Categories: Eveniment

Peste jumătate de milion de lei, la Walking Month, pentru construcția primului loc de joacă adaptat pentru copiii cu dizabilități

581.218 lei – aceasta este suma strânsă de organizatorii Walking Month, cel mai amplu concurs caritabil din Cluj, pentru construcția primului loc de joacă adaptat pentru copiii cu dizabilități. După 4 săptămâni de competiție, visul a sute de familii de a-și vedea copiii trăind bucuria jocului fără griji este mult mai aproape de realitate.
Aproape 3.000 de concurenți au participat la Walking Month 2023, în 728 de echipe, și au strâns în total suma de 581.218 lei, un record absolut în toate cele nouă ediții de până acum. Fondurile au fost deja direcționate către Serviciul de Ajutor Maltez în România (SAMR), care va coordona construirea primului loc de joacă incluziv din Cluj, în Parcul Rozelor, pe un teren pus la dispoziție de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Specialiști în IT, medici, pompieri, bancheri sau elevi, participanții în competiție au acceptat provocarea de a parcurge un număr cât mai mare de pași într-o singură lună, susținând cauza socială și promovând un stil de viață sănătos. Au fost desemnați câștigători pentru mai multe categorii, atât în echipe de tip “SuperWalkers”, cât și de amatori, iar la secțiunea “Individual” s-a remarcat performanța unui clujean, traducător și pasionat de alergare, ce a reușit să parcurgă singur, în doar 4 săptămâni, 2.428.766 de pași, un nou record marcat de ediția din acest an.

Proiectul parcului incluziv este, în acest moment, în etapa de obținere a autorizațiilor necesare construcției care, speră inițiatorii proiectului, va debuta în a doua jumătate a anului viitor. Leagăne și balansoare special adaptate, tobogane și caruseluri accesibile, instrumente muzicale, ansambluri fără obstacole pentru utilizatorii de scaune rulante sau nevăzători vor crea un spațiu de fericire pentru toți copiii. Echipamentele sunt alese astfel încât copiii cu dizabilități să se bucure pe deplin de parc, iar cei tipici să se joace împreună cu cei cu dizabilități.

În cele 9 ediții organizate până în prezent, organizatorii Walking Month, compania Betfair Romania Development, în parteneriat cu Banca Transilvania au reușit să ajute peste 5.000 de beneficiari direcți, și alte câteva mii de beneficiari indirecți, ai cauzelor sociale care au fost susținute din donațiile realizate.

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago