Institutul Național de Statistică a realizat o analiză a primelor patru luni ale acestui an, din perspectiva numărului de sosiri raportate de către unitățile de cazare din România, respectiv hoteluri și pensiuni.
Așadar, Clujul ocupă un loc fruntaș în topul județelor cu cei mai mulți turiști cazați, numărul sosirilor înregistrate de unitățile de cazare fiind de nu mai puțin de 186.000, până la momentul analizei.
„Sunt cifre care dovedesc o creștere constantă și semnificativă a numărului de turiști care aleg să ne viziteze județul. Acest lucru ne bucură întrucât sunt foarte multe inițiative și proiecte pe care le-am derulat exact în acest scop, de a contribui la dezvoltarea și promovarea turismului clujean. Voi aminti doar reabilitare, an de an, a sute de km de drumuri județene care duc spre zonele cu un potențial turistic ridicat, reabilitarea castelelor și atracțiilor turistice din patrimoniul propriu, extinderea rețelelor edilitare, inclusiv în zona de munta, și lista ar putea mult continua”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.
Dintre multele obiective turistice ale județului Cluj, îndrăgite de vizitatori români și străini deopotrivă, topul cinci al celor mai frecventate destinații cuprinde:
1. Salina Turda – cel mai spectaculos subteran modelat de oameni, în lume;
2. Cheile Turzii – rezervație naturalp deosebit de valoroasă, situată în extremitatea estică a Munților Apuseni (Munții Trascău).
3. Castelul Banffy din Bonțida – unul dintre cele mai impresionante castele nobiliare din Transilvania, supranumit, în perioada sa de glorie, Versailles-ul Transilvănean.
4. Lacul Beliș – Fântânele – lac artificial de acumulare al cărui scop principal îl reprezintă producerea energiei electrice;
5. Cascada Răchițele – supranumită și Vălul Miresei, una dintre cele mai frumoase cascade din România, cu o cădere de apă de peste 30 de metri.
Source link