Categories: Eveniment

Pericol de inundații pe râurile din Cluj! Iată zonele afectate


Vremea instabilă din ultima perioadă, caracterizată de topirea zăpezii și ploi abundente, a determinat creșterea semnificativă a debitului apelor în regiunea Răchițele, zona Clujului.
Această evoluție a condus la emiterea unei atenționări de tip Cod portocaliu de către hidrologi, valabilă până duminică după-amiaza, pentru râurile din județele Maramureș și Satu Mare.

De asemenea, un Cod galben de inundații a fost activat pentru bazine hidrografice din opt județe, înclusiv Cluj în același interval de timp.

Salvamontiștii din Cluj au raportat o creștere substanțială a debitului apelor în ultimele ore, ducând la o situație de vigilanță în zona Clujului.

“În urma precipitațiilor abundente și a topirii zăpezii din ultima noapte, urmate de ploi ușoare pe parcursul zilei, vă oferim câteva imagini cu cursul apelor din zona Rachitele – Doda Pilii – Ic Ponor”, informează Salvamont Vlădeasa Cluj.

 

Această creștere bruscă a nivelului apei prezintă un risc crescut de inundații locale și viituri pe cursurile de apă din regiunea menționată, iar autoritățile recomandă cetățenilor să fie precauți și să evite zonele inundabile în această perioadă.

Echipele de intervenție și autoritățile locale sunt mobilizate pentru monitorizarea situației și acordarea de sprijin în cazul în care este necesar în astfel de situații de urgență.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

6 days ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

6 days ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

1 week ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

1 week ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago