În 2008, o familie din Cluj-Napoca a apelat la un agent imobiliar pentru a-și achiziționa un apartament în Apahida, de 97 mp, cu trei camere și terasă, situat într-un imobil ce era prezentat ca fiind nou construit, din cărămidă pe fundație de beton, la prețul de 70.000 de euro.
Cei doi soți s-au mutat în apartament în 2008, achitând ratele aferente până în 2013, când au perfectat contractul de vânzare-cumpărare, devenind astfel proprietarii apartamentului numărul 4 din imobil. În luna iunie 2014, podeaua apartamentului s-a surpat din cauza cedării structurii de rezistență a planșeului, scrie libertatea.ro.În timpul procesului, a fost efectuată o expertiză tehnică a clădirii, ocazie cu care s-a stabilit că apartamentul în litigiu a fost edificat parțial pe o construcție veche, cu materiale de slabă calitate (cărămidă nearsă, spărtură de piatră calcaroasă, mortar pe bază de argilă fără ciment, fundații din zidărie neomogenă din piatră). De asemenea, planșeul a fost realizat din elemente neomogene, fără capacitate de rezistență, armături sau centuri.
Fosta proprietara a fost gasită vinovată pentru înșelăciune la începutul acestui an, a fost condamnată la 10 luni de închisoare cu suspendare. În plus, instanța a obligat-o să achite 80.000 de euro familiei înșelate.
Source link