de către poliţişti şi predat persoanei vătămate.

 

La acţiune au participat şi poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Sibiu.

 

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, faptă prevazută şi pedepsită de Codul penal.

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Linie telefonică specială pentru sesizări pe problema testării COVID-19

Stefania Heinz

Published

on

Linie telefonică specială pentru sesizări pe problema testării COVID-19

Organizaţia de protecţie a consumatorilor InfoCons a lansat o linie telefonică specială pentru sesizări pe problema testării COVID-19.
Numărul Telekom cu tarif normal în reţea 021-9615 este dedicat persoanelor care au efectuat analize de testare pentru COVID-19 sau care doresc să se testeze. La acest număr de telefon consumatorii pot solicita consiliere, informare sau pot depune sesizări din perspectiva protecţiei consumatorilor.

„Mișcarea de Protecția consumatorilor este alături de cei care întâmpină probleme cu o unitate medicală private sau de stat, atât din perspectiva respectării prevederilor contractuale, cât și a informării corecte și transparente a acestora. Ținând cont de faptul că se înregistreaza tot mai multe sesizări din partea consumatorilor cu privire la realizarea analizelor de testare COVID-19, procesarea rezultatelor, clauzele contractuale sau de consimțământ semnate de către consumatori în momentul recoltării, InfoCons trage un semnal de alarmă și sprijină toți consumatorii care întâmpină o problemă în acest domeniu”, transmite InfoCons.

Drepturile fundamentale ale consumatorilor:


 de a fi protejați împotriva riscului de a achiziționa un produs sau de a li se presta un serviciu care ar putea să le prejudicieze viața, sănătatea sau securitatea ori să le aducă atingere drepturilor și intereselor legitime;
 de a fi informați complet, corect și precis, asupra caracteristicilor esențiale ale produselor și serviciilor, astfel încât decizia pe care o adoptă în legătură cu acestea să corespundă cât mai bine nevoilor lor, precum și de a fi educați în calitatea lor de consumatori;
 de a avea acces la piețe care le asigură o gamă variată de produse și servicii de calitate;
 de a fi despăgubiți în mod real și corespunzător pentru pagubele generate de calitatea necorespunzătoare a produselor și serviciilor, folosind în acest scop mijloace prevăzute de lege;)
 de a se organiza în asociații ale consumatorilor, în scopul apărării drepturilor și intereselor lor;
 de a refuza încheierea contractelor care cuprind clauze abuzive, conform prevederilor legale în vigoare;
 de a nu li se interzice de către un operator economic să obțină un beneficiu prevăzut în mod expres de lege.
 Se interzice refuzul vânzării unui produs sau prestării unui serviciu către un consumator fără un motiv justificat conform prevederilor legale în vigoare.

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Tronson de 17,9 km al Autostrăzii Transilvania, pe final. Va fi centură pentru Iernut și Luduș

Stefania Heinz

Published

on

Tronson de  17,9 km al Autostrăzii Transilvania, pe final. Va fi centură pentru Iernut și Luduș

Astaldi-Max Boegl se apropie cu pași rapizi de finalizarea tronsonului de 17,9 km al Autostrăzii A3 Transilvania între Iernut și Chețani.
‘Se execută lucrări la giratoriile și devierea drumului național 14A din nodul rutier Iernut, rigole, taluze și alte detalii finale pe restul traseului. Stratul final de uzură este așternut în proporție de aproximativ 70%, iar parapetele în jurul valorii de 50%, urmând să fie executate marcajele rutiere’, conform Asociația Pro Infrastructură.

Este de așteptat ca Astaldi-Max Boegl să își apere blazonul și să accelereze aceste ultime lucrări, astfel încât să circulăm în luna septembrie pe acest tronson, extrem de important, ce constituie o centură rutieră pentru localitățile Iernut și Luduș.

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Reclama

Facebook

Reclama

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj.