Connect with us

Eveniment

Poliţia avertizează: Infractorii au transformat “metoda accidentul” în “metoda COVID”

Stefania Heinz

Published

on

Poliţia avertizează: Infractorii au transformat "metoda accidentul" în "metoda COVID"

Criza de generată de noul coronavirus a adus pe piaţa infracţionalităţii un nou tip de înșelăciune care face tot mai multe victime: metoda COVID-ul. Escrocii s-au adaptat vremurilor și au schimbat clasica înșelăciune prin “metoda Accidentul” cu una mai nouă, numită “metoda COVID”.
La nivel naţional, metoda „accidentul”, folosită de escroci, s-a transformat în metoda „COVID”, o modalitate prin care infractorii încearcă să intre în posesia unor sume de bani sunând la diferite persoane pe care le anunţă că au rudenii infectate cu noul coronavirus şi este nevoie de bani pentru a le cumpăra ventilatoare în spital.

Poliţiştii recomandă populaţiei ca în eventulalitatea unor asemena apeluri să nu vireze nimănui bani, ci să anunţe de urgenţă autorităţile la numărul unic de urgenţă 112. 

„Cetăţenii să nu ofere date personale la telefon, indiferent de calitatea invocată de interlocutor, să nu trimită sume de bani unor necunoscuţi, indiferent de pretextul acestora” transmit oamenii legii.

Source link

Facebook Comments

Eveniment

Cascadorie periculoasă lângă Iulius Mall! O mașină s-a răsturnat cu roțile în sus

Stefania Heinz

Published

on

Cascadorie periculoasă lângă Iulius Mall! O mașină s-a răsturnat cu roțile în sus

Accidentul s-a petrecut în această seară, în jurul orei 19,00, pe strada Teodor Mihali. 
Două autospeciale cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD au la locul accidentului. Pompierii au găsit două autoturisme avariate, dintre care una era răsturnată pe plafon. Oupanții au reușit să iasă singuri.

Un tânăr de 20 de ani a fost transportat la spital pentru investigații și îngrijiri medicale. Din primele evaluări, acesta a fost rănit ușor. 

Pompierii l-au ajutat pe proprietarul mașinii răsturnate să o readucă pe roți. 

Imaginile accidentului, postate pe Facebook, au stârnit numeroase comentarii: 

“Venea cu viteză de la iulius. Cineva din dreapta a încercat sa iasă dintr-o curte. Tipul cu Audi a virat stânga, dreapta și a picat testul elanului. A ieșit repede din mașină”

“Nu stiu cum reusesc!!!! SERIOS!!!”

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Oaspeți cu sânge regal la un spital privat din Cluj! Custodele Coroanei Regale și Principele Radu s-au vaccinat anti-COVID

Stefania Heinz

Published

on

Oaspeți cu sânge regal la un spital privat din Cluj! Custodele Coroanei Regale și Principele Radu s-au vaccinat anti-COVID

Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu au primit prima doză a vaccinului la spitalul Rețelei Private de Sănătate „Regina Maria” din municipiul Cluj-Napoca.
“Luni, 25 ianuarie 2021, Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu s-au vaccinat împotriva COVID-19. (…). Familia Regală se află în această perioadă la Castelul Regal de la Săvârşin”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Familiei Regale.

Familia Regală se află în această perioadă la Castelul Regal de la Săvârșin.

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

ABAST, replică pentru poluare de pe Someş: “Această deversare constituie o situație excepțională, reglementată de legislația în vigoare”

Stefania Heinz

Published

on

ABAST, replică pentru poluare de pe Someş: "Această deversare constituie o situație excepțională, reglementată de legislația în vigoare"

Ca urmare a informațiilor vehiculate în spațiul public privind deversarea din zona străzii Tractoriștilor din Cluj-Napoca în Someșul Mic, Administrația Bazinală de Apă (ABA) Someș-Tisa aduce următoarele precizări:
“Deversarea din zona străzii Tractoriștilor nu a afectat calitatea apei Someșului Mic, fiind respectate condițiile legale de descărcare în mediul acvatic a apelor uzate. Această deversare constituie o situație excepțională, reglementată de legislația în vigoare. S-a realizat la solicitarea Companiei de Apă Someș SA, care a trebuit să execute curățarea canalului colector ce transportă apele uzate spre stația de epurare din Cluj-Napoca. Dacă intervenția nu s-ar fi realizat în acest cadru legal, materialul sedimentar ar fi blocat colectorul, iar apele uzate ar fi fost deversate necontrolat în Someșul Mic.

Aplicând principiul precauției, ne-am asigurat că deversarea nu va avea impact asupra calității apei. Astfel, am solicitat Hidroelectrica ca, pe durata lucrărilor, să asigure un debit mai mare al râului pentru a asigura o diluție corespunzătoare. Totodată, deversarea s-a realizat după un program limitat la opt ore pe zi, timp de șapte zile. După cele opt ore, apele reintrau în procesul de epurare. În această perioadă, am monitorizat calitatea apei râului în aval și nu am constatat depășiri ale concentrațiilor indicatorilor de calitate specifici apelor uzate urbane”. 

Amintim că, în presa locală, au apărut informaţii cum că angajați ai Apelor Române – Administrația Bazinală Someș-Tisa (ABAST) îl acuză pe noul director Ovidiu Vișan, numit pe filieră politică PNL, că a ajuns la o înțelegere cu conducerea Companiei de Apă Someș (CAS) pentru a deversa, fără tratare corespunzătoare, apele uzate ale Clujului în râul Someș. Printre ei, este Ana-Maria Cosma, care îl acuză pe șeful ei, Ovidiu Vișan, de sechestrare, dar și de poluare a Someșului. Informaţiile sunt susţinute şi de fostul deputat independent de Cluj Adrian Dohotaru.Mai multe AICI!

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate