Connect with us

Eveniment

Razie anticoronavirus în tot județul. Poliția a descins în Florești, Dej și Turda

Stefania Heinz

Published

on

Razie anticoronavirus în tot județul. Poliția a descins în Florești, Dej și Turda

Acțiuni de amploare ale polițiștilor clujeni au avut loc la finele săptămânii în localitățile Dej, Turda și Florești. Vizate au fost mai ales terasele și ștrandurile, dar și aglomerările de oameni mai greu de ținut sub control.
Vineri, polițiștii Secției 6 Rurală, în colaborare cu Serviciul Criminalistic, au acționat în Florești în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Au fost desfășurate controale asupra modului în care sunt respectate prevederile legale pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului. Polițiștii au efectuat verificări pe str. Stejarului, unde au fost identificate numeroase locuințe improvizate, fiind legitimate persoane din acele locații.

S-au derulat controale în mijloacele de transport în comun, pe str. Avram Iancu, în vederea depistării persoanelor care nu respectă măsurile individuale de protecție pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului.

În cadrul acțiunii au fost verificate 20 de autovehicule. 60 de persoane au fost legitimate, iar fiind amprentate și fotografiate. Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, fiind reținute două permise de conducere. La acțiune au participat jandarmi și funcționari publici din cadrul Primăriei Florești.

Amenzi pentru nepurtarea măștii la Dej

Sâmbătă, agenți din cadrul Poliției Dej au derulat acțiuni de menținere a unui climat optim de siguranță publică, precum și în vederea prevenirii și limitării răspândirii virusului. Au fost efectuate verificări în zonele cu aglomerări mari de persoane, fiind verificate 17 terase.

S-a acționat și în zona parcului balnear. În urma activităților, polițiștii au constatat abateri de la normele legislative, fiind aplicate 13 sancțiuni contravenționale.

Trei au fost aplicate pentru abateri la legea pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, trei sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu au purtat masca de protecție în spațiile închise și șapte sancțiuni pentru abateri ale normelor rutiere în vigoare. La acțiune au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Cluj și polițiști locali din cadrul Primăriei Dej.

Turdenii au fost mai cuminți

Polițiștii din Turda, sub autoritatea Instituției Prefectului, au desfășurat acțiuni sub coordonarea subprefectului județului, în cursul zilei, în municipiu și în localitățile arondate, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenirea a răspândirii virusului.

Au fost controlate cinci societăți comerciale, opt terase deschise publicului, context în care au fost legitimate peste 30 de persoane. Au fost efectuate verificări în locuri de agrement, fiind verificate Cheile Turzii și ștrandurile din zonă.

În urma verificărilor nu au fost constatate abateri ale normelor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus, fiind aplicată o sancțiune pentru nerespectarea legii pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor.

Source link

Facebook Comments

Eveniment

Cum a fost sărbătorită Ziua Europei la Cluj

Stefania Heinz

Published

on

Cum a fost sărbătorită Ziua Europei la Cluj

Municipalitatea clujeană a prezentat imagini de la ceremonia sărbătoririi Zilei Europei la Cluj-Napoca.
Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Uniunii Europene au fost sărbătorite duminică, în Piața Unirii, din Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Cluj, Divizia 4 Infanterie Gemina, Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj-Napoca și Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj.

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

“Dacă lărgim bulevardele în orașe, vom avea mai mulți pietoni morți”. Ce solicită specialiștii în infrastructură

Stefania Heinz

Published

on

"Dacă lărgim bulevardele în orașe, vom avea mai mulți pietoni morți". Ce solicită specialiștii în infrastructură

Pietonii și bicicliștii reprezintă jumătate dintre victimele acidentelor de circulație din România, remarcă Asociația Pro Infrastructură (API). Aceasta respinge propuneri ale aleșilor precum lărgirea bulevardelor urbane cu benzi auto sau stabilirea unei viteze maxime pentru bicicliști. 
“Chiar și în anul pandemic 2020, România a fost tot la coada clasamentului siguranței rutiere, cu 85 de victime la un milion de locuitori, peste dublul mediei europene. Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, cere investiții în domeniu. Suntem de acord, cu mențiunea că banii trebuie cheltuiți cu cap. Fără o schimbare radicală de strategie și de atitudine față de factorul uman, vom rămâne repetenții Europei și la acest capitol.Adăugarea de benzi la bulevardele urbane, preferată de mulți primari deoarece aduce voturi, face acele drumuri mult mai greu de traversat de către pietoni. Concentrarea discursului public pe autostrăzi nu va schimba radical poziția codașă a României din cauză că aproape jumătate din victime sunt pietoni și bicicliști, cea mai mare pondere din Europa.Discutăm de mulți ani pe Forumul Pe Unde Merg despre viziunea zero pentru siguranță rutieră care pornește de la ideea că oamenii nu sunt perfecți și că pot greși. Niciun efort de a preveni eroarea umană prin infrastructură nu este prea mare. Numărul acceptabil de vieți umane pierdute pe șosele este zero. Deci siguranța poate fi crescută preponderent prin infrastructură, nu prin legislație”, conform API.

Aceasta consideră drept caraghioasă propunerea legislativă recentă de a impune o viteză maximă pe bicicletă. “Ce urmează, viteza maximă la mersul pe jos? În spiritul Viziunii Zero, pietonii și bicicliștii sunt participanți la trafic neprotejați, deci trebuie protejați cu infrastructură, și nu blamați regulat cu expresii de tipul “indisciplina pietonilor”.

Remarcăm că politicienii nu se gândesc la aceștia pentru că mulți dintre ei se deplasează exclusiv cu mașina. Viziunea Zero presupune și ținte clare, precum reducerea cu 50% a victimelor din România într-un deceniu.

Ea nu poate fi aplicată de un singur minister, ci la nivel guvernamental, iar responsabilul cu siguranța rutieră din guvern să fie tras la răspundere dacă țintele parțiale la doi ani nu sunt atinse. Investițiile necesare trebuie derulate la mai multe niveluri, de la separare de sens pe drumuri naționale la măsuri de protecție a pietonilor și bicicliștilor în localități”.

Ministerul Afacerilor Interne a organizat o dezbatere publică, la cererea mai multor organizații de bicicliști, pe tema unui proiect de modificare a legislației rutiere, care propune introducerea unor restricții generale de viteză pentru biciclete, de 30 km/h.

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

O limuzină s-a făcut scrum pe Autostrada – Sebeș Turda

Stefania Heinz

Published

on

O limuzină s-a făcut scrum pe Autostrada - Sebeș Turda

Un autoturism BMW X3 a luat foc pe Autostrada Sebeș – Turda (A10), iar mașina incendiată a ars complet, nemaiputând fi salvată de intervenția pompierilor. 
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba a cominicat că un autoturism a luat foc pe Autostrada A10 Sebeş Turda. Detaşamentul de Pompieri Aiud a intervenit pentru lichidarea focului. Maşina incendiată circula pe sensul Turda – Aiud, la kilometrul 49, în zona Miraslău.  

Şoferul a staţionat maşina pe banda de urgentă, unde incendiul s-a manifestat generalizat. La faţa locului s-a deplasat o maşină de stins incendii şi o autospecială a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare. Autoturismul marca BMW X3 a ars complet. La fața locului nu s-au înregistrat victime.  

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate