Categories: Eveniment

România e în zona maximă de risc pandemic alături de SUA, Suedia şi Marea Britanie

România e în zona maximă de risc pandemic, alături de Statele Unite, Suedia și Marea Britanie, avertizează medicii. Graficul a rezultat dintr-o analiză matematică şi arată că de o lună stăm pe un vârf cu o medie zilnică a cazurilor între 300 și 350, conform analizei EndCoronavirus.

În celelalte țări ale Zonei Roșii persistă focarele de infecție, în special în căminele de bătrâni. Ceea ce ar impune restricții suplimentare, spun medicii. În zona galbenă e un ritm lent al scăderii vârfului epidemiei, ca în Germania, Belgia, Italia și Spania. În statele din Zona verde, scăderea a fost la fel de rapidă ca urcarea. Așa a fost în Australia, Austria, Grecia, China.

Datele apar în analiza EndCoronavirus, o coaliție internațională cu peste 4.000 de voluntari epidemiologi, clinicieni, statisticieni, activiști civici. Ținta lor e formularea unor posibile soluții individualizare pe focare. 

“Acest platou poate rămâne la acest nivel o perioadă mai lungă sau mai scurtă în funcție de măsuri și în funcție de răspunsul populației la aceste măsuri recomandate. Acestea sunt cele mai importante aspecte, vedem de ce trebuie să fim extrem de responsabili față de această situație, care nu e dintre cele mai bune. Aceasta este ideea, ca populația să rețină acest grafic roșu, care este pe platou, de noi va depinde dacă se va menține, dacă va avea o curbă ascendentă sau descendentă”, a declarat la digi24 Emilian Damian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago