Ambasada României în Belgia va promova în această săptămână produse agroalimentare româneşti atestate în cadrul unui eveniment cu invitaţi ce vor putea degusta preparate din peşte, lapte, carne, produse de patiserie, magiun de prune, miere, vin, cartofi.
În perioada 3-5 octombrie 2022, o delegaţie condusă de secretarul de stat Aurel Simion se va afla în Belgia pentru o vizită de lucru organizată cu sprijinul Ambasadei României, pentru a pune în aplicare una dintre temele cuprinse în documentul bilateral de colaborare, respectiv cultura cartofului şi promovarea producţiei şi a procesării, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR),
„Cultura cartofului este un domeniu de interes pentru partea belgiană, iar pentru schimbul de experienţă, din delegaţia română, alături de experţi din cadrul MADR fac parte cercetători şi femei fermier ce îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu. Institutele din Belgia îşi vor prezenta rezultatele cercetărilor cu privire la soluţii pentru o cultură durabilă de cartofi, sistemul de avertizare timpurie şi târzie pentru dăunători, metode de conservare inteligentă a cartofilor”, subliniază sursa citată.
Programul secretarului de stat include întrevederi la nivelul autorităţilor federale şi regionale pe teme de interes privind sectorul agroalimentar.
Lapte, carene, vin și cartofi din România, promovate în Belgia
„Cu ocazia vizitei delegaţiei române, Ambasada României va promova produse agroalimentare româneşti atestate în cadrul unui eveniment cu invitaţi ce vor putea degusta preparate din peşte, lapte, carne, produse de patiserie, magiun de prune, miere, vin, cartofi”, se mai arată în comunicat.
Source link