Floreştenii propun autorităţilor să introducă mai multe autobuze pe liniile care asigură transportul în comun din comună spre oraş. Pe de-o parte pentru a descuraja circulatul cu maşina personală, pe de altă parte pentru a scurta timpul petrecut în trafic.
La doar 4 zile de la începutul noului an şcolar situaşia traficului pe ruta Floreşti – Cluj-Napoca este dramatică. Oamenii se întreabă la ce oră ar trebui să o apuce spre oraş ca să nu întârzie la muncă sau la şcoală.
“Hai că suntem bine astăzi, 150 m în 27 de minute. Mai avem 12 km pana la Cj. Nu va pierdeți speranța…”
“Înca sunt în trafic # Rezist!, abia am ajuns la al doilea semafor după Primărie! Nici urmă de omuleți verzi care să dirijeze circulația!”
“Deci, 90 de minute durează astăzi un drum Panemar Florești până in Cj – MĂNĂŞTUR ! Deci… se poate şi mai rău.”
“Mă oameni buni cum … să faci 1ora 40 minute de pe Eroilor pana în Mănăştur, la cât să mă pornesc la ora 4???”, sunt câteva dintre comentariile din dimineaţa de joi, 8 septembrie postate pe grupul de Facebook Trăiesc în Floreşti – Cluj.
Pe de altă parte sunt şi oameni care atrag atenţia că aproape 90% dintre maşini circulă doar cu şoferul şi că acesta ar fi un motiv important pentru care traficul e blocat: “Deci 1 persoană = 1 masină, normal că e coloană. Plus că ar trebui mai multe autobuze la orele astea, ca să putem respira până în Cluj”.
Oamenii care s-au mutat în ultimii ani în comuna Floreşti evident că au gândit că pot ajunge rapid în oraş cu maşina personală, însă această variantă a devenit una care generează stres, nervi şi mult, mult timp pierdut în trafic.
Floreştenii insistă ca administraţiile din Cluj și din Florești să se pună de acord să mărească numărul de autobuze mai ales în orele de vârf 6-9 am și 4-7 pm. O altă variantă de luat în calcul este aceea ca tot mai mulţi şoferi să se “abţină” în a lua mașina personală, iar în schimb să aleagă autobuzul.
“Simplu și eficace. Puneţi-vă de acord să nu mai folosiţi mașina personală între aceste ore, autobuzele sa fie din plin și la fiecare 2-5 minute să plece tot câte unul, și totuși să lăsăm loc pentru urgente medicale”, adaugă o persoană care spune că e mare nevoie să fie gândite soluții practice, eficiente și rapide, mai degrabă decât împlinirea unor promisiuni gen “metrou”, care nu rezolvă traficul din prezent.
Între timp, Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA a informat publicul călător din Floreşti ca lucrările de modernizare a str. Eroilor, de dezafectare a podului de la intersecția străzii Eroilor cu strada D. Mocanu și de relocare a rețelei de gaze naturale aeriene în subteran, pe str. Cetății, au condus la supraaglomerarea traficului auto general, ceea ce afectează între 6:30 – 8:00 şi programul liniilor metropolitane din Floresti, în special liniile M21, M22 și M26 .
Source link